קורס נהיגה
טוב, אז לפני חצי דקה סיימתי לקרוא את הכתבה, ולפני 6 שנים לערך עברתי את הקורס עם התכנים המוזכרים בה אצל ראם סמואל. את הקורס עברתי עם אחותי, כאשר אחי ואבי עברו אותו לפני, אמי עברה אותו לפני כ-3 שנים, ומאז עברנו אצל ראם כ-5 קורסים נוספים, אך בהם התכנים והדגשים הם שונים ולכן לא אתייחס אליהם. (ציינתי פרטים אלה רק כדי להבהיר שמדובר בנסיון אישי). כל התלונות בכתבה מתייחסות לבעיות וכשלים לוגיסטיים בלבד. לא אנסה כן להגן, ולפי התיאור באמת היה רצף מדהים של חוסר תכנון (תהיו בטוחים שלא חוסר מאמץ). רק חבל שהכותב הסיק מכך על התכנים. אומנם רמת התרגול נפגעה קשות היות וזמן התרגול היה מועט ושלא היה משוב מוסדר (אוכל רק לנחש שהדבר נבע מהתעסקות של ראם בבעיות לוגיסטיות שתפסו את זמן הפידבק ההכרחי כל כך, כי מהידוע לי ראם חסיד גדול של שיחות, משובים, תדריכים וסיכומים). לגבי זמן ההמתנה בין התרגולים, לא הוזכר מה היה אורכו, אבל יש לזכור שחלק גדול מהלמידה נעשה גם בלימוד מטעויות של אחרים (יכול להיות שבאמת ה"חכיון" היה ארוך מידי). מתיאור התכנים לא הבנתי כיצד יכול הכותב לתאר את הקורס כקייטנה מוטורית (פרט לקרוס-קאר בסיום, כשידוע לי שראם אוהב להכניס קטע זה של "פאן" בשביל פריקת אגרסיות). אני את הקורס עברתי במתכונת מעט שונה (לא כך אחי, אבי ואמי), אבל אומר רק זאת, מה שלמדתי שם הוציא אותי ממפגש חזיתי עם עץ, שאילולא למדתי ותרגלתי זאת בקורס, לא הייתי כאן כדי לכתוב מילים אלו (דרמה). ומאז אינספור פעמים שהתגברתי על מצבי חירום שאפילו לא הספיקו להגיע להגדרה של "מצב חירום" בגלל תגובה נכונה בזמן. אז או שהצד הלוגיסטי של ראם זקוק לשיפור, או שמדובר בפאשלה חד פעמית. בכל מקרה לא הייתי פוסלת את הקורס הנ"ל. ראם הוא נהג בחסד, ומדריך טוב עוד יותר (ותהיו בטוחים שלא כל נהג יכול ללמד). שיר, עוד זוכרת איך לעשות פרסה עם בלם יד.