שאלה חשובה ביותר...

• פותח הנושא dorrn
  • פורסם בתאריך

ולדי

New member
מבחינת יחס האוניברסיטה לסטודנטים...

והוא די מגעיל בתל-אביב, לפי מה ששמעתי. כאילו שיש להם מטרה פשוט שתעוף משם כמה שיותר מהר, ולא תזהם להם את הקמפוס. אתה מספר אצלם, ובתור מספר, מתייחסים אליך כאל נתון שאין לו רגשות, דיעות משלו וברירות. האמת, יחס בלתי אנושי כזה עוד לא מצאתי בשום אוניברסיטה בארץ. ואם אני נתקלתי בכזה יחס בתור מועמד (ז"א בשלב שהם אולי אמורים לחזר אחריי), מעניין אותי מה סטודנטים מן המניין עוברים שם.

raky

New member
שאלה

כתבת "אבל מה - אוניברסיטת תל-אביב, למרות היוקרה של התארים.." יש הבדל בין יוקרת התארים בין ת"א ונגיד, י-ם? לפחות ברפואת שיניים? הרי ברפואה, למיטב הבנתי אין הבדל משמעותי ביוקרת התואר בין הפקולטות... לפחות לא הבדל אובייקטיבי. הלא כך הדבר ברפו"ש?

ולדי

New member
מדובר בעיקר...

מדובר בעיקר על יוקרת התארים ההנדסיים, ומדעי החברה והרוח. תל-אביב נחשבת לאוניברסיטה מובילה בתחומים האלה (הנדסות לא פחות טובות מהטכניון), והיא משחקת על היוקרה הזו. חוץ מזה, גם המיקום קובע, וצפון תל-אביב, גם אם זה לא משפיע על איכות ההוראה, זה עדיין מקום שנחשב יוקרתי בארץ הזאת. ברפואה, כל עוד התואר ישראלי, באמת שאין הבדל בין הפקולטות השונות - כאן הכל באמת תלוי ביחס האנושי, וירושלים לוקחת את כל הקופה במקרה הזה (אלא אם כמובן תרצה להיות רופא קהילתי, ואז מקומך בבאר-שבע). וברפו"ש - טוב, בירושלים זה פקולטה בפני עצמה, ובתל-אביב זה רק בית-ספר בתוך הפקולטה לרפואה. ההבדל, למי שלא יודע, הוא שבפקולטה עושים מחקר, ובבית-ספר מלמדים. זאת אומרת, שהתואר הירושלמי ברפו"ש יותר יוקרתי מתל-אביב.

metal_slug

New member
אלי דווקא התייחסו בסדר...

הייתי שם כשהגשתי מסמכים לפני כמה ימים, והפקידה הייתה נחמדה למדי. אולי הם קלטו את הבעיה סוף סוף :) בכל מקרה, פקידות מחורבנת לא ממש מעניינת אותי, אני רק רוצה לדעת על היחס של הסגל האקדמי שם... ואתה צודק, בירושלים היחס באמת די טוב, לפחות במזכירות בגבעת רם.

ולדי

New member
בגבעת רם יש אחלה מזכירות...

ייאמר לזכותם שהם מצליחים לבדוק מבחנים (אמריקאים) תוך שלושה ימים, גם אם מדובר בכיתה של 250 סטודנטים, ולא מחזיקים אותם חודש כמו בעין-כרם. אמרתי ואומר שוב - צל"ש למזכירות הסטודנטים בגבעת-רם!!! ובקשר לסגל האקדמי - תשמע, זה בטוח לא כמו בבית-ספר. אצלי לפחות הדיסטנס ביני לבין המורים שלי היה די מטושטש (אולי זה בגלל שהם היו בני 25-30 ברובם). יכולתי לבוא אליהם עם שאלה, או להתקשר כמעט בכל שעה אם הייתי צריך משהו. באוניברסיטה, זה מן הסתם לא כך. המרצה מגיע, נותן את הרצאתו, אם הוא מרצה טוב אז הוא גם עונה על שאלות בבהירות יחסית, ומשחרר דקה לפני הזמן (וזה ההבדל בינו לבין מרצה גרוע, שמשחרר דקה אחרי הזמן). הוא לא מכיר אותך (אלא אם תעוט עליו עם בעיות כל סוף-שיעור, וגם תשאל כל מיני שאלות קיטבג באמצע שיעור), ובשבילו אתה סטודנט, שיכול לבוא, ויכול לא לבוא - הוא את שלו ירצה, ואת המשכורת הנחמדה שלו יקבל. את המבחנים בדרך-כלל בודקים מתרגלים/בודקי תרגילים במקרה הטוב, וסורק ממוחשב במקרה הפחות טוב (או להפך, תלוי מה אתה מעדיף). גם הם לא מכירים אותך, ובשבילם אתה מספר תעודת זהות אלמוני. ולכן, וכאן אני מגיע לעיקר, תתפלא אבל היחס הכללי של האוניברסיטה תלוי באמת ביחס של המזכירות האקדמית. הם אלה שרושמים למועד ב´, הם אלה שעוזרים לברר ציונים, הם אלה שיכולים לעשות לך את החיים יותר קלים או יותר קשים. מזכירה טובה תושיב אותך לפניה למשך כמה דקות, ותברר בשבילך הכל במהירות בטלפון (כמו אצלנו, ברפואה ורפו"ש בירושלים - כל הכבוד!!!), ומזכירה גרועה תריץ אותך ברחבי הקמפוס. מרצה יכול להיות טוב, ויכול להיות רע, אבל בסופו של קורס הוא ילך, ולא תראה אותו יותר. מזכירה אקדמית לעולם נשארת - יכול להיות שהיא ראתה את אבא שלך מסיים, ותראה גם את הבן שלך...

ולדי

New member
תשובה מאחד שיודע מה זה...

אוקיי, הנה מה שאני חושב על הרעיון שלך, והכל על סמך נסיון אישי כאוב: התחלתי השנה ללמוד רפואת שיניים ב"הדסה עין-כרם" בירושלים, במסגרת העתודה הרפואית כמובן. לפני תחילת השנה, חשבתי על לעבור לגור במעונות בירושלים, ואפילו עשיתי צעדים בעניין. הלכתי למנהלת המעונות בהר-הצופים, אך המעונות היחידים שיכלו לתת לי היו בהר עצמו - מרחק של כשעה נסיעה מ"הדסה". אז אמרתי לעצמי - שעה נסיעה מהמעונות, או כשעה וחצי-שעתיים מהבית (פתח-תקווה). כמובן, שבחרתי את האפשרות השניה (בתור ילד טוב של אמאל´ה). חישבתי כמה זמן יקח לי לנסוע: כרבע שעה מהבית לאוטובוס לירושלים, עוד שעה ב"אגד" ועוד כ-20 דקות מת"מ ירושלים ל"הדסה" - סה"כ כשעה וחצי+. הדברים היחידים שלא חישבתי היה ש: א. הזמנים האלה לא כוללים את הזמן שצריך להמתין לכל אחד משלושת האוטובוסים, ו-ב. יש פקקים - ובהם הפקק המפורסם של סיבוב מוצא-גינות סחרוב, שקיים בשעות הבוקר (ובהן לא יצא לי לנסוע לירושלים עד תחילת הלימודים, ואז גם גיליתי אותו). לכן, כל נסיעה ל"הדסה" ובחזרה נמשכה אצלי באזור השעתיים וחצי, ובסה"כ 5 שעות ביום בדרכים - אאוץ´. אבל אני, טיפוס עקשן אני - למרות שהבנתי את העובדות האלה, המשכתי לנסוע לי בין פ"ת לירושלים במשך כל סמסטר א´, לפחות 4 ימים בשבוע (הייתה לי מערכת לא צפופה במיוחד). מה שאמר בעיקר שבשביל להגיע לשיעור שהחל ב-8, הייתי צריך לקום ב-5. וכמובן, זה הניב חוסר מוחלט של חיים סטודנטיאליים - ואני לא מאלה שבאים לאוניברסיטה רק בשביל ללמוד, ולכן זה חסר לי. הסיפור נגמר בזה, שבשבוע שעבר עברתי לגור במעונות, וכעת אני נהנה מאפשרויות היקיצה הטבעית שיש לי שם. וכן, גם חיים יש לפתע - כבר טוב. מה שכן, ייאמר לזכות הנסיעות שהן היו האפשרות היותר זולה, אבל ברגע מסוים פשוט נשבר לי. אז הנה, קיבלת את תשובתי. האפשרות של נסיעות בין תל-אביב לטכניון יכולה להיות קורצת, אך רק אם אתה מתכוון לוותר כליל על חיים מחוץ ללימודים, ומוכן להשקיע 4 שעות ביום (לא פחות) בנסיעות. והנסיעה מתל-אביב לחיפה, אם תהית, לוקחת מינימום שעה ו-10 דקות ברכבת. כמה זמן זה מ"אגד חיפה" לטכניון - אינני יודע. בהצלחה בכל מקרה, ולדי

dorrn

New member
תודה על כל התשובות

האמת שכל מה שאמרתם כאן רק חיזק את ההתלבטות שלי,כי אם קודם זה היה או ת"א או טכניון,עכשיו גם נוספה האפשרות של מעונות בטכניון,שקודם פסלתי אותה. אבל תודה בכל מקרה.

maikel89

New member
לך לת"א

כל מי שהלך לא הצטער ומי שהלך לטכניון הרבה מאוד מצטערים

Hawk17

New member
ואוסיף............והרבה...../images/Emo14.gif

שזה לוקח חצי שעה ומעלה האוטובוס לטכניון. כי הרכבת זה למטה למטה, והטכניון למעלה למעלה. קח גם בחשבון שהנסיעות האלה הן גם מאוד מתישות: לחכות לאוטובוסים ורכבות בכל תנאי מזג אוויר,בחום,בלחות,בקור בגשם ובכפור ואני לא רואה אותך חוזר הביתה אחרי יום שלם ויש לך כוח לעשות שעורי בית(עבודות) או לחיי חברה. חוץ מזה שתצטרך לקום מאוד מוקדם בבוקר- יהיו לך מלא ימים בשנה שתקום לפני הזריחה ותחזור אחרי השקיעה. לדעתי זה ממש להיות עבד של הנסיעות. כבר עדיף לחיות באוהל במדשאות של הטכניון..............

danisan

New member
לרמת-גני

אני בטכניון, ירושלמי ואני חי יופי במעונות. יש לי חבר טוב, מת"א גר במעונות איתי וחיים בסדר. בהתחלה הוא חשב לוותר ולחזור הביתה כל יום. אחרי שבוע הוא פרש בשיא... כשאתה מתחיל בשמונה וחצי וצריך לקום בשש וגם אז להיתקע בפקקים נוראים (מתחנה מרכזית/רכבת זה 50 דקות לטכניון בבוקר...) אז פשוט חבל"ז בוא למעונות או תשכור דירה, תאמין לי!.

TangoTango

New member
Errmm

מה תוכל להגיד לי על מצבם הכלכלי של אלה שמקבלים מעונות בטכניון?

למעלה