שאלה ... הספק

psekho

New member
שאלה ... הספק

מכונת כביסה א: 6 KG ב 40 דקות מכונת כביסה ב: 3 KG ב 25 דקות מצא את הזמן המינימלי שבו אפשר לכבוס 21 KG בשתי המכונות. 1. 70 דקות 2. 80 דקות 3. 90 דקות 4. 100 דקות הצלחתי לפתור אותה אבל לקח לי יותר מדקה אשמח לראות את הדרכים שלכם
ועוד שאלה: ריבוע צלעו A (ציור) מה אפשר להגיד על השטח השחור 1. קטן מרבע השטח של הריבוע 2. מרבע עד חתי של שטח הריבוע 3. בין חצי ל3/4 שטח הריבוע גדול מ 3/4 שטח הריבוע THX

HawkEmpire

New member
בראשונה

פשוט ציירתי לעצמי שני "סטים" של קוים, אחד לכל מכונה. מכונה א' עושה סיבוב ראשון, אז אחרי 40 דקות יש לנו 6 ק"ג. מכונה ב' עד ה 50 דקות עושה פעמיים סיבוב, כלומר אחרי 50 דקות יש לנו כבר 12 ק"ג מוכנים (סיבוב של א ו 2 של ב) מכונה א' מסיימת את הסיבוב השני של בדקה ה - 80, כלומר, בדקה ה 80 יתווספו 6 ק"ג לכמות שתהיה עד אז, שהיא בהצתחשב במכונה ב', אמורה להיות 15 ק"ג מוכנים עד הדקה ה 75 (הפעלנו אותה שוב מיד בגמר שני הסיבובים הקודמים). 6 הק"ג שמכונה א' מוסיפה בדקה ה 80 מסיימים את הכמות.

yoni162

New member
תשובות

1. בשאלה הזו עשיתי הספק משותף לשתי המכונות שהוא 26 ק"ג ב-100 דקות, אז 21 ק"ג הן יסיימו במשהו כמו 80 דקות..לא יצא לי מספר יפה. 2. אם אני לא טועה, אז הוא בין רבע לחצי משטחו של הריבוע, 5/16 אם להיות מדוייקים..אמת?

iziman

New member
תשובות

1. מכונות כביסה הן לא פועלים לכן הן עושות אותה מכסה כל כל מה זמן, לכן הדרך הטובה ביותר לדעתי היא לבדוק את התשובות . 70 דקות מכונה א עושה 6 קילו ומכונה ב עושה6 סך הכל 12 . 80 דקות - מכונה א עושה 12 ומכונה ב 9 סך הכל 21 . התושבה הנכונה 2 , 80 דקות . 2. שטח הריבוע X^2 , שטח המשולש הקטן X^2/32 , שטח המשולש הגדול הוא 9X^2 /32 , נחבר את שניהם ונקבל 5X^2/16 שזה יותר מרבע אך פחות מחצי .

psekho

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo35.gifשאלת אותיות ....

A,B,C,D הם מספרים מ 0-9 AB-BA=CD D-C=5 A-B=? 1. 0 2. 1 3. 2 4. 3

iziman

New member
תשובה

נרשום כך נתון : ab-ba=cd ו d-c=5 10A+B-10-A=CD 9A-9B=CD מכך נובע שCD מתחלק ב9 , נבדוק את האופציות של מספרים המתחלקים ב 9 ושחיסור ספרת העשרות מהאחדות נותנת 5 המספר היחיד שמתאים הוא 27 . 9A- 9B=27 A-B=3 תשובה מספר 4 היא הנכונה

psekho

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo39.gifדרך יפה...

כמה קיבלת בכמותי
אני פתרתי את זה דרך הצבה 41-14=27 THX

IDLVI

New member
שאלה יפה זה הפתרון

לחשב את זה בדקה זה לא הגיוני לא משנה מי אתה. לכן הדרך העדיפה היא כמובן להציב את התשובות כמו שידידנו המליץ. בכל אופן, הפתרון האלגברי לא קצר במיוחד אך ניתן להבנה: כל מכונת כביסה עובדת בקצב שלה- מכונה א: 6/40 = 15/100 מכונה ב: 3/25 = 12/100 מכאן שהיחס בינהם הוא: מכונה ב' חלקי מכונה א' = 12/15 = 4/5 אנחנו רוצים שבזמן המינימלי ביותר תנוקה כביסה השוקלת 21 קילו ב-2 המכונות. מה הבעיה? אנחנו עדיין לא יודעים כמה קילו כביסה צריכה להיות במכונה א' וכמה במכונה ב'. מה שכן - כדי להגיע לזמן המינימלי ביותר, 2 המכונות צריכות להפסיק את פעולתן בדיוק באותו זמן. (על זה לא ארחיב, פשוט לחשוב בהגיון). x משקל הכביסה במכונה א' 21 פחות x הוא משקל הכביסה במכונה ב' אנחנו יודעים, הודות ליחס שחישבנו בהתחלה, שבאותו זמן שמכונה א' מסיימת z כמות של כביסה, מכונה ב' מסיימת 4/5z ולכן: 21פחותX = 4/5X יוצא: x = 105/9 כלומר, משקל הכביסה שנכניס למכונה א' בשביל מינימום הזמן (בשתי המכונות יחד) הוא 11 ו-2/3. עד כאן? יופי. נותר לחשב כמה זמן זה יקח, נכון? הזמן המנימלי כפול הספק מכונה א' = משקל הכביסה במכונה א' זמן = משקל חלקי הספק t = 11 ו2/3 חלקי 6/40 בסוף יוצא 4200/53 = 79.245283 (כן כן.. מחשבון) התוצאה היא ללא ספק מן השטן ובהחלט לא מה שתכננתי לקבל שהתחלתי לכתוב את התגובה הזאת. אבל אם היא נכונה (ואני מקווה שזה באמת המצב) אז התשובה לשאלה היא (2). בכח אופן אני חוזר ומדגיש- ככה אי אפשר לפתור אותה בפסיכומטרי, אלא רק ואך ורק בהצבה.

למעלה