שאלה חשובה לכולם!

shelosh1

New member
שאלה חשובה לכולם!

בד"כ ברוב השבטים השכב"ג מתחלק ל2- שכב"גיסטים שמגיעים ושכב"גיסטים שלא.. מה אתם עושים כשהשכבגיסטים שלא מגיעים רוצים להגיע לכל מיניי צ'ופרים של השכבג? מחנה קיץ, סמינרים.. כי אצלינו לפחות, החלק שלא מגיע אף פעם תמיד יוצא לסמינרים וטיולים ועושה שם בלאגן ולא עוזר בכלום.. נגיד בפסטישבט שהיה לנו, פתאום הגיעו אנשים שלא ראיתי מלא מלא זמן ורצו להופיע... ואני יודעת שזה לא מפריע רק לי בשבט.. ואני גם לא חושבת שהם יכולים להופיע אם הם לא תורמים לשבט.. קיצור, איך אפשר לשפוט שכבגיסט אם הוא מגיע או לא ואם הוא יכול להשתתף במפעל או לא? יש לכם בשבט חוקים לכזה דבר?

freshlama

New member
אין ממש חוקים

אבל אני חושב שיש הסכמה די חזקה שאם צופים זה לא בעדיפות ראשונה [או שניה או שלישית] זה בסדר. מותר. צופים זה מסגרת התנדבותית ואת לא יכולה להאשים אף אחד אם הוא לא רוצה לתרום את כל כולו. אם הצ'ופרים האלה עושים טוב לאנשים האלה - שיהיה. מה אכפת לך?

shelosh1

New member
כי הם מפריעים והורסים..

בגלל שלא ממש אכפת להם מהשבט ובסמינר יש יחידות בנוגע לשיפור השבט והכל.. אז זה לא מעניין אותם והם מפריעים לכולם..

אמממ...

זה מזכיר לי ששנה שעברה כשהייתי קורסניקית היו כמה בנות כאלו שהיו באות -רק- לטיולים וכאלה וזה כל כך עצבן את כולם. והן היו באות ומעצבנות ומתבכיינות כל הזמן. אצלנו מסכימים להוציא כי בכל זאת, זה שבט חדש וכל אחד שבא-ברוך הבא. לי כעיקרון אין בעיה רצינית עם העיניין, ואני חושבת שמי שצריכה להיות בעיה זה אותו אחד שמחפף בעיניין הזה של הצופים. כי דוגרי- אם אתה לוקח על עצמך משהו אז לך על זה עד הסוף או תשתדל לפחות לעשות את מה שאתה יכול. כמוני, שרוב הפעמים יוצא שאני לא יכולה לבוא לפעולות שכב"ג אבל מתי שאני יכולה אני מנצלת את זה והולכת.

yo yoel

New member
גם אצלנו בשכבה

יש בערך 3 ילדים ערסים כאלה שבאים לפעולות לפני טיולים ולטיולים וכאלה.. והם מפריעים והורסים לי לפחות...

yaeltyl

New member
ניסתם אולי..

במקום להתעצבן עליהם ולהגיד שהם הורסים והכל.. אולי לברר למה הםלא באים תמיד? ולנסות לשכנע אותם ולהביא אותם יותר לצופים גם חוץ מלטיולים?

שמעי,

פעם אמרו לי שעדיף שכל הערסים והאלה יסתובבו בצופים אפילו רק בטיולים מאשר במקומות שהם יכולים להקים מהומות רציניות וכאלה.. כאילו, הם נכנסים לסוג של מסגרת, גם אם הם מפריעים, וזה כבר טוב. ואם הם באמת מפריעים תמיד אפשר להתלונן עליהם לאחראי או אפילו לדבר איתם..כאילו, להתחבר אליהם לפעמים זאת דרך ממש מעולה.. ואולי אפילו ככה להכיר אותם ולראות שיש סיכוי שהם שונים ממה שחשבת לפני זה..

ונטורי

New member
דעתי - ../images/Emo163.gif

תמיד אבל תמיד בכל מסגרת שתהיי המסגרת תתחלק ל-2 אחד שעושים ומשפיעים יותר והשני אלה שפחות. את לא צריכה להתייחס אליהם אלא יותר להתייחס לעצמך. כי אם את תשקיעי את יותר תשפיעי ויהיה לך יותר כח על השכב"ג מאשר להם שבאים סה"כ "להנות". חוץ מזה שלדעתי אם יש אנשים שלא מגיעים לפעולות ורק לטיולים למה שלא תדברו איתם ותשכנעו אותם להגיע? אני אישית מכיר מקרה ממש דומה שקרה ובסופו של דבר היא קיבלה הדרכה והיא כרגע בין האנשים המובילים בשבט ובשכב"ג בכלל. וחוץ מזה אם ההתנהגות של אותו בן אדם או אותה קבוצה עוברת את גבול הטעם הטוב פשוט תחזירו אותה הביתה יש לך מרכזים צעירים ומרכזים בוגרים שאני חושב שבטח גם להם אכפת וגם החזון שלהם זה שכל השכב"גיסטים יהיו מורעלים ובטח בסמינרים שבאים לפתח את השכב"ג וכאלה אז הם מפריעים והורסים אז פשוט מעיפים אותם. ואז לסמינר\טיול הבא הם יודעים שחלק מההנאה הוא עזרה ותרומה. חפרתי. אבל מקווה שעזרתי..

Nighthawk ok

New member
הכל שאלה של החוזק של השכב"ג

כל הקטע הזה של להבין אותם זה שטויות, יש כל כך הרבה סוגי אנשים ואין טעם לנסות להבין כל אחד ואחת. יש (כמעט בכל מקום) את האנשים שלא באים כי הם לא שמים זין, וכשהם כן באים זה כדי להפריע. כל אחד יכול להצביע על בן אדם כזה, אחד שבחיים לא ישתנה, שלא ישתוק לרגע ולא יעזור גם עם יחרב העולם. אם השכב"ג חזק הוא יהיה מסוגל להוציא את האנשים האלה מתוכו, לא לתת להם לצאת ממפעלים ולהראות להם את הדלת החוצה. אומנם זה מקום התנדבותי, אבל זה תנועת נוער ולא חוג, יש חובות ורק לאחר מכן מקבלים את הזכויות (דמוקרטיה לא?), מי שלא עומד בחובות אין סיבה שיקבל את הזכויות כמו מישהו שכן עומד בזכויות. מי שלא נותן מעצמו השכב"ג לא צריך לתת לו. בקבוצה שאין כאהל אנשים, זה קבוצה חזקה, כי היא יודעת גם להציב לעצמה מטרות ברורות, זה קבוצה שכולם מחוייבים בה (ולא כזאת שבה יש אנשים שלא מחוייבים בכלל). רק בשביל למנוע תגובות מיותרות, אני לא דמבר על אנשים חולים/לומדים למבחן/ארובע משפחתי וחיים. כי גם בעולם האמיתי יש חריגים בחובות שמקבלים זכויות. אלה בכאלה שפשוט לא רוצים לעמוד בחובות ודורשים רק את הזכויות.

למעלה