שאלה חשובה ביותר...

• פותח הנושא dorrn
  • פורסם בתאריך

dorrn

New member
שאלה חשובה ביותר...

ובכן,כרגע אני ביב´,ובשנה הבאה אני חושב על ללכת לטכניון. הבעיה היחידה היא שאני גר ברמת גן,ובהתחשב בעובדה שאני כנראה היחיד מבין החברים שלי שמתכוון ללכת לטכניון,ובמה ששמעתי על התנאים במעונות,אין לי יותר מדי רצון להתגורר שם. אז רציתי לשאול,יש כאן מישהו שלומד בטכניון,שגר באיזור המרכז,וחוזר כל יום הביתה? או מישהו שמכיר אדם שכזה? ולדעתם זה אפשרי בכלל (עם רכבת למשל,דרך אגב,כמה זמן זה מהתחנה לאוניברסיטה?),או שכדאי לי לוותר על זה כבר עכשיו?

maikel89

New member
לא מומלץ לך ללמוד בת"א

לא מומלץ בכלל לא מומלץ אני מייעץ לך ללמוד את"א תאמין לי גם אני מאלה שהלכו ללמוד בטכניון בגלל השם ו"הרמה" אבל את"א באותו רמה ואם אותו יוקרה של התואר וכך תגור חצי שעה מהאוניברסיטה לך לת"א אתה תודה לי על זה

maikel89

New member
תראה

תראה אני מעריך את זה שאתה אומר שאתה רוצה לנסוע כל יום ברכבת אבל בוא אני אתן לך כמה עובדות: נסיעה ברכבת תיקח לך בערך שעתיים וחצי לכל צד הוצאה כספית של בערך 1300 שקל אז אני מבין שאתה לא רוצה עדיין לגור בחיפה אבל יש עוד אופציות: למה לא ללמוד באוניברסיטת ת"א ,ללמוד עם החברים זה יתרון ענקי אל תעשה את הטעות שאני עשיתי אני עכשיו נוסע כל יום ובגגל הקושי שבנסיעות חצי מהימים בכלל לא בא ולומד בבית ועכשיו אני מת לעבור לת"א והגשתי בקשה ונראה מה יהיה אם זה תראה מה אני ממליץ לך או שתלמד בת"א וזה ממולץ מאוד (מבחינה כלכלית מבחינה חברתית אני כבר עבהרתי את זה אל תלך שולל אחרי השם של הטכניון זה שטויות אף אחד בטח לא צה"ל לא מסתכל על ההבדל בין שתי המוסדות שתהם מכובדים ובעלי מוניטין בינלאומי אבל אם אתה בכל זאת חייב ללמוד בטכניון תשכור חדר עם עוד מישהו או חדר בבית מלון (עד כמה שזה נשמע מוזר זה יוצא מקסימום 1500 שקל בשביל תנאים מדהימים ואל תהיה כל כך בטוח שתקבל מעונות רק בגלל שאתה גר רחוק זה לא עובד ככה יש גם את השיקול הכלכלי וזה הכי חשוב לעוד שאלות תשאל יש לי סימפטיה לשאלות שלך בגלל שאני בדיוק באותו מצב והבעיה הכי גדולה היא שאחרי כמה שבועות שתנסע ברכבת אתה תתחיל לחפף בימים תגיד אפשר לוותר על היום הזה יש בו רק שעה ווכה תגיע למצב בו אתה בקושי חצי מהשבוע בקמפוס וזה יהיה בגלל שאין לך כוח לנסוע ובגלל המחיר של הכרטיס איזה מקצוע אתה רוצה ללמוד?

dorrn

New member
הנדסת מכונות

והעניין הוא שאני חושב ללכת לפרוייקט ברקים,שכמו שכתבתי באחת ההודעות למטה,זאת תוכנית לתואר ראשון ושני,ובנוסף לכך תכנית הלימודים היא יותר רחבה מהתכנית הרגילה. וחוץ מזה,הבוגרים שלה גם מקבלים תפקידים הרבה יותר יוקרתיים (ככה לפחות הצבא טוען). ככה שבמקרה שלי,יש הבדל די משמעותי בין ללמוד בת"א לללמוד בטכניון. בקשר למה שכתבת על הרכבת,לפי האתר של רכבת ישראל,נסיעה מת"א לחיפה לוקחת קצת פחות משעה,אז איך הגעת לשעתיים וחצי לכל צד? הנסיעה מהתחנה לאוניברסיטה לא לוקחת יותר מדי זמן,לא? (אני לא ממש מכיר את העיר,ככה שאין לי כל כך מושג). ועוד שאלה קטנה,אתה מכיר עוד אנשים שגרים במרכז ונוסעים כל יום לטכניון, או שזה נחשב למשהו נדיר שם,והרוב גרים במעונות?

greenguy2002

New member
לא לפחד משינוי...

אני לא מבין למה אתה חושש לגור במעונות בטכניון. לדעתי, למרות שהמעונות בשנה הראשונה הם לא משהו(אבל נסבל), זו חוויה בלתי רגילה, מכירים חברים חדשים, והרבה חברים חדשים. חיים באופן עצמאי, מה צריך יותר?

TangoTango

New member
למישהו יש איזה שהן הערכות?

מהו אחוז הזכאים למעונות בטכניון ומהו מצבם הכלכלי של אלה שמקבלים שם מעונות? ברור לי שאני לא אוכל לשכור דירה (בתמיכת ההורים) אם אלך לטכניון, ולהתחיל לעבוד כבר בסמסטר הראשון (ששמעתי שהוא קשה) עלול לדפוק לי את המלימודים באופן רציני, אבל אני מפחדת שמי שיחליט בדבר הזכאות יחליט שיש יותר "מסכנים" ממני הזכאים למגורים....

TangoTango

New member
אני רוצה ללמוד..

מדעי המחשב, אבל במסלול של הנדסת תוכנה (4 שנתי) שקיים רק בטכניון (לא להתבלבל עם הנדסת מחשבים שקיים בכל מקום)

yossi c

New member
לדעתי הפוך

אם תבדוק תראה שרק בטכניון קיים תואר שממש נקרא " B.Sc בהנדסת מחשבים" (ישנם עוד מקומות, שהצבא מאשר ללמוד שם הנדסת מחשבים, אבל התואר שהם נותנים הוא בהנדסת אלקטרו´ עם התמחות בשנה ג-ד במחשבים. כגון אוני´ ת"א). לעומת זאת, הנדסת תוכנה נלמדת גם באוניברסיטת בו-גוריון.

TangoTango

New member
אבל אני מדברת

על המסלול הספציפי של הנדסת תוכנה, שלא קיים בתל אביב. הנדסת מחשבים לא מעניינת אותי.

yossi c

New member
הבנתי את זה כבר מקודם..

שהנדסת מחשבים לא מעניינת אותך. ההודעה שרשמתי בכלל היתה בקשר להערה ה"שולית" ששמת בסוגריים בסוף ההודעה שלך, לפיה הנדסת תוכנה זה מסלול בלעדי לטכניון והנדסת מחשבים יש בכל מקום, ולכן אני תיקנתי אותך שזה בדיוק ההפך: הנדסת מחשבים היא זו שבלעדית ונלמדת רק בטכניון, ואילו הנדסת תוכנה ניתן ללמוד בעוד מקומות חוץ מהטכניון כמו למשל אוני´ בן-גוריון. מקוה שהייתי ברור :)

JhonnyTech

New member
בקשר למסלול ארבע שנתי

הצבא לא מאשר ללמוד במסלולים ארבע שנתיים במדעי המחשב!! אני לומד סימסטר שני בטכניון,וגיליתי את זה לא מזמן. אני גם תכננתי ללמוד ארבע שנים, אבל עכשיו אני לא יודע מה לעשות. אם יש למישהו רעיון, אני פתוח להצעות...

TangoTango

New member
בגלל ש...

נרשמת מלכתחילה למסלול "מדעי המחשב". עבור הצבא מסלול זה הוא תלת שנתי. כדי ללמוד במסלול ארבע שנתי היית צריך להרשם למסלול הנדסה ספציפי (הנדסת תוכנה וכו´)

maikel89

New member
תקשיב

קודם כל אני עושה בסך הכל טובה שאני בא ונותן את הדיעה שלי אז לא להגיד לי למה אין לי סימיני פיסוק עכשיו זה שעתיים וקצת לכל צד בגלל שאתה תרד בת"א אבל מת"א ועד הבית עוד חצי שעה לפחות לא? עוד,חצי שעה מתחנת רכבת ועד הטכניון כבר שעתיים וזה בלי הזמן שאתה תחכה בתחנת רכבת. אני מייעץ לך לגור במעונות

ולדי

New member
צודק, מייקל...

צודק בכל מילה, ואני אומר את זה מניסיון אישי. בייחוד בקטע של החיפוף בימים. אבל מה - אוניברסיטת תל-אביב, למרות היוקרה של התארים והקרבה לבית (גם שלי, אגב) לא טובה לדעתי ביחסה לסטודנטים. בגלל זה אני לא שם, וזו לדעתי סיבה מאוד חשובה שצריך לשים אליה לב. יחס שאומר "אנחנו פה רק בשביל לגרום לך לעוף כמה שיותר מהר" צריך תשומת לב מיוחדת. בירושלים, לעומת זאת, המוטו (של הפקולטה שלי הוא) ש"לעוף אפשר רק במדרגות" - וזה יתרון לטובה.

למעלה