שאלה ובקשה

kasa

New member
עוד משהו (בנוסף לתשובתה של עמית)

במרבית המחלות הגנטיות (מלבד X שביר) יש צורך ששני בני הזוג יהיו נשאים של המחלה בכדי להעביר לעובר, ואז - מומלצות בדיקות נוספות (כמו מי שפיר, סיסי שיליה וכד´) כדי לוודא שהעובר אינו חולה. טאי-זקס אינו מחלה של גברים, אבל הסיבה שגברים עושים אותה היא כי הכי פשוט לשלוח אותם להיבדק.... ומכוון שאם הגבר נמצא תקין - האישה לא צריכה להיבדק גם (כאמור, רק אם שני בני הזוג הם נשאים - יש לעובר סבירות של כ-25% להיות חולה במחלה). אבל - אם הגבר נמצא נשא של המחלה - גם האישה צריכה לעבור את הבדיקה. ואם גם האישה נשאית - צריך להיות במעקב קפדני בהריון. אם האישה אינה נשאית - אין סיכוי שהעובר יהיה חולה. זה נכון לגבי רובם המחלות הגנטיות, מלבד X שביר, שאם האישה נשאית - קיימת סבירות לעובר (זכר) פגוע, גם אם הבעל אינו נשא... - זו הסיבה שבדיקה זו עוברות הנשים. מקווה שלא סיבכתי אותך....וכמו שעמית אמרה - לא חובה אבל מומלץ. בנוסף לבדיקות אלו - יש עוד כמה אלפי גנים שלא יודעים עליהם דבר וחצי דבר... למיטב זכרוני, אנחנו עשינו את הבדיקות בתל-השומר, ועלה לנו 900 ש"ח ל-6 בדיקות (נדמה לי 150 ש"ח לבדיקה), בהנחת "מאוחדת עדיף". שרית

אולה *

New member
קודם כל - את נורמלית! ../images/Emo6.gif

אני עשיתי את הבדיקות אחרי שנתיים של טיפולים, כי פשוט פתאום הרגשתי שהנה יש משהו שלא נבדק. הכל יצא תקין. את יכולה לברר בבתי החולים. אני עשיתי באיכילוב, אפשר גם בתל-השומר (03-5303060). העלות - אם אני לא טועה בסביבות 1500 ש"ח. נאמר לי בקופת חולים שאקבל החזר על 2 בדיקות (משהו כמו 300 ש"ח), אבל בסופו של דבר לא קיבלתי כלום מסיבה אחת פשוטה ומטומטמת - בבית חולים לא יכולים לתת חשבונית, כי הם מוסד ללא כוונת רוח, ובקופת חולים לא מחזירים כסף בלי חשבונית.

ושוב הבירוקרטיות המוזרות של קופ"ח

ו- 300 ש"ח זה די הרבה.. (למרות שאומרים הלכו 1500 מה זה עוד 300) אולה, תודה, רשמתי את הטלפונים כדי לשאול אותם לגבי איזור הצפון אני מאמינה שיש להם גם טלפונים לאיזור זה... תודה אולה..

מוזר ../images/Emo12.gif

אני עשיתי במכון הגנטי בתה"ש וקיבלתי מהם יופי של קבלה. מאחר שיש לי מאוחדת עדיף, אז את ההנחה קיבלתי מיד במקום (150 ש"ח במקום 300), אבל קבלה קיבלתי. מי שעומדת בפני ההחלטה איפה לעשות את הבדיקות, אני ממליצה לעשות סקר שוק. כן, בלי להתבייש, להתקשר לכמה מכונים גנטיים, להגיד מאיזה קופ"ח ואם יש ביטוח משלים, ולברר מה העלויות. יש הבדלים משמעותיים במחיר.
מרב

עידית ד

New member
../images/Emo41.gif רעיון טוב! ../images/Emo41.gif

אם יש למישהו רשימה של מכונים או אם כל אחת תרשום את המכון שהיא מכירה זה יוכל לעזור לבנות שעדיין לא עשו את הבדיקות הגנטיות. (כמוני למשל...)

אני עשיתי כאמור בתה"ש

במכון הגנטי - טל: 03-5303060 אני יודעת שיש גם בבי"ח שניידר אפשרי גם במעבדות זר. מהבירור שלי הם היו הכי יקרים ולא בכל קופה מכירים בקבלות שלהם לקבלת החזר (כדאי לברר גם את זה בקופ"ח לפני שעושים את הבדיקות).
מרב

kasa

New member
העלויות שונות ממכון למכון, ובהתאם

להסכמי המכון עם קופות החולים. אחותי, למשל, חברה בלאומית, והיא שילמה רק 600 ש"ח לכל הבדיקות (100 ש"ח לבדיקה). אני, חברה במאוחדת, שילמתי 150 ש"ח לבדיקה (900 ש"ח סה"כ). הכי חשוב - לברר בקופה עם איזה מכון הם עובדים !!! אם תעשי את הבדיקה במכון שהקופה לא עובדת איתו - היא לא מתחייבת לתת לך החזר !!! תבדקו היטב.

אני עשיתי באיכילוב וקיבלתי חשבונית

אולה - תבדקי את העניין. את אמורה לקבל חשבונית של "מלר"ם". אולי תתקשרי שוב למכון הגנטי ותשאלי אותם? ממש חבל על הכסף. אם את צריכה עזרה אני מוכנה ללכת לשם בשבילך, רק תשלחי לי את כל הפרטים (מס´ ת.ז., מתי עשית את הבדיקות, כמה שילמת, וכו´).

היי ../images/Emo24.gif

אני ממליצה לעשות את הבדיקות הגנטיות , למרות שהן טיפה בים. יש לך כללית מושלם נכון? אז זה לא אמרו לעלות כל כך הרבה , זה יעלה לך רק שליש מחיר (110 לכל בדיקה במקום 330). איפה עושים את זה את צריכה לשאול במרפאת נשים שלך איפה עושים את זה באזור שלך, ואז תפגשי עם יועץ/ת שיגידו לך לפי המוצא שלך ושל בעלך איזה בדיקות כדאי לכם לעשות.(ככה היה אצלנו לפחות) לגבי טיי זקס , הסיבה שעושים אותו בנפרד ובדרך כלל לגברים היא מכיוון שהיא הבדיקה היחידה שבינתיים היא בחינם על חשבון הקופת חולים , והגברים עושים אותה בכדי שלא ידקרו אותך פעמיים כי אותה עושים במקום אחד (צריך לשאול בקופה איפה)ששם לא לוקחים כסף ואת שאר הבדיקות עושים במקום אחר ,שם לוקחים כסף
. זו הסיבה היחידה זה לא שיש את זה רק לגברים. בהצלחה
דנדוש

זאת אומרת שעושים אותה או לגבר או

לאישה? שלא שנינו צריכים אותה? אז יופי שיוצא פחות, אברר.... דנדוש - תודה תודה

kasa

New member
את צודקת. כעקרון, את כל הבדיקות

הגנטיות, כולל טאי-זקס - יכולים לעבור רק אחד מבני הזוג. (רק אם שניהם נשאים - יש לעובר סבירות להיפגע. לכן, אם אחד מבני הזוג נמצא תקין - אין צורך שבן הזוג השני יעשה את הבדיקה גם). הבעיה היא: בדיקת X שביר. במקרה של X שביר - רק האישה חייבת להיבדק. כי מספיק שהאישה תהיה נשאית על-מנת שיוולד תינוק פגוע, גם אם הבעל אינו תקין לחלוטין (אם העובר הוא זכר. אם העוברה היא נקבה - היא תהיה נשאית, ולא חולה). אז - מכוון ש-X שביר חייבת האישה לבצע, ובמילא כבר לוקחים לה דם - אז באותה דגימת דם בודקים גם את שאר הבדיקות הגנטיות. זו הסיבה. אין טעם לקחת דם גם מהאישה וגם מהבעל.

kasa

New member
כעקרון כן. אבל ....

בדיקה ל-X שביר - רק האישה חייבת לבצע !!! במקרה של X שביר - אם האישה נשאית (והבעל תקין לחלוטין) - היא עלולה להעביר את הפגם לעובר (כאמור, אם העובר הוא בן). לכן - בעלך לא יכול לבצע בדיקת X שביר - רק את ! (את כל שאר הבדיקות בעלך יכול לבצע, אבל - אין טעם שידקרו גם אותך (בשביל X שביר), וגם אותו (בשביל כל השאר), ולכן - בד"כ האישה כבר עושה את כל הבדיקות (כי במילא כבר דקרו אותה לבדיקת X שביר) אצלנו, עוד בכלל לפני שחשבנו על ילדים - בעלי עשה טאי-זקס (שנינו אשכנזים
). אבל - כשנושא הילדים התחיל להיות יותר אקטואלי - עשיתי אני את שאר הבדיקות במכון הגנטי (X שביר, גושה, וכל השאר...)

עמית@

New member
אבל אם האשה נשאית לוקחים דם גם

מהבעל - כדי שאם העובר הוא ממין נקבה אפשר יהיה לראות איזה X היא מקבלת ממנו.. דרך התורשה היא אחרת משאר המחלות שנבדקות.

ואם שנינו לא מאותה קופ"ח? ז"א אני

בכללית, אבל בעלי בלאומית? בסוף יצא לי הצפת שאלות, ומבקשת סליחה מראש.... אבל נקודה שכנראה הייתי צריכה לעשות.... אפרופו סימנים של רומי.... הנה עוד סימן שעלה לי לראש תוך כדי השאלות, אולי עכשיו שאעשה את הבדיקות, פשוט התינוק חיכה לבדיקות האלה ואז..... (למרות שככה גם חשבתי כשעשיתי סתימה בשן לפני שנתיים, הרי אומרים שלא טוב לעשות טיפולי שיניים בהריון).

kasa

New member
נדמה לי שאם אתם בקופות נפרדות -

ולשניכם יש ביטוחים משלימים בקופה שלו - אתם צריכים להתקשר לכל קופה, ולברר עם איזה מכון היא עובדת, ומה המחיר, וללכת להכי זול....כפי שאפשר לראות, יש פערים (לעיתים, גדולים) בתשלום, בגלל ההסכם של המכון עם הקופה. יש לי חברה שהיא חברה במכבי, ובעלה בכללית. הם עשו את הבדיקות במכון הגנטי ב"מאיר" בכפר סבא, דרך כללית, כי זה יצא הכי זול. שווה לכם לברר עם הקופה, ולבחון את כל האופציות.

נוג

New member
../images/Emo124.gif סרקתי את דף המידע לבדיקות../images/Emo127.gif

היי בנות
לפי בקשתכן סרקתי את דף המידע

למעלה