שאלה (והתחדשות)

Katarzis

New member
תתחדש!

לי אישית זה נראה ממש מוזר שכבר החלטת להחליף פיקאפים לגיטרה שטרם ניגנת עליה.

MetalicBluz

New member
תודה. זה פשוט מהניסיון שלי

עם הפנדר. אחרי החלפת הפיקאפים ההבדל היה מורגש, לטובה.
אני פשוט מקדים את המאוחר.. כמו שאני מכיר את עצמי אני בטח ארצה להחליף. לאיזה לפיקאפ נק שמתאים במיוחד לג'אז ופיקאפ גשר וורסטילי כמה שיותר.

MetalicBluz

New member
+ הידיעה שהגיטרות מהסדרה SE

הן עצמם אחלה אבל מגיעות עם פיקאפים סבירים מינוס..

N i r T

New member
האוזניים הפסיקו לדמם

ועכשיו אני יכול לכתוב את תוצאות הניסוי...
לקחתי את ה- SE ודחפתי אותה לתוך שני פדאלי דיסטורשן בטור.. נורא ואיום
. סאונד מטאל כבד וצורם כמו שאולי הייתי מסוגל לסבול לפני שנים רבות. פיקאפ הגשר כמובן נכנס לויברציות. כשמחזיקים אותו ביד בכח הצפצוף מפסיק מה שאומר שאלה הרעידות שלו (לא מיקרופוניות אלא אשכרה רועד במקום). כשמכסים עם היד את ה- F HOLE זה משנה טיפונת את הצליל של הצפצוף אבל לא מפסיק אותו.
ואז לקחתי את ה- MIRA בשביל לבדוק איך באותם תנאים SOLID BODY תרגיש. והיא התנהגה אותו הדבר בדיוק.
אגב - פיקאפ הצוואר היה הרבה יותר רגוע בשתיהן.

MetalicBluz

New member
חייב להודות

שיצאתי קצת מבולבל חח

לא הצלחתי להבין. ״סאונד מטאל כבד וצורם״
צורם-טרבלי או צורם לך שהוא כזה כבד? (כי זה סגנון מוזיקלי שאתה פחות אוהב..)

ומאיפה הגיע הצפצוף? אם זו לא הגיטרה, כי התופעה קרתה גם במירה, אז זה בהכרח הפיקאפ. יכול להיות שזה בגלל שהוא בסגנון PAF (עד כמה שידוע לי) אבל עם פיקאפ מודרני והיי-גייני יותר לא היה שום צפצוף? מצד שני לאביעד יש פיקאפ היי גייני יחסית ועוד שהוטבל בשעווה וגם אצלו הוא כתב שעם כמויות גיין גבוהות יש צפצוף אז כבר יצאתי מבולבל לגמרי. שמישהו יפתור לינאת החידה הזו מאיפה מגיע הצפצוף כי זה בדיוק מה שאני לא רוצה שיהיה אצלי..

MetalicBluz

New member
* הוטבל בווקס

אני צריך להזכיר לעצמי לא להגיב באף פורום אחרי כמה בירות

N i r T

New member
צורם גם וגם

בעיקר העוצמה והגבוהים.. כי אני אוהב הרבה גיין בד"כ...
בוא ננתח את תופעת הפידבק - פידבק קורה כאשר המתח שנוצר ביציאת הגיטרה מצליח ליצור גלי קול בעוצמה מספיק גדולה כך שתגרום לגיטרה להוציא מתח עוד יותר גבוה.. לאורך כמה מחזורים העסק הזה מזין את עצמו עד שהוא מתייצב בנקודה שתוספת המתח שנוצרת לא מגדילה יותר את עוצמת גלי הקול (רוויה).
מה גורם לגיטרה להוציא מתח? שלושה דברים בגדול, לפי סדר יורד:
1. תנועת המיתרים בקירבת הפיקאפ
2. מיקרופוניות של הפיקאפ
3. רעידה של הפיקאפ בקרבת המיתרים

תנועת מיתרים - זה ברור.

מיקרופוניות - זו תכונה של רכיבים אלקטרוניים או אלקטרומכניים ליצור מתח חשמלי או שינוי בתכונה חשמלית כמו התנגדות, בתגובה לכוח מכאני ובאופן ספציפי - גלי קול. כמעט כל רכיב אלקטרוני סובל מהתופעה הזו שנגרמת לרוב עקב שינוי קל של המבנה הפיזי כתוצאה מלחץ של גלי הקול. בפיקאפ - הרעידות יכולות לגרום נניח לליפופים או לכל הבובינה לזוז יחסית למגנטים ובכך ליצור שינוי בשטף מגנטי - ומתח במוצא הפיקאפ. פיקאפ שיצקו אותו בשעווה לרוב פטור מהבעיה הזו

רעידה של הפיקאפ - הפיקאפ מחובר לגוף הגיטרה דרך מערכת מיכאנית מורכבת - ברגים וקפיצים, טבעת פלסטיק או פיקגארד שלם. לכל העסק הזה יש אלסטיות ותדרי רזוננס כאלה ואחרים. הרעידה של גוף הגיטרה כתוצאה מגלי הקול מרעידה גם את הפיקאפ בתוך המערכת הנושאת אותו, ומשנה את המרחק שלו מהמיתרים (שאותם אנחנו חוסמים עם היד כדי שלא ירעדו). במקרה כזה אפשר לשים כל מיני פטנטים שישככו את הרעידות האלה (ספוגים מתחת לפיקאפ וכל מיני כאלה) או פשוט להוריד את הגיין....

מה שקרה אצלי גם ב- SE וגם במירה היה בדיוק זה.
סביר להניח שזה יקרה גם אצלך. עם כל פיקאפ (מי יותר ומי פחות) וככל שיש לו יותר גיין - זה יקרה יותר מהר (בגיין יותר נמוך).

MetalicBluz

New member

אני אקרא ביתר עיון כל מה שרשמת כאן מחר, כשהראש יחזור לעבוד :)
בינתיים מקריאה מהירה קיבלתי את ההרגשה שאין מנוס מגיטרה חשמלית שלישית, עם גשר צף שתהיה מיועדת בעיקר לרוק ומטאל

למעלה