שאלה, חייל ששובר שמירה והולך לישון נכנס לכלא

ortodox

Active member
בוודאי שהייתה פה הפקרת שמירה, הנוחבות פלשו כאשר אף אחד לא עוצר אותם.
בניגוד לדרג המדיני שברוב חוצפתו, אבל גם חוכמתו, מתגולל על הרמטכ"ל שלא העניש די את הקודקודים האחראים, הצבא לקח ולוקח אחריות על מה שקרה ובצדק. לא תמצא אחד שיטען שהצבא לא חטא כאן, לא התרשל באופן חמור וקשה, אין כזה. ובכן בניגוד לצבא נתניהו וכנופייתו המחרה מחזיקה אחריו, לא מבינים מה רוצים מהם, הרי לא העירו אותם, לא אמרו להם, וממילא הם לא לוקחים אחריות על כלום. אבל לבוא בטענות לצבא וראשיו שהם לא לקחו מספיק אחריות, זה הם יודעים יופי לעשות, זו החוצפה ואיפה החוכמה, תשאל, אז החוכמה היא שככל שתתגולל על הצבא, ככל שתחבוט בו ותתלונן עליו שהוא לא מתייחס לאשמתו ברצינות מספקת, הקשר שלך לענין יתפוגג לו וייעלם. בסוף לא רק נתניהו ואתה לא תבינו מה רוצים ממנו, גם הטמבלים שיבואו להצביע לו יעשו זאת מבלי להבין שהם מצביעים לאיש האחראי יותר מכל לאסון הזה של השבעה לאוקטובר.

marabo

Well-known member
בניגוד לדרג המדיני שברוב חוצפתו, אבל גם חוכמתו, מתגולל על הרמטכ"ל שלא העניש די את הקודקודים האחראים, הצבא לקח ולוקח אחריות על מה שקרה ובצדק. לא תמצא אחד שיטען שהצבא לא חטא כאן, לא התרשל באופן חמור וקשה, אין כזה. ובכן בניגוד לצבא נתניהו וכנופייתו המחרה מחזיקה אחריו, לא מבינים מה רוצים מהם, הרי לא העירו אותם, לא אמרו להם, וממילא הם לא לוקחים אחריות על כלום. אבל לבוא בטענות לצבא וראשיו שהם לא לקחו מספיק אחריות, זה הם יודעים יופי לעשות, זו החוצפה ואיפה החוכמה, תשאל, אז החוכמה היא שככל שתתגולל על הצבא, ככל שתחבוט בו ותתלונן עליו שהוא לא מתייחס לאשמתו ברצינות מספקת, הקשר שלך לענין יתפוגג לו וייעלם. בסוף לא רק נתניהו ואתה לא תבינו מה רוצים ממנו, גם הטמבלים שיבואו להצביע לו יעשו זאת מבלי להבין שהם מצביעים לאיש האחראי יותר מכל לאסון הזה של השבעה לאוקטובר.
אל תבלבל לי במח, לצאת לחיים מפנקים עם פנסיה תקציבית של 50 אש"ח בחודש זה לא לקיחת אחריות.
לקיחת אחריות זה לעמוד למשפט צבאי על הפקרת שמירה ולשאת בעונש.

הפרבולה1

Well-known member
אל תבלבל לי במח, לצאת לחיים מפנקים עם פנסיה תקציבית של 50 אש"ח בחודש זה לא לקיחת אחריות.

תסביר איפה אתה רואה "הפקרת שמירה" - יש איזה חייל או מפקד שקיבל פקודה לעמוד במקום כלשהוא , להיות בכוננות, להיות ער .... ולא עשה זאת ?

ortodox

Active member
סליחה על האיחור, לא הייתי כאן כמה שבועות, אבל בכל זאת נדרשת התייחסות. הבאת ברוב טובך המחשה מצוינת לתזה שלי. אתם כרגיל וכפי שהנדסו אתכם בשלכם, ממשיכים לייסר את הצבא ולדרוש למרוח את ראשיו בזפת ונוצות וזה למרות שהם מתייסרים ובצדק בענין מאז קרה, אבל הדרג המדיני, הוא עסוק בשיוף מסיבי של הציפרניים וגילגול עיניים לשמיים בתמימות, אני אשם ? מה רוצים ממני ? לא הייתי שם בכלל הרי. אתם כן חושבים שגם אני אשם, יש בחירות, אז תמתינו בנחת ובינתיים אני אסובב לכם את הגלגלים בראש, כך שבסוף התהליך אהפוך לקדוש.

למעלה