תשובה מאחד שיודע מה זה...
אוקיי, הנה מה שאני חושב על הרעיון שלך, והכל על סמך נסיון אישי כאוב: התחלתי השנה ללמוד רפואת שיניים ב"הדסה עין-כרם" בירושלים, במסגרת העתודה הרפואית כמובן. לפני תחילת השנה, חשבתי על לעבור לגור במעונות בירושלים, ואפילו עשיתי צעדים בעניין. הלכתי למנהלת המעונות בהר-הצופים, אך המעונות היחידים שיכלו לתת לי היו בהר עצמו - מרחק של כשעה נסיעה מ"הדסה". אז אמרתי לעצמי - שעה נסיעה מהמעונות, או כשעה וחצי-שעתיים מהבית (פתח-תקווה). כמובן, שבחרתי את האפשרות השניה (בתור ילד טוב של אמאל´ה). חישבתי כמה זמן יקח לי לנסוע: כרבע שעה מהבית לאוטובוס לירושלים, עוד שעה ב"אגד" ועוד כ-20 דקות מת"מ ירושלים ל"הדסה" - סה"כ כשעה וחצי+. הדברים היחידים שלא חישבתי היה ש: א. הזמנים האלה לא כוללים את הזמן שצריך להמתין לכל אחד משלושת האוטובוסים, ו-ב. יש פקקים - ובהם הפקק המפורסם של סיבוב מוצא-גינות סחרוב, שקיים בשעות הבוקר (ובהן לא יצא לי לנסוע לירושלים עד תחילת הלימודים, ואז גם גיליתי אותו). לכן, כל נסיעה ל"הדסה" ובחזרה נמשכה אצלי באזור השעתיים וחצי, ובסה"כ 5 שעות ביום בדרכים - אאוץ´. אבל אני, טיפוס עקשן אני - למרות שהבנתי את העובדות האלה, המשכתי לנסוע לי בין פ"ת לירושלים במשך כל סמסטר א´, לפחות 4 ימים בשבוע (הייתה לי מערכת לא צפופה במיוחד). מה שאמר בעיקר שבשביל להגיע לשיעור שהחל ב-8, הייתי צריך לקום ב-5. וכמובן, זה הניב חוסר מוחלט של חיים סטודנטיאליים - ואני לא מאלה שבאים לאוניברסיטה רק בשביל ללמוד, ולכן זה חסר לי. הסיפור נגמר בזה, שבשבוע שעבר עברתי לגור במעונות, וכעת אני נהנה מאפשרויות היקיצה הטבעית שיש לי שם. וכן, גם חיים יש לפתע - כבר טוב. מה שכן, ייאמר לזכות הנסיעות שהן היו האפשרות היותר זולה, אבל ברגע מסוים פשוט נשבר לי. אז הנה, קיבלת את תשובתי. האפשרות של נסיעות בין תל-אביב לטכניון יכולה להיות קורצת, אך רק אם אתה מתכוון לוותר כליל על חיים מחוץ ללימודים, ומוכן להשקיע 4 שעות ביום (לא פחות) בנסיעות. והנסיעה מתל-אביב לחיפה, אם תהית, לוקחת מינימום שעה ו-10 דקות ברכבת. כמה זמן זה מ"אגד חיפה" לטכניון - אינני יודע. בהצלחה בכל מקרה, ולדי