שאלה הלכתית

התולעת 1

New member
אני רוצה לשאול אותך שאלה

על איזה ספרים חיצוניים אתה מדבר האם הספרים החיצונים שאתה מתימר להוכיח אותם הם באמת אמיתיים? ואם כן למה הם משתנים מיום ליום? הגמרא שלנו שאלה את כל השאלות שישנם לבני אדם התורה שלנו לא מסתירה מאיתנו שום דבר ראה בדבריהם של מפרשי התורה והלכה הם חיבים להשתמש אם השכל,אבל במקור ומהמקור להביא רעיות זה נקרא להשתמש בסכל אבל אם אתה כל היום נמצה בכפירה,אתה נהיה מושפע מהם,שוטה את הבליהם בצמא וזה נקרא שאתה לא משתמש אם השכל שלך,אלה אתה כמו רובוט שלהם.

SupermanZW

Well-known member
הספרים

דוגמאות: הברית החדשה, קדמוניות המקרא, חשמונאים, וכו' ספרים שלא נכנסו לתנך מסיבות כלשהן אך קשורים להיסטוריה של העם היהודי.

lala897

New member
שאלה:

מה זה נקרא ספרים חיצוניים? הרי ברור שבגמרא לא התכוונו לרדיו או לטלויזיה או לעיתון.

התולעת 1

New member
כל ספר שעלול להוריד אותך

ברוחניות מעבודת הבורא, לדוגמא,,,רומנים,אבולוציה,וכלול. ראי כאן

lala897

New member
אבל אני לא חושבת שזה הלכה.

כי איך הרמב"ם למד חוכמות חיצוניות? וגם הגאון מוילנא אם אני לא טועה אמר לתלמידיו ללמוד חוכמות חיצוניות. נראה לי.

tamarhp

New member
אין לי שמץ

יול להיות שהם פשוט המליצו לא להתעסק בזה, כי אחרי הכל לא כל אח בדרגה כזו שהוא יכול לקרוא ספרים בלי להיות מושפע, ובעל כלים מספיקים כדי להתמודד עם הטענות או הרעיונות.

meindelbium

New member
משעשע מאוד....

"אדם שהושקע בשקר חי אותו אכל אותו טחן אותו נשם אותו קשה לו לראות את האמת הוא רגיל לשקר..." ציטוט שלך כמדומני כלומר החרדים שטוחנים להם את השכל עם העליונות של אלוהים...רגילים לשקר

התולעת 1

New member
מה הם בדיוק השקרים

שטוחנים להם את השכל? ולא הבנתי מדוע אתה מיחס לחרדים כשקרנים הסבר.

meindelbium

New member
עוד שעשוע

טוחנים להם את השכל מגיל 3 ב"חדר" ומשננים להם בע"פ את התנ"ך ללא מחשבה עצמית דבר שאפיין את היהודים שלפני החרדים שבארץ שקר=אלוהים קיים

saar7650

New member
אם הבנתי את השאלה..

חובה להאמין בתורה מן השמים ושרצון ה' הוא המצוות. לגבי קיום מצוות- יכול לשמור מצוות (להניח תפילין ולשמור שבת) וכיו"ב גם אם הוא לא מאמין-"מתוך שלא לשמה יבוא לשמה"...

אם כן.....

למה שלא תקיים את מצוות הנצרות למרות שאתה לא מאמין בהם? ומתוך שלא לשמה יבוא לשמה. מכאן שתשובתך אינו הגיונית.

saar7650

New member
אני יסביר לך שוב-

אתה שאלת אם אפשר לקיים את ההלכה ולא להאמין במציאות ה'. עניתי שאפשר לעשות זאת. אך אתה חוטא בעניין האמונה. כלומר- אתה נחשב כאפיקורוס לגבי האמונה בה'. אבל, אתה יכול להניח תפילין ולשמור שבת גם אם אינך מאמין וזאת כדי שהמצווה תשפיע על התת מודע שלך ותגרום לך להתקרב לבורא עולם ולהאמין בו. "למה שלא תקיים את מצוות הנצרות למרות שאתה לא מאמין בהם? ומתוך שלא לשמה יבוא לשמה. מכאן שתשובתך אינו הגיונית." שאלת אם אפשר לעשות זאת ועניתי שכן. זה לא אומר שכל מי שלא מאמין ביהדות יבוא ויקיים אותה.

לא שאלתי אם אפשר לקיים את ההלכה

שאלתי אם ההלכה מחייב להאמין בתורה משמים גם למי שאינו מאמין, ואם כן נא להביא מקור להלכה או מצווה כזה שמחייב להאמין בשם.

saar7650

New member
אז יש מצווה כזאת

הנה מקור. הלכות יסודי התורה יש בכללן עשר מצוות--שש מצוות עשה, וארבע מצוות לא תעשה; וזה הוא פרטן: (א) לידע שיש שם אלוה; (ב) שלא יעלה במחשבה שיש שם אלוה זולתי ה'; (ג) לייחדו; (ד) לאוהבו; (ה) ליראה ממנו; (ו) לקדש שמו; (ז) שלא לחלל את שמו; (ח) שלא לאבד דברים שנקרא שמו עליהן; (ט) לשמוע מן הנביא המדבר בשמו; (י) שלא לנסותו. וביאור כל המצוות האלו בפרקים אלו. הלכות יסודי התורה פרק א א,א יסוד היסודות ועמוד החכמות, לידע שיש שם מצוי ראשון. והוא ממציא כל הנמצא; וכל הנמצאים מן שמיים וארץ ומה ביניהם, לא נמצאו אלא מאמיתת הימצאו. [ב] ואם יעלה על הדעת שהוא אינו מצוי, אין דבר אחר יכול להימצאות. [ג] ואם יעלה על הדעת שאין כל הנמצאים מלבדו מצויים, הוא לבדו יהיה מצוי ולא ייבטל הוא לביטולם: שכל הנמצאים צריכין לו; והוא ברוך הוא אינו צריך להם, ולא לאחד מהם. א,ב לפיכך אין אמיתתו כאמיתת אחד מהם. [ד] הוא שהנביא אומר "וה' אלוהים אמת" (ירמיהו י,י)--הוא לבדו האמת, ואין לאחר אמת כאמיתו. והוא שהתורה אומרת "אין עוד, מלבדו" (דברים ד,לה), כלומר אין שם מצוי אמת מלבדו כמותו. א,ג [ה] המצוי הזה--הוא אלוה העולם, אדון כל הארץ. והוא המנהיג הגלגל בכוח שאין לו קץ ותכלית, בכוח שאין לו הפסק, שהגלגל סובב תמיד, ואי אפשר שיסוב בלא מסבב; והוא ברוך הוא המסבב אותו, בלא יד ולא גוף. א,ד [ו] וידיעת דבר זה מצות עשה, שנאמר "אנוכי ה' אלוהיך" (שמות כ,ב; דברים ה,ו). וכל המעלה על דעתו שיש שם אלוה אחר, חוץ מזה--עובר בלא תעשה, שנאמר "לא יהיה לך אלוהים אחרים, על פניי" (שמות כ,ב; דברים ה,ו); וכפר בעיקר, שזה הוא העיקר הגדול שהכול תלוי בו. א,ה [ז] אלוה זה אחד הוא--אינו לא שניים ולא יתר על שניים, אלא אחד, שאין כייחודו אחד מן האחדים הנמצאים בעולם: לא אחד כמין שהוא כולל אחדים הרבה, ולא אחד כגוף שהוא נחלק למחלקות ולקצוות; אלא ייחוד שאין ייחוד אחר כמותו בעולם. בסדר יקירי?.. או שעוד לא...

התולעת 1

New member
הסברתי לך לא פעם ולא פעמים

הנצרות היא עבודה זרה. א.מה זה לא לשמה....זה אדם שלומד אך ורק להנהתו(אגואיסט) זה לא קשור לנצרות ולא בטיח ב.חובתינו להתחיל ללמוד תורה ע"פ שזה נובע מאנטרס אישי ותוך כדאי לימוד להגיע ללמוד ללא אנטרס אישי(לשמה) לכן כתוב אם זכה תורתו נהית לו לסם החיים ואם לא זכה תורתו נהפחת לו לסם המוות.

התולעת 1

New member
שלא תהיה לך נגיע אישית מהלימוד

אלה אך ורק לדעוג לכך שתהיה דבוק בבורא עולם זה נקרא לשמה.

sarav55

New member
תורה לשמה

שלא על מנת לקבל פרס אתה לומד לשם שמים בלי לקבל שום תמורה את התמורה אתה מקבל בעולם הבא כי לכך נוצרת

פלסטיק

New member
אתה מכיר את עשרת הדיברות?

תבדוק את הראשונה, קודם כל חייבים להאמין בה' שהוציא אותך ממצרים. אז בתור אחד שלא מבין בהלכה נראה לי שהאמונה היא מצווה חשובה שאתה חייב לקיים (באה לפני לא תרצח למשל).

למעלה