שאלה (והתחדשות)

MetalicBluz

New member
שאלה (והתחדשות)

אז איכשהוא, בגלל שהאנשים (הרעים!!
) כאן עשו לי GAS החלטתי לבדוק את הקטע עם ה PRS SE semi-hollow
שהיתה במבצע בווילד גיטרס. בווילד גיטרס אמנם המבצע כבר נגמר אבל ידוע לי שבוסטר עובדים איתם אז נכנסתי לאתר של בוסטר וראיתי שגם שם היה את אותו המבצע על ה- SE.
אני כבר תקופה בודק גיטרות האמבקרים, ולמען האמת בכלליות אני תמיד התרחקתי מהחברות בת כמו אפיפון וסקוייר וכו'
אבל תמיד יש יוצאים מהכלל לדוגמא את ltd אני נורא אוהב. אז התחלתי לחרוש את האינטרנט מכל הכיוונים ולבדוק את הגיטרות של SE
עם התמקדות על הסמי-הולואו כי באמת, לפחות מבחינת הקונספקט היא הצטיירה לי כחתיכת גיטרה מיוחדת.
כמו שכתבתי בדקתי לאחרונה גיטרות האמבקרים אבל הלכתי לאיבוד כי לא ידעתי אם אני רוצה גיטרה סטייל גיבסון, גיטרה אולי עם גשר צף כדי שאוכל לנגן דברים מודרניים יותר כמו סטריאני ושות' או גיטרת רבע נפח!
רבע נפח תמיד שנאתי את העובדה שהן כאלה גדולות. בקיצור כשהתוודעתי לגיטרה הזו היא ממש סיקרנה אותי.
גיטרה שלפחות מהסרטונים ביוטיוב שראיתי, יש לה ריוורב טבעי כי היא חצי חלולה ויכולה להתאים בול לג'אז. וגם כמובן עם הפיקאפ גשר המתאים יכולה גם להתאים למטאל, כי היא עדיין חצי סוליד כמו שאר ה SE.
אז חזרתי לפני כמה ימים לארץ בשביל חתונה של ידידה טובה. התקשרתי לבוסטר, ונשארה לאילן גיטרה אחרונה כזו!! והוא הסכים, למרות שהמבצע נגמר כבר ביום ראשון (התקשרתי ביום שלישי) לעשות לי אותה במחיר של המבצע שהיה (מחיר מגוחך!!) והזמנתי אותה. אף פעם לא יצא לי לנגן עליה אבל כן יצא לי לנגן על הmira, ואהבתי ממש (אני מדבר מבחינת הצוואר עצמו, העובי שלו וכו') ואני יודע שprs לא משנים יותר מידי מבחינת צווארים. אז כן, עשיתי משהו שאני די סולד ממנו, קניתי גיטרה על עיוור.

השאלה שלי היא לאלה שיש להם את הגיטרה הזו, לאיזה פיקאפים החלפתם, ועל מה אתם ממליצים?
יש לי ניסיון מעולה עם ביירנאקלז אבל אשמח לשמוע הצעות נוספות :)
איזה פיקאפ נק הכי יתאים לג'אז ואיזה פיקאפ גשר יהיה וורסטילי מספיק ויעשה את העבודה בצורה הטובה ביותר, ושיתאים גם למטאל.

N i r T

New member
תתחדש!!

גם לי יש כזו חדשה "בזכות" המבצע... אני שמתי עליה מה שהיה בבית - דאנקנים - JAZZ בצוואר ו- JB בגשר. היא ממש ממש אחלה של גיטרה. הסאונד שלה יכול להיות אגרסיבי, מעושן וכל מה שבין. אפילו הצליל של שני הפיקאפים יחד הוא שימושי בטירוף. אני לא סובל למשל את הסאונד של לס פול במצב אמצעי אבל בגיטרה הזו משהו בצליל שלה מפצה על הקוואק של שני הפיקאפים יחד.
הזמנתי גם פוטנציומטרים PUSH PULL בשביל להוסיף COIL TAP.. נראה מה יהיה כשיגיעו. לקבל סינגלים יסגור לגמרי את כל הסאונדים שאני רוצה ממנה.

אגב - קשה לומר שיש לה REVERB טבעי.. הטופ שלה עבה מדי ומודבק מדי בשביל שיהיה לו רזוננס בתדר נמוך כמו לאקוסטית. אבל יש לה סאונד עמוק יותר והיא מאוד נוחה ופשוט כיף לשבת סתם ולג'מג'ם איתה. ללא ספק אחת הרכישות המוצלחות שעשיתי (והפרחים לאביעד כמובן).
אם יש לך ביד סט פיקאפים - תנסה אותו קודם. על איזה ביירנאקלז אתה מדבר?

MetalicBluz

New member
מגניב הקטע של הCOIL TAP

אבל אני לא אצטרך את זה כי יש לי פנדר אמריקאית שאני נורא אוהב. הנק והמידל הם ה- mother's milk ו- irish tour
ואת הסינגל בגשר החלפתי ל- riff raff. אני מאוד אוהב אותו

כל מה שאני יודע לגבי הגיטרה הזו מבוסס על מה שקראתי באינטרנט ושמעתי ביוטיוב. ריוורב טבעי כמובן לא ברמה של גיטרה רבע או חצי נפח ולא ברמה של גיטרה אקוסטית אבל זה שם.. ברמה מסוימת.

על ה jazz של דאנקן שמעתי הרבה דברים טובים יש מצב שאני אבדוק אותו. יצא לך לנגן עם פדאלים עם היי-גיין איתה? איך היא סוחבת עם ה- JB בגשר?

זה כל הבאסה בפיקאפים. חייבים תמיד לקנות אותם על עיוור. גם זה שיש לי riff raff על הפנדר לא אומר לי שום דבר לגבי איך זה ישמע על הסמי-הולואו :)

N i r T

New member
אני אבדוק היום עם גיין מהג'הנום..

נראה איך היא תתנהג..

MetalicBluz

New member

אני אשמח לחוות דעת.
במיוחד מעניין אותי איך הגיטרה מגיבה (פיקאפ הגשר) לפדאל כמו ה- Triple Wreck של וומפלר.
רגע, עכשיו שאני חושב על זה, אביעד אם אני זוכר נכון אתה כתבת שיש לך את הפדאל הזה. אז איך באמת הגיטרה מגיבה עם הפדאל הזה?

ומה שכתבת למטה לגבי לחסום את F HOLE זה רעיון מעניין, אבל נשמע לי כמו התעסקות קצת מיותרת/מעצבנת.. זה חלק מהגיטרה צריך לקבל אותה כמו שהיא

קודם כל תתחדש! תשובה אין לי, אבל אגיד

לך משהו אחר - אני לא חושב שגיטרה סמי-חלולה תתאים למטאל.
גיטרות למטאל צריכות להיות קרשים כי - בגיין גבוה, הפידבקים יהרגו אותך.

><>

N i r T

New member
היא יכולה להתאים בכיף למטאל

היא לא מספיק "חלולה" כדי להיות מפדבקת רצינית. חוצמזה בשביל מטאל לא חייבים אינסוף גיין. אפשר לתת טיפה גבוהים ב- EQ ועם נגינה טיפה אגרסיבית להגיע לאותו מקום תוך שליטה יותר טובה על הפידבקים.
והכי חשוב - פידבקים זה אחלה!!!!

לדעתי לא, אני חושב שכן יש מספיק משטחים שירקדו

בגיטרה סמי חלולה.

בכל מקרה הייתי ממליץ לו לבדוק אותה עם הפיקאפ הנוכחי
במטאל - לפני החלפה לפיקאפ אחר.

><>

MetalicBluz

New member
check this out

1. מטאל
http://www.youtube.com/watch?v=gZCSXEsmKgY
אמנם לא היי-גייני בטירוף אבל אפשר לראות איך היא מתנהגת עם דיסטורשן. בדוגמא הזו הפיקאפים הם סטוק. הוא לא נגע בהם.
והוא מנגן עוד עם מגבר שאני לא ממש סובל. הקלטה גרועה. ונשמע לי אחלה

2. ניר, מה שכתבתי לגבי הריוורב הטבעי בקלין זה הגיע מהצפייה בסרטון הזה :)
http://www.youtube.com/watch?v=y9iJKNJdL2Q
גם הקלטה גרועה אבל הגיטרה כאן נשמעת לי כמעט אקוסטית
איזה קלין, וואו
הוא החליף את הפיקאפים ל 57/08 של PRS מהדגמים האמריקאיים.
ומנגן עם Diezel Herbert
נשמע לי מדהים. אבל למה הקלטה כזו גרועה! זה עוול

MetalicBluz

New member
אהה ופתאום אני קולט

שבדוגמא השנייה של הקלין הוא השתמש גם ב- Mesa Boogie Dual Rectifier
jesus

byrdparis

New member
תתחדש מאן!

אני שמח שהצתתי קצת את האש על ה SE המיוחדת הזו.
היא באמת משהו מגניב לאללה ובמחיר שהיה אותה במבצע, היה מאד מאד חבל לפספס ולא לקנות אותה.
(ד"א על זו שעמדה בבוסטר אני ניגנתי לא פעם ולא פעמיים בביקוריי אצל אילן..)

בהמשך למה שאמר אסף לגבי מטאל, בעקרון זה מאד נכון, אני חווה את זה עכשיו באופן אינטנסיבי במיוחד.
בעקרון אני הזמנתי עבורה זוג פיקאפים מיאיר (בונה גיטרות מחיפש שמייצר גם פיקאפים) ועל פי ספסיקציות שאני דרשתי במיוחד, שיהיו CLONE מושלם ל HOLYDIVER של ביירנייקל
שזה אומר אלניקו 5 עם עובי חוט 43 במדידות 7.4 בצוואר ו 14~ בגשר, מוטבלים בווקס אבל עם מכסה מתכת (סטייל PAF).
הצוואר חמים, מלא הרמוניות ושכבות סאונד סירופיות לחלוטין והגשר עצבני, חם!, נושך ומכניס לשבירה כל מגבר בשניה וחצי.
אבל!!!, את הפיקאפ צוואר היינו צריכים להוריד כמעט עד לקו המסגרת וגם עכשיו אני צריך להיות זהיר מאד עם הווליום והגיין בפדאל בורד שאני מנגן איתה חומרים "כבדים".
אני במחשבה לבנות איזה "שבלונה" שתכנס ל F HOLE ברגע שאני רוצה לנגן חומרי מטאל וכיוצ' כדי שלא תכנס לשריקה המטורפת הזו שאני כיום חווה בווליום גבוה. זה קצת "OFF" ממה שהיא מיועדת לעשות, אבל היא עדיין אחת המדהימות שיצא לי לרכוש בזמן האחרון.
אז קח זאת בחשבון.
אני די בטוח שכל פיקאפ אחר הרבה פחות חזק ממה שאני שמתי, יהיה הרבה יותר TAMED...
YMMV..

ולמען הסדר הטוב ועבור ההגינות - חלק מהתמונות של הפיקאפים שיש ליאיר באתר, צולמו על ידי.
(Take it every way you like it)

שוב, תתחדש ותהנה.

Quitty

New member
ספר קצת על החוויה עם יאיר?

ועל איזה סדרי גודל פיננסיים אנחנו מדברים (סליחה על החטטנות)?

אני מכיר את יאיר כבר קרוב לעשור ורציתי להזמין ממנו מאז שהוא פתח את העסק העצמאי, אבל אפילו לשבת עם הבחור לקפה אני לא מספיק.

byrdparis

New member
לא בטוח שלו יש זמן

בשביל לשבת לקפה חחח... הוא עמוס בטירוף כל הזמן.
הכרתי את יאיר לפני כחודשיים סה"כ דרך האינטרנט. פניתי אליו עבור סט אפ לסטרטוקסטר משנות ה 70 שיש לי..
הוא עשה עבודה מדהימה לדעתי, לקח לו קצת זמן (ואני לא מהסבלניים בדרך כלל), אבל התוצאה הייתה באמת נהדרת.
שבאתי לקחת אותה, זרקתי לו שהאתר החדש שלו מאד יפה, אבל מי שצילם לו שם חלק מהדברים "דפק אותו" כי זה נראה נורא.. הוא כמובן קצת נעלב (נראה לי) אבל בגלל שלא הכרנו, הוא אמר שיבדוק או שאולי אשלח לו משהו שנראה לי לא בסדר ומשם היחסים שלנו התחילו לצמוח, עד לרמה שהיום הוא שולח אלי כמעט כל דבר שהוא רוצה לעלות באתר לצילום..

בכל אופן, הוא כבר הכין לי 2 סטים של פיקאפים
1 לסטראט מסויימת, כאשר אני בהתחלה ביקשתי משהו מאד מסוים, אבל הוא החליט שהוא עושה לי הפתעה ומייצר לי משהו אחר לגמרי שהוא חושב לנכון עבור אותו מאפיינים אקוסטים שהוא בחן בה.. התוצאה הייתה מופלאה לטעמי (הנסיון שלי עם החלפות פיקאפים מסתם בכמה עשרות, אם לא יותר במשך השנים.. ) ומתאימה פיקס. הוא הכניס שם המון המון MOJO עם תכנון ובנייה לעילא.
ד"א אפשר לראות את הסט שלי האישי מצולם באתר שם תחת קטגורית הפיקאפים לסטראט.

2 - זוג האמבקרים עבור ה SE המדוברת, כאשר פה אני ביקשתי בדיוק בדיוק מה לבנות והוא בנה לי בדיוק בדיוק את מה שביקשתי מבלי לזוז משם מ"מ (למרות שהוא רצה
). הם נשמעים, נראים ובנויים נהדר לטעמי.

לגבי המחירים, אני חושב שאולי עדיף שתקבל ממנו ציטוטים..

אבל קח בחשבון משהו כמו 700 שקל~ לסט סינגלים מושלם לסטראט ופלוס מינוס אותו מחיר לשני האמבקרים , בתלות בספסיקציות ובחומרה המתלווה (למשל מכסי כרום מיוחדים, עם או בלי ווקס ועוד) .
אבל שוב, אל תקח אותי במילה, אבל זה ה BALL PARK ללא ספק.

אם אתה מגיע לחיפה, תן קפיצה.

Quitty

New member
.ballpark is all i need

בצר לי, תמונות של פיקאפים לא מעניינות אותי כהוא זה.
ז'תומרת, זה נחמד והכל, אבל אני חורני מטבעי והגיטרה שלי עובדת למחייתה, ולא בדוגמנות.

מצד שני, קלון לברנאקל זה מגניב לאללה וגם העובדה שהוא בקיא בתחום מספיק בשביל לשנות תכנונים מדגדגת לי בעצב ה'פיקאפ נק חדש בלי לקדוח בקארווין'.
יצא לך להשוות להולי דייורים אמיתיים? כמה קרוב הוא הגיע?

byrdparis

New member
מה קשור דוגמנות?

תמונות באתר זה MUST לדעתי בטח שזו הפרנסה שלך ועסק חייך,
ותמונות יפות של ציוד תמיד מגרות את החושים ומפעילות לחץ על עצב ה GAS.. ולשמחתי יכולתי לתת לו את זה עבור האתר שלו.

בכל מקרה, הוא בקיא בחומר ואם לא אז הוא לומד, הוא מאד מאד נלהב להבין את הלקוח, מה הוא מבקש, לשמוע את הגיטרה ופדנט שזה למות (שזה אחד הדברים שבגללם כנראה התחברנו כל כך טוב
)

לצערי היו לי הולידיוורים בגיטרה אחרת, אז השוואה אחד לאחד לא יכולתי לעשות עבור תשובה מספקת..
על ה SE.. ומזכרון או בכלל שאין השוואה על אותו הגוף.. זה לא רציני סתם לזרוק "כן!"..

Quitty

New member
שלא תבין אותי לא נכון -

זה בהחלט חיוני שיהיו תמונות, אם כי תמונות של פיקאפים איכשהו תמיד נראות לי גנריות. לא יעזור, הם נראים אותו הדבר.
(אחלה תמונות, אגב.)

אני עוד זוכר את העבודות הראשונות שלו, ואת הסטאפ שהוא עשה לחשמלית שלי בגיל 16. כיף לאללה לראות מישהו מתפתח ככה ובאמת מצליח.

byrdparis

New member

הכל בסדר גמור.
אתה צודק ולפיקאפים אין הרבה מה להראות, אז זה קצת משעמם, אבל עדיין ניסיתי "לספר סיפור"..
זה בטח יותר טוב מסתם תמונה מפגרת ומגעילה. אני תמיד מתייחס יותר בכבוד לאלו שיש להם אתר מכובד ומכבדים את המוצרים שלהם ואת עצמם. (זה לא אומר כלום, אבל גם אוכל מתחילים לאכול עם העיניין קודם לכן).

לגבי יאיר - פשוט איש מקסים מאין כמותו, כיף לדבר איתו ולשהות במחיצתו.
הוא בן אדם וזה מאד חשוב היום, בלי שום קשר לכישורים שלו שללא ספק טובים מאד ומעלה.

MetalicBluz

New member
פספסתי קודם את מה שכתבת לגבי השריקה

שאתה חווה בווליום גבוה
זה קורה לי עם ההאמבקר בסטראט. אבל זה כי ה riff raff הוא פיקאפ מיקרופוני וכך הוא מתנהג עם כמויות גיין גבוהות. כשניגנתי איתו עם ה Triple Wreck הוא השתולל לגמרי. שריקות שאני מתאר לעצמי שגם איזה לוויתן בדרום יפן בטח שמע אותן :)

לכן עכשיו אני רוצה ללכת על האמבקר מודרני. כזה שיסחוב גם מטאל בלי שריקות וצלצולים. השאלה היא אם השריקה שדיברת עליה קיימת בגלל ההאמבקר או בגלל זה שהגיטרה חצי חלולה.
הפיקאפ גשר כמו שתיארת אותו הוא פיקאפ מודרני עם אאוטפוט ממש לא נמוך ועוד הוטבל בווקס אז סיבה שתהיה שום שריקה. נשמע מתאים במיוחד למטאל. אז השריקה היא בגלל הגיטרה?

למעלה