שאלה ובקשה

נוג

New member
מיכל ../images/Emo124.gif יש לי רעיון . . .

יש לי דף מידע עם הסברים ששמרתי אשמח לשלוח לך. אני אנסה מחר להשיג סורק ולסרוק לך את דף המידע. יש עוד אפשרות יותר קלה עם יש לך פקס אני יכולה לפקסס ביי נוג

debby12

New member
מנהל
תוכלי להעלות את דף המידע לפורום?

נוג -- אם תשיגי סורק תוכלי בבקשה להעלות את דף המידע לפורום שנחכים? תודה דבי

מיכל ק-ש

New member
תודה. שולחת לך מסר עם המספר, אבל

נראה לי שזה יכול להיות רעיון טוב לסרוק ולצרף גם כאן, כדי שכל מי שזה מעניין אותה תוכל לקרוא.

נוג

New member
אני אסרוק את דף המידע לבדיקות הגנט

זה יקח לי יום או יומיים, אני רק לא יודעת איך להכניס לסרגל האפור אבקש מנועם לעשות את זה. ביי נוג

salpter

New member
במקרה, גם אני השבוע חשבתי על זה

וניתן לעשות את הבדיקות הנוספות במעבדות זר (מי שמכירה) או במדיקל נראה ממה שאני זוכרת, בפחות כסף.

רומי^^

New member
../images/Emo124.gif מ´זה../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif אני עשיתי

7 בדיקות, בזמנו, וזה היה הכל. יש עוד? אללה יסתור. איפה עושים אותן, נוגי, ב"כרמל"??? (שם עשיתי את ה-7 הקודמות שלי) שלחי לי מסר או משהו. אני יכולה לשלוח לך את המייל שלי בבית ותסרקי לי את הכל. טוב??

שאלה אולי מטומטמת

ואם לא עשיתי בדיקות גנטיות, אז מה אומר לגבי? הבנתי שזה עולה מאוד מאוד יקר... כמה יקר? איפה עושים? וסליחה מראש...

עמית@

New member
זה לא אומר כלום לגבייך אבל זה מאוד

מאוד מומלץ- רק כך אפשר לזהות חלק מהנשאויות שעשויות לגרום למומים- זה אמנם מאוד יקר וקופת החולים בקושי מחזירה חצי אבל זה שווה (אנחנו גילינו שתי נשאויות שלא ידעו עליהםן במשפחתנו המורחבת וכך הסתבר שעלינו לבצע מי שפיר- אחרת פשוט לא היתה שום דרך לדעת..) אני עשיתי במכון הגנטי באיכילוב שבע בדיקות בעלות של 1.500 שח´ ויוסי עשה טייזקס בחינם. (הטייזקס חינם)

מיכל ק-ש

New member
עמיתי

איך זה קשור למי שפיר? נדרשים הסבריך המלומדים

עמית@

New member
זה לא כל כך מלומד ../images/Emo3.gif

פשוט בגלל שאני נשאית של X שביר אני צריכה לעושת מי שפיר לברר מה עם העובר שלי (למרות שאני ברמת נשאות נמוכה זה עדיין מקנה מי שפיר על חשבון המדינה- וזה חשוב לדעת..)

עמית, אם כבר לעוד שאלה מטומטמת

ומה זה טייזקס? רק לגברים? תביני, בתור אחת שלא עשתה, לא יודעת כלום על הבדיקות הגנטיות האלה... ובאמת יקר... מקווה שאצליח לעשות זאת ועמית, תודה!!

עמית@

New member
טייזקס מחלה גנטית תורשתית שגורמת

לפיגור שכלי ומוות אצל אשכנזים השכיחות היא אחד ל20 בערך. גם נשים יכולות לעשות את זה אבל כדאי שגם הגברים ידקרו קצת
וזה חינם בשל רמת השכיחות הגבוהה של זה באוכלוסיה (חבל מאוד שסיסטיק פיברוזיס וX שביר לא ניתנות גם הן חינם- כי גם הן מאוד שכיחות וחבל שאנשים לא יבצעו אותם משיקולים כלכליים ואז נולדים ילדים חולים שבסיכומו של דבר עולים למדינה הרבה הרבה יותר- שלא נדבר על ההורים
)

זה אומר שלנשים זה לא בחינם...

ומה זה אומר לגבי בעלי, הוא מרוקאי... אבל אני אשכנזיה אז זה אומר משהו לגבינו? בכל מקרה אנסה לברר.. תודה..

אם בעלך מרוקאי ואת אשכנזיה

זה יעלה לך פחות
, תצאי יותר בזול , ככה היה גם אצלנו , עשיתי רק 3 בדיקות במקום 7 וזה עלה לי דרך כללית מושלם רק 330 ש"ח

בעל מרוקאי

אומר שתצטרכי את לעשות את רוב הבדיקות הגנטיות, כי יודעים יותר טוב למצוא מוטציות אצל אשכנזים. אני לא בטוחה שזה אומר גם פחות בדיקות.

טאי זקס זה לא רק לגברים

זו המחלה היחידה שהמדינה ממנת את הבדיקה לנשאות שלה. אם יש כבר הריון, אז מעדיפים (משום מה) לבדוק את האב.

למעלה