שאלה! ותענו את האמת!

B.M.F

New member
עבדו עלייך

אני השגתי את המהירה יותר, עם הנעה כפולה וציפוי טפלון לגלגלים.

dw2322

New member
תתפלא, היתה סקירה ב"הגה"!

מלפני כמה חודשים. למרבה הצער, סקירה קצרה מדי. לטעמי היא היתה מדליקה! חבל שלא סקרו עגלות גם של הרשתות הרגילות (קו-אופ ושופרסל) אלא בדקו רק רשתות פריפרליות (אייס למשל, כמה כבר יוצא להגיע לשם?). אגב, אני מוצא שאחיזה בצדדי המוט (ולא במוט אחיזה אחורי עצמו) מעניקה שליטה טובה בהרבה בכלי. כמו כן, אחיזה שכזו מאפשרת לקחת סיבובים טוב יותר תוך כדי היגוי יתר ושמירה על קצב התקדמות גבוה. נכון מדליק?
נסו ותהנו.

ac cobra

New member
אני עשתי 20 קמ"ש ב...

מירצה המירצה היא כמעט אותו דבר כמו פרארי 360 לשניהם הנעה אחורית לשניהם השליטה על ההילוכים מההגה ולשניהם הבגז´ (תא מטען בעברית) מקדימה והמנוע מאחורה רק שהמריצה היא 2X3 וה360 היא 2X4 דומה לא???

rigi

New member
מה מצב השסי של מובית העגלה ?? ../images/Emo12.gif

אני כנראה הייתי בחו"ל כאשר שאלו את השאלה.. אז 205 קמ"ש בפאסאט 1.8 אוטומטית (רגילה) סגירת סקאלה ..אי אפשר יותר.. ובשלי...(גם פאסאט) 200 בלי לסגור כלום עדיין לא הספקתי (1.8T) רק בכבישים ריקים מאדם ומרכבים בדרך לאילת (דרך מצפה רמון...לא איפה שתופסים את כולם..)

xflil

New member
180 קמ"ש בגרמניה עם טיוטה

אני לא זוכר איזה דגם... ול- 130-120 אני מגיע כמעט כל חודש כשאני נוסע לירושלים לסבתא וסבא שלי (אני גר בר"ג)

red cars

New member
כהייתי בגיל 13

הייתי הגרמניה נתנו לדוד שלי נהג משאית אז ובהווה לנהוג ב... טרנספורטר 91´ זה היה אז דגם חדש דנדש נסענו 180-185 ואז ... מה עקף אותנו במהירות אופל ישנה מודל 77´-79´ ונעלמה.

ac cobra

New member
ההמשך...

לפני כשנה רצו להוכיח שהאקדח הליזר הוא לא אמין אז הם שמו אותו מול בניין והוא רשם 20 קמ"ש הגיוני???

be_roo

New member
לזכות הבניין נרשמו 4 קמ"ש ולא 20

כאילו שזה משנה |
|

נו באמת! מהירות...

כל ילד יודע ללחוץ על הגז ולהחזיק חזק בהגה וכך גם אני.. החוכמה היא, אם כבר עושים את זה, אז לעשות את זה במקום כמה שיותר ריק מרכבים, כך שאם אתה הורג משהו זה רק את עצמך... זאת דעתי בכל אופן. ומה זה 180 בימינו?? כל מכונית פרטית יכולה להגיע ל-180. הגעתי עפ פיג´ו 405SRI ל-180 עם פיג´ו 306ST- ל-180 ועם ZX וולקן ל-190+ ביג דיל! ולא גאווה גדולה ביכלל.. ואם מדברים על נהיגה.. אז חבר שלי עשה את הקורב אותו סיקרו ב"אוטו". לדבריו כנראה שהכתב פשוט נפל על קורס לא טוב. אמנם החבר עשה את הקורס לפני 3 שנים, אבל עדיין הןא היה מאושר עד השמיים.. ודרור- אם אתה חובב GTI, תאהב את הבחור- יש לו 2. אחת לתחרויות ראלי ואחת פרטית לכביש!

קורס לנהיגת ראלי..

זאת אומרת קורס לנהיגה בשבילי עפר וכ"ו.. עדיין לא קראתי את הכתבה אז לא רוצה לאמר דברים לא מדוייקים אך הבנתי שכותב הכתבה היה מאוכזב וכך יש גם את תגובתו של רם סמואל שהוא האחראי ( הקורס נערך בצרפת). אם אתה רוצה לברר על זה -פשוט תיקנה את ה"אוטו" של החודש. אייל

be_roo

New member
קורס נהיגה

טוב, אז לפני חצי דקה סיימתי לקרוא את הכתבה, ולפני 6 שנים לערך עברתי את הקורס עם התכנים המוזכרים בה אצל ראם סמואל. את הקורס עברתי עם אחותי, כאשר אחי ואבי עברו אותו לפני, אמי עברה אותו לפני כ-3 שנים, ומאז עברנו אצל ראם כ-5 קורסים נוספים, אך בהם התכנים והדגשים הם שונים ולכן לא אתייחס אליהם. (ציינתי פרטים אלה רק כדי להבהיר שמדובר בנסיון אישי). כל התלונות בכתבה מתייחסות לבעיות וכשלים לוגיסטיים בלבד. לא אנסה כן להגן, ולפי התיאור באמת היה רצף מדהים של חוסר תכנון (תהיו בטוחים שלא חוסר מאמץ). רק חבל שהכותב הסיק מכך על התכנים. אומנם רמת התרגול נפגעה קשות היות וזמן התרגול היה מועט ושלא היה משוב מוסדר (אוכל רק לנחש שהדבר נבע מהתעסקות של ראם בבעיות לוגיסטיות שתפסו את זמן הפידבק ההכרחי כל כך, כי מהידוע לי ראם חסיד גדול של שיחות, משובים, תדריכים וסיכומים). לגבי זמן ההמתנה בין התרגולים, לא הוזכר מה היה אורכו, אבל יש לזכור שחלק גדול מהלמידה נעשה גם בלימוד מטעויות של אחרים (יכול להיות שבאמת ה"חכיון" היה ארוך מידי). מתיאור התכנים לא הבנתי כיצד יכול הכותב לתאר את הקורס כקייטנה מוטורית (פרט לקרוס-קאר בסיום, כשידוע לי שראם אוהב להכניס קטע זה של "פאן" בשביל פריקת אגרסיות). אני את הקורס עברתי במתכונת מעט שונה (לא כך אחי, אבי ואמי), אבל אומר רק זאת, מה שלמדתי שם הוציא אותי ממפגש חזיתי עם עץ, שאילולא למדתי ותרגלתי זאת בקורס, לא הייתי כאן כדי לכתוב מילים אלו (דרמה). ומאז אינספור פעמים שהתגברתי על מצבי חירום שאפילו לא הספיקו להגיע להגדרה של "מצב חירום" בגלל תגובה נכונה בזמן. אז או שהצד הלוגיסטי של ראם זקוק לשיפור, או שמדובר בפאשלה חד פעמית. בכל מקרה לא הייתי פוסלת את הקורס הנ"ל. ראם הוא נהג בחסד, ומדריך טוב עוד יותר (ותהיו בטוחים שלא כל נהג יכול ללמד). שיר, עוד זוכרת איך לעשות פרסה עם בלם יד.

teen17

New member
באיזה מקום עשית את הקורס?

באיזה מקום עשית את הקורס? כמה זמן הוא נמשך? כמה עולה לעשות אותו? מה אתה לומד בקורס הזה?

be_roo

New member
אז ככה

הקורס הועבר בבית הספר לנהיגה ב - SERGY צרפת (20 דקות רכבת מפריז), שם גם החל ראם סמואל את דרכו כנהג. ישראלים הגיעו לשם מדי פעם, טיפין טיפין, אך מאחר ורוב הישראלים לא שולטים בצרפתית, ולא תמצא צרפתי שיודע לגמגם יותר מ-3 מילים באנגלית, העדיפו רוב חולי ההגה את הקורסים באנגליה (איתן בלנק). בשנת 93 או 94 (מי זוכר) התארגנה דרך מגזין "אוטו" קבוצת ישראלים הומוגנית לקורס במקום בהדרכת ראם סמואל, שישמש מדריך לכל דבר וכמובן יוכל לתת משוב בעברית, וכן לארגן את הקורס עצמו עקב הכרותו עם המקום (וכמובן שליטתו בצרפתית). אחי ואבי היו באותה קבוצה. הקורס ערך 4 ימים והתחיל מהבסיס. יש לציין שאין
מדובר בקורס מרוצי ראלי, אלא בלימוד עקרונות נהיגה מתקדמת, שמשמשת כמובן בסיס לכל נהג מירוצים מגיל 4 באשר הוא. אומנם מדובר במסלול ושטח עפר, אבל זאת כאשר מדובר בעירוב מיוחד המיועד ליצור תנאי אי-אחיזה במהירויות נמוכות כדי להקטין את הסכנה וכדי להגדיל את מרווח התגובה, היות ומדובר בנהגים "מתחילים". לפני כל תרגול, נערך כמובן הסבר תיאורתי בכיתה, המיועד להביא להבנה פיזיקלית של איך עובדים הדברים. ואחר כך.....למכוניות: פז´ו 106 ראלי, פז´ו 306 S16, פז´ו 505 לתרגולי הנעה אחורית. מתחילים מהסבר על ישיבה נכונה, שתביא לתקשורת גבוהה עם הרכב, הגוף שלך ירגיש את ההחלקה הרבה לפני שהעיניים יקלטו ויעבירו את המסר למוח. עוברים לאחיזת הגה, שמאפשרת מקסימום (4\1) סיבוב הגה ללא עזיבת ידיים, וממשיכם ישר לסיבובי הגה בפאזות של 4\1 2\1 4\3 ששוב מאפשרים מינימום עזיבה של גלגל ההגה למקרה של בעיה. ואז מתחיל הכיף..... הורדת הילוך עם גז ביניים, בלימת חירום דגרסיבית, האצות בסיבובים, קו נכון בסיבוב, פניות פרסה עם בלם יד, ויציאה מהחלקות עם הנעה קדמית ואחורית (יש לציין שלפני שלומדים לצאת מהחלקה, צריך ללמוד להכנס אליה :)) בסוף נבנה מסלול עם קונוסים שמצריך יישום של כל מה שנלמד, ונמדדים זמנים, עם קנס על כל קונוס שהופל. חוויה מוטורית מדהימה, חובה לכל נהג ולא רק לחובב הגה, מדובר בטכניקות לא מסובכות שיכולות להציל חיים (וכבר עשו כן). לגבי המחיר, אין לי מושג מהי העלות היום. אם משהו רוצה, ניתן ליצור קשר עם ראם סמואל.

teen17

New member
ואיך נרשמים לקורס?

האם הראם הזה עדיין עושה קורסים בצרפת? האם זה אותו הדבר באנגליה? ואם כן איך אני יכול להירשם לקורס באנגליה?

be_roo

New member
הרשמה?

פה זה לא אוניברסיטה |
| צריך ליצור קשר אם ראם סמואל (חברת "מסלולים") ולברר האם ומתי יש קורס. קצת פרטים על "הראם הזה": ראם סמואל הוא ישראלי שהחליט להיות נהג מירוצים. הוא הלך ולמד, התחיל מ-0 גמור, ולאחר מכן מצא מימון להתחרות (וזה ממש לא קל) בראלי צרפת. מיותר לציין שההתחלה היא קשה ובעונה הראשונה מספר המירוצים שהצליח לסיים היה קטן. אבל סבלנות מביאה תוצאות והוא זכה באליפות ראלי צרפת לשנת 92 (אם אינני טועה, פלוס מינוס שנה) GROUP N, ומאז הספיק גם לנצח באליפות סקסו ולהתחרות בעוד לא מעט מירוצים (ראלי ירדן, למבורגיני ועוד). מה לעשות והבחור גם ניחן ביכולת להנחיל לדורות הבאים את התורה. הוא גם מדריך ומסביר מצויין, וגם לצפות עליך מרחוק נוהג ברכב ולפרט לך מאוחר יותר מה בדיוק עשית ולתקן את השגיאות, שלא לדבר על פידבק מידי כאשר הוא יושב איתך ברכב. לעיתים עובד איתו צוות מדריכים ישראלי נוסף, שכל אחד מהם גם הוא בעל נסיון תחרותי ויכולת הדרכה מעולות. אם אתה מקורב לתחום הקארטינג בישראל ודאי שמעת על און יעקובסון (אלוף ישראל 2 פעימות) וליאור לוי שהגיע שני רק למייקל קסרזון. אם תרצה ליצור איתו קשר, אשמח לעזור. בקשר לקורסים באנגליה, אליהם אפשר להיגע דרך החברה של איתן בלנק, גם הוא נמצא זמן בשטח, אך לי אין שום נסיון אישי איתו. עד כמה שזכור לי הוא אפילו מופיע בדפ"ז בקטגוריה של מועדוני ספורט.

300 ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

וזה כמובן, כצפוי על ... אופנוע... מחוגו של ה-ZX9 שהיה לי הצביע, לאחר מאמצים על 300 קמ"ש... וכמובן...כמו כל ספידומטר, במיוחד באופנוע... הוא זייף... כך שלמעשה מדובר בטח באיזה 280 קמ"ש סה"כ...
על אינטגרלה... באיטליה... 215 קמ"ש לפני שעזבתי את הדוושה. בארץ... 200 על ניאון. 220 על מרצדס 500... ועל בסיס יומי אני מעל 160... כיום.
השדון .... ™TheNightDevil

למעלה