שאלה חשובה לכולם

כן

זה תלוי איך מסתכלים על השם. יש את ההסתכלות הפרנואידית, ויש את ההסתכלות הסלחנית. - ועד יהודי-ישראלי: אנחנו יהודים (לכן עם הסגולה) וישראלים (ולכן הכי טובים), כלומר יש לנו מוסר עליון ואנחנו דורשים כך וכך. - ועד יהודי-ישראלי: ועד של יהודים וישראלים, שכולל גם יהודים וגם ישראלים, שהוקם על-ידי יהודי דתי.

השוואה משוללת כל יסוד

חומת ברלין הפרידה בין גרמנים לגרמנים ואילו חומתינו אמורה, אם תבנה בתוואי הגיוני, להפריד בין בין פלשתינאים לישראלים או בין ערבים ליהודים, שיש בינהם חשבון דמים של כמעט מאה שנים והפרדה תעשה להם רק טוב. חומת ברלין נבנתה על ידי שלטונות מזרח-גרמניה בעקבות עזיבה המונית של מובילי התרבות והכלכלה המזרח-גרמנית למערב, מטרתה היתה לכלוא אנשים בתוך המדינה בניגוד לרצונם. מטרת החומה שלנו היא למנוע מאנשים שאינם אזרחי מדינת ישראל להכנס לתוכה, מטרה לגיטימית בכל מדינה ריבונית. בעיקר לאור העובדה שחלק לא קטן מאותם מסתננים למדינת ישראל גם מבצעים בה פיגועי טרור נוראיים. לסיום, דווקא כן מדובר בגדר, ב90 אחוז מהתוואי שלה. חומה נבנתה רק באיזורים בעייתים באיזור קלקיליה, ירושלים וכדומה. אין זה אומר שאני תומך בתוואי שיפריד בין חקלאי לאדמתו, או בין בני משפחה. אין זה אומר שאינני מתנגד לתוואי שיספח כל שעל אפשרי של אדמה, על כל תושביו הפלשתינאים וכל התנחלות מרוחקת במחיר כל הכפרים הפלשתינאים שמסביבה, כאילו אין לנו כל אינטרס בצמצום מספר הערבים החיים בישראל גופא. אני בעיקר מתנגד להשוואות שמעידות על בסיס מאוד רעוע של ידי היסטורי.

ובלי שום קשר

אתה הוא הבחור מ"וואלה זון"? (אני, כהרגלי, נוטה להסכים עם עמרי).

למעלה