שאלה חשובה מאוד

diralod

New member
שאלה חשובה מאוד

שלום, יש לי שאלה שממש חשובה לי.
אני סטודנט להנדסה, בין היתר הלכתי למקצוע הזה בגלל שתמיד שוטפים את הראש שהנדסה זה המקצוע, זה העתיד מתמטיקה זה חשוב וכו'.
שורה תחתונה לא ממש הסתדרתי בהנדסה, אולי כי יש מקצועות שאני לא ממש אוהב והכרחתי את עצמי ללמוד אותם (כמובן יש גם כאלו שאני אוהב) ואולי כי אני פשוט לא מתאים להנדסה.

אני נושק לגיל 28 , אני דיי חושב לא להמשיך לשנת הלימודים הקרובה.

אם אני אפרוש סופית מהנדסה, השנה כבר אפספס את שנת הלימודים במקצוע אחד (כגון משפטים) . אני שוקל לעבור למשפטים, אבל כאמור אם זה יקרה זה יהיה רק בשנת הלימודים הבאה, אז כבר אהיה בן 29.
זה גיל מבוגר כדי להתחיל ללמוד משפטים?
אם אני אלמד משפטים באחד האוניברסיטאות, אוכל לשלב עבודה במקביל?

בהנדסה לומדים הרבה שעות בשבוע ובנוסך צריך להשקיע עוד המון (אבל המון) שעות בבית, יש המון תרגיחי בית ואין ממש זמן לעבוד (יש כאלו שמצליחים אבל דיי לא כולם) .
כמה שעות לומדים בשבוע ? וכמה עוד צריך להשיקע בבית?

לגבי השקעה

משפטים זה בהחלט לא הנדסה, עיקר ההשקעה באה לידי ביטוי בתקופת מבחנים. בסמסטר עצמו יש עבודות להגשה וכל מיני בחנים, אבל בהחלט יש זמן פנוי לעבודה, תחביבים וכו'.
מציע לך לבדוק הרשמה באוניברסיטת בר אילן או אוניברסיטת חיפה כבר לשנה הקרובה. אני יודע שהן גמישות יחסית ומקבלות גם באיחור גדול. נראה לי שאפילו בשבוע-שבועיים הראשונים של תחילת הלימודים אפשר להיכנס לבר אילן. יש מצב שגם בתל אביב ההרשמה עדיין פתוחה.
&nbsp
לגבי הגיל - אני מאמין שאם תצטיין ותעשה כל מיני דברים שיתנו לך יתרון, לא חושב שזה יפריע. חוץ מזה שגיל 28-29 אמנם מעל הממוצע, אבל עדיין צעיר.
אבל אני לא באמת יודע מניסיון, אז אולי יש כאן חבר'ה מנוסים יותר שיענו לך על זה.

diralod

New member
תודה. בדקתי קבלה ובבר אילן

בבר אילן אני מתקבל, בתל אביב חסרה בערך נקודה לקבלה.

לפי מה שהבנתי עדיף ללמוד משפטים מאןניברסיטת תל אביב או בעברית מבחינת עבודה עתידית ושם. זה נכון?
האם עדיף לי לחכות שנה לשפר איזה ציון קטן כדי להתקבל לתל אביב, או להרשם השנה כבר לבר אילן?

מה אתם אומרים? זה משנה כלכך?

לדעתי לא

הרבה סטודנטים מבר אילן סוגרים התמחות במקומות הכי נחשבים, פרט אולי לביהמ"ש העליון שזה יותר בגלל פוליטיקה וקומבינות ומאמין שזה ישתנה בעתיד.

ואם זה ממש חשוב לך, אפשר לעבור די בקלות לת"א או לעברית בשנה ב',
אנשים עם ממוצעים בינוניים ומטה מהכיתה שלי עשו את המעבר הזה בלי בעיה. חבל לבזבז עוד שנה, תירשם.

diralod

New member
תודה.

ואיך שוק העבודה במשפטים? באמת הכל מוצף והרבה בוגרים כלל לא עובדים במקצוע?

בכל מקרה נראה לי שעם הנדסה כבר מיציתי, בזבזתי על זה דיי זמן ואני מרגיש במעין מבוי סתום עם הנדסה, אני כנראה באמת לא מתאים למקצוע הזה לצערי. אומנם בהנדסה יש הרבה עבודה, אבל אם אני לא מתאים למקצוע הזה כנראה זה לא יועיל לי.

משפטין מעניין אותי (למשל ביחס למקצועות כמו ביולוגיה או פסיכולוגיה וכו') אבל האם באמת כמעט ולא עובדים בו?

והאם באמת ניתן לעבור מבר אילן (במידה וגם אחרי שנה ראשונה עדיין רוצים לעבור) לתל אביב או לעברית? מזה ממוצע ציונים בינוני? והאם מי שאת מכירה עבר בגלל הציונים שלו במשפטים בבר אילן או בגלל שהנתונים שלו מבחינת פסיכומטרי וכו' מתאימים גם לקבלה לתל אביב או העברית ולכן החליט לעבור על סמך הפסיכומטרי ולא הממוצע במשפטים בבר אילן?

ותודה.

קשה לי להגיד לגבי מצב השוק

כי אני עדיין לא שם, רק עולה לשנה ב'. אומרים שהמצב קשה אבל כרגע לא יכול להעיד על כך בעצמי.
וכן ניתן לעבור. אנשים עם ממוצע 83-85 התקבלו לת"א, למשל. מאמין שמשיקולי יוקרה, נוחות, אולי גם חברתית..
אני באופן אישי עם ממוצע 90+ התקבלתי ל-2 המקומות אבל בחרתי להישאר בבר אילן, כי ברמה הלימודית אני סה"כ מרוצה מהפקולטה, ובגלל עוד כל מיני שיקולים.
&nbsp
אגב, ממליץ לך להתחיל ללמוד כבר השנה במיוחד כשיש דיבורים על הארכת ההתמחות - לא בטוח שזה יהיה תקף לגבי המחזור שהתחיל ללמוד השנה, ויכול להיות ששנה הבאה זה כבר יהיה סופי ורשמי.

diralod

New member
תודה רבה

את בבר אילן?
לפי מה שרשמת את דיי מרוצה.
אשמח לקבל עוד קצת מידע לגבי הלמידה שם, הקושי , מבחינה חברתית . אם את במעונות או מכירה את המעונות אז גם לגבי זה.

ותודה רבה לך.

lol65

New member
בעיקרון את"א והעברית

אכן נחשבות לאוניברסיטאות המובילות. עם זאת, גם בר אילן היא אוניברסיטה מצוינת, ובוגריה מוצאים התמחות במקומות מובילים. היתרון של את"א והעברית בא לידי ביטוי בעיקר כאשר כל הנתונים בין המועמדים זהים, והשוני ביניהם הוא מוסד הלימודים, לכן ייתכן שבבר אילן תצטרך ממוצע יותר גבוה מאשר בשתי האחרות כדי להתקבל לאותו מקום התמחות. שוב, זה בהנחה שאין לך יתרונות אחרים בקו"ח, כמו התנדבויות משפטיות או רקע צבאי מעניין.
&nbsp
לא הייתי אומרת שגיל 29 זה גיל כ"כ מבוגר. זה אכן מעל הממוצע, אבל היו איתי גם הרבה חבר'ה בגילאים האלה שסיימו את הלימודים, מצאו התמחות טובה והכול היה בסדר.
&nbsp
אם אתה רואה בגיל שלך חיסרון, אז דווקא לחכות עוד שנה כדי להתקבל למוסד לימודים מוביל יותר נראה לי הגיוני, על מנת "לאזן" את עניין הגיל.
&nbsp
מצד שני, יש גם את האופציה להתחיל השנה בבר אילן, ובשנה הבאה לעבור לאת"א או לעברית על סמך הציונים של שנה א' מבר אילן. במקרה הזה חלק מהקורסים מבר אילן ייחשבו לך ותקבל מהם פטור במוסד הלימודים החדש. עם זאת, אני לא בטוחה האם במצב הזה גם הציונים מבר אילן יישארו לך, או שרק יהיה רשום לך "עובר". זה משהו שצריך לבדוק מול האוניברסיטאות עצמן. הבנתי שבמקרה הזה אתה אמור לבוא לראיון עם שני גליונות ציונים (משני המוסדות).
&nbsp
לדעתי, אם אתה חושב שתצליח להצטיין בבר אילן, וגם להוסיף לך איזו התנדבות במהלך הלימודים, להיות עוזר מחקר או להתקבל לכתב עת כדי לשדרג קצת את קורות החיים שלך, אז חבל לבזבז עוד שנה ולחכות.

הציונים לא יישארו אם הוא יעבור אוניברסיטה

ואם יהיו לו ציונים טובים, זה בהחלט חיסרון במעבר ממוסד לימודים למוסד אחר.

diralod

New member
מה הכוונה הציונים לא ישארו?

כלומר מי שלומד במקום מסויים ומגיע לממצוע מסויים ורוצה לעבור אוניברסיטה למשל לאחר שנה, הקורסים באוניברסיטה הקודמת לא נחשבים לונוהוא למעשה מתחיל הכל מחדש?

הקורסים ייחשבו אבל הציונים לא

כלומר תקבל פטור עליהם ותמשיך ישר משנה ב', אבל לא יהיה להם ציונים - הם יהפכו לבינארים ["עובר"].

butwhy

New member
דעתי

אני לא חושבת שלגיל יש חשיבות כל כך גדולה, לפחות מבחינת מעסיקים פוטנציאליים, לכל הפחות כשמדובר בשנות ה-20/30.
יתכן שיהיו מעסיקים פוטנציאליים שאפילו יראו בקורסים שלך בהנדסה כיתרון וניסיון רלוונטי (משרדי עורכי פטנטים למשל).
אני שילבתי עבודה עם לימודים, ומכירה הרבה שעשו את זה. לא במשרה מלאה אמנם, אבל זה לגמרי אפשרי.
דעתי האישית היא שאם כבר החלטת, עדיף להתחיל ללמוד כמה שיותר מהר. בר אילן או ת"א? אני משוחדת כי למדתי בת"א

אולי כדאי לך לנסות לדבר טלפונית עם הפקולטה בת"א כדי לברר אם בכל זאת תוכל להתקבל לשם, אם זה חשוב לך.
אם לא, אישית הייתי מתחילה ללמוד בבר אילן.

diralod

New member
תודה.

תנאי הקבלה מאוד נוקשים גם בבר אילן וגם בתל אביב ונראה לי בכל אוניברסיטה. כלומר אם חסרה לי נקודה אז מבחינתם חסרה לי נקודה . ניסיתי לדבר.

ותודה על התשובה שלך.
את סיימת את התואר? את בהתמחות?

למעלה