טוב, זה הופך לויכוח מלומד מדי
בשבילי, ובאמת שקטונתי מלהוסיף, אך בתור אחד שעבר את שתי ההכשרות אולי בכל זאת אוכל להאיר מספר נקודות: א. דני - בקורס הצבאי לא רק שלומדים איך להנשים באמצעות אמבו, לומדים הרבה יותר טוב ממד"א. בקורס החובשים שלי כמות שעות התרגול שהוקדשו להחייאה היו רבות פי כמה ממה שמוקדש בקורס הנהגים המקצועי ביותר היום (עשרות רבות של שעות, רק לנושא תרגולי החייאה, עם אמבו, בלי אמבו, עם גוף זר, עם חולה, בלי חולה, להרוג את החולה, להרוג את החובש וכו'). ב. הקורס הצבאי עבר מטמורפוזה בשנים האחרונות לטענת ידידה שלי (שהיתה מדריכה בבה"ד עד לפני שנתיים), ולטענתה היום מתמקדים ב-scoop and run יותר. למרות זאת - כמו שאמרה שרון - עדיין יש התמקדות יותר ממסויימת ב-stay and play. ג. החובש הצבאי לומד, מתרגל ומיישם עבודה עצמאית, בעוד שהמע"ר של מד"א לעולם אינו עובד כסמכות עצמאית בשטח. מנסיון - קשה מאוד ללמוד הערכת פצוע/חולה בצורה הזו. עדיין - לכמות יש יתרון... ד. הנסיון האישי שלי מראה שלמד"א יש אכן תרומה נכבדה להכשרת אנשי הרפואה הדחופה - כבודו הגיע למד"א בעקבות אירוע בו חשתי שתפקודי היה לקוי עקב חוסר נסיון. כשחשבתי על מקום שבו אוכל לצבור נסיון בלי להרוג כמה פצועים/חולים בדרך - הגעתי למד"א. התרשמותי - החשיפה למספר המקרים הגדול בהחלט תורמת רבות למקצועיות, אולם אין מה להשוות את ההכשרה המתקבלת בסוף הקורס בין חובש צבאי למע"ר. במידה ואנו מעוניינים להשוות בין חובש צבאי לנהג במד"א - בתחומים מסויימים זה עולה על זה ובתחומים אחרים - ההפך. ה. בכל הקורסים (למעט קורס הנהגים) יש חוסר עצום בחשיפה קלינית בשטח בזמן הקורס, והחניך מגיע בסיכומו של דבר לשטח כשהדבר היחידי שהוא יודע לגבי פגיעת חזה הוא רשימת הסימנים שכתובה במחברת. זהו חיסרון עצום התקף בעיקר לגבי חובשים צבאיים, בין היתר מכיוון שמע"רים במד"א עוברים תקופת חונכות מינימלית, ונהגים השתלמויות. ו. חומר הגלם - לקורס הצבאי מוצאים פעמים רבות חיילים שכלל אינם מעוניינים להיות חובשים (והיה לי נסיון עגום בתור מדריך של כמה כאלה) - הדבר גורם לבעיות מקצועיות קשות אחר כך (אחד החובשים, שמאוד לא רצה להיות חובש הניח שבמידה וכמה חיילים יפגעו על ידי טיפול לקוי ממנו, יפסלו את מקצוע החובש שלא. לצערינו - הצבא לא חושב ככה...) ז. דני - בקורס הצבאי יש נושאים שנלמדים ומתורגלים בהרחבה גדולה בהרבה מאשר בכל קורס חובשים/מע"רים במד"א: - אר"ן - חודש שלם של פריסות אר"נים ותאג"דים - בקורס התאר"ן המקיף ביותר לא מגיעים לזה, - ניתוחי שדה - מאיפה אתה חושב שאני יודע עד היום לבצע תימרון סליק? לנהג מד"א שבדיוק סיים קורס נהגים אין מושג איך לסייע באינטובציה (אלא אם כן עבר קורס אצל אפרת ונטורה, או אולי אצלנו, כשירצה השם) - זה דבר בסיסי עבור החובש הצבאי - הכנת תרופות להזרקה וכו' * מה שכן, לחובש צבאי בסוף הקורס אין מושג מה זה חמצן, ומה עושים עם זה זה פחות או יותר מה שעולה לי כרגע בראש, אולם אני בטוח שלאחר שאקרא שוב את ההודעות שרצו פה בשרשור יצוצו לי עוד כמה נקודות...