שאלה , ובקשה להסבר..

fadetoblack2006

New member
שאלה , ובקשה להסבר..

נניח שיש לי מכונית ששוקלת טון , והיא נוסעת במהירות של 100 קמ"ש , מה יהיה התנע שלה? (ז"א .. כמה היא תשקול בזמן שהיא נוסעת 100 קמ"ש) הייתי רוצה גם הסבר לכל זה , ומשוואות .. (כמובן , גם עם ההצבות של המספרים , וגם ריקות , כדי שאני אדע איך זה פועל .. תודה :) )

אחמס1

New member
השאלה לא מנוסחת טוב

קודם כל המכונית לא שוקלת טון - יש לה מסה של 1000 ק"ג. שנית - תנע ומשקל זה לא אותו דבר. התנע של המכונית הוא (בקירוב הניוטוני) mv, כלומר מסה כפול מהירות. משקל המכונית (באותו קירוב) הוא mg, כלומר מסה כפול שדה הכבידה.

fadetoblack2006

New member
ממ

תנע = מסה כפול מהירות? ז"א , שאם המסה של המכונית היא 1000 ק"ג , והיא נמצאת במהירות של 50 קמ"ש אזי 50000 ק"ג תנע?!? משהו פה לא נראה לי

אחמס1

New member
אתה כנראה לא ממש מבין מה זה תנע...

אז - כן, תנע עבורך מוגדר כמהירות כפול מסה. ואם המסה היא 1000 ק"ג והמהירות היא 50 קמ"ש אז התנע הוא 50,000 ק"ג * ק"מ \ שעה. בדרך כלל משתמשים במערכת יחידות MKS, והתנע במערכת היחידות הזו הוא ק"ג*מטר\שנייה. התנע של המכונית יהיה 13,889 ק"ג*מטר\שנייה.

ailag

New member
תנע קווי

זה נכון כל עוד אתה נע בקו ישר. בסיבובים זה מסתבך, נוסף עוד תנע מזן אחר שם. תחשוב על תנע בתור הכוח שגוף אוגר עם הזמן. הכוח שמשקיעים בו. התנע של המכונית ניתן לה על ידי המנגנון שהאיץ אותה ל50 קמ"ש ע"י הפעלת כוח במשך זמן כלשהו.

אחמס1

New member
תנע זוויתי, כבודו במקומו מונח, אבל

הוא לא תנע. כלומר התנע הכללי הוא לא סכום של תנע קווי ותנע זוויתי (הם לא באותם מימדים). אהבתי את הדוגמה של אגירת הכוח
זה ממחיש את הניסוח הדיפרנציאלי של החוק השני.

ailag

New member
התייחסתי ל

"תנע = מסה כפול מהירות?" ובאמת לא התכוונתי לנוסף במשמעות חיבור אלא במשמעות "גם קיים".. תודה על העזרה בהבהרה :)

למעלה