שאלה היפותטית

RainDrops

New member
שאלה היפותטית

בעקבות חוויה קטנה שעברתי... גרמה לי לתהות באופן לגמרי היפותטי... השאלה היא בעיקר לבנות בפורום, אבל בנים גם יכולים לענות. פגשתן בחור מדהים שהתאהבתן בו, ממש מהחלומות, חכם, מוצלח, חתיך בצורה מטורפת, רומנטי, ג'נטלמן שמעריץ אותך ואת האדמה עליה את דורכת, הבחור המושלם מהסרטים עליו אנו חולמות שיגיע על הסוס הלבן ונדהר יחד אל עבר השקיעה המדהימה. אבל אותו בחור, מסתבר, לא יהודי. השאלה היא, האם הייתן מתחתנות איתו? ולמי... שעונה "לא" האם התשובה הייתה אותה תשובה, אם נגיד היו לו כמה מיליונים בבנק?(אני לא מנסה לשפוט פה אף תשובה, כל תשובה היא לגיטימית, פשוט מתוך סקרנות הכל בפאופן היפותטי) ולכן אני גם שואלת למה? למה הכסף נהיה כזה פיתוי שבקושי אפשר לעמוד בפניו, ולמענו, משנים את הכל?

לא, חד משמעית.

כי יש לו מנטליות שונה והמוצא שלו שונה, ולא יודעת, לא חושבת שזה מכבד את הסבים והסבתות שלי שהמשפחות שלהם נהרסו בשואה כי כל האחים/ות נרצחו שם אם אני אהיה עם מישהו שהוא לא יהודי.

TheBigBrother

New member
יש לו בדיוק

אבל בדיוק את אותה המנטליות שיש לעולה חדש שהוא כן יהודי וזה ממש לא פוגע בסבים ובסבתאות שלך- הוא לא נאצי או אנטישמי

RainDrops

New member
../images/Emo45.gif

זה נכון. אבל אני מבינה גם את הטיעון שאת מרגישה שכאילו זה פוגע בזכר(גם אצלי סבי וסבתי ניצולים) למרות שהוא לא נאצי או אנטישמי. ואני שוב מזכירה, שמעבר להכל, נגיד ומדובר על אהבה, נגיד ומדובר על החבר הנוכחי/או החברה אני חושבת שזה סוג של מאבק בין עקרונות, לרגשות לאימפולסיביות.

גם אם הוא לא ואני לא אומרת שכל

מי שהוא לא יהודי הוא נאצי, ממש לא... מאוד רחוקה מהטיעון הזה. אבל לי אישית קשה בכלל לחשוב על לצאת עם מישהו שהוא לא יהודי, זה הלאום שלי, זה המוצא שלי, זה אני. חברה שלי יצאה עם מישהו פולני, שהוא לא יהודי ו... לא יודעת, אני לא הייתי מתחילה את הקשר בכלל במקומה, וכן היו הבדלים מנטליים לדעתי.

TheBigBrother

New member
זכותך לצאת\להתחתן עם מי שאת רוצה

נקווה שאהבת חייך יהיה יהודי:)

behappy

New member
איך זה לא מכבד?

השואה, ושואות אחרות גם, נגרמו משנאה, מבורות, ומעוד כמה רעות חולות. פה מדובר על אהבה. את חושבת שאם את אוהבת מישהו שאינו יהודי את מחזקת איזושהי אנטישמיות..?

דוVשה

New member
כן.

ממש לא היה משנה לי שהוא לא יהודי. מובן וברור שהיו עולות בעיות ונושים שצריכים לדון ולפתור אותם, אבל הדבר האחרון שהיה מפריע לי הוא זה שהוא לא יהודי.

200611

New member
לנשים זה לא חשוב יהודי או לא

הענין הוא עם ילדים בעתיד. הילד נחשב ליהודי אם אמו יהודיה. לגברים יש בעיה לקחת אשה לא יהודיה בגלל ענין הזה. חוץ מזה, אנחנו (היהודים) עם קטן, לא צריך להוסיף ולהתבולל, זה ענין של ערכים. ביהדות התפוצות ההתבוללות בעיצומה. אז אם את מכאן, תתאמצי עוד קצת ותמצאי לך יהודי כשר.

RainDrops

New member
כן אני מכאן.

אבל השאלה הייתה נורא היפותטית. עד שאני אחליט להתחתן יש עוד הרבה זמן. אני רוצה לחוות עוד קשרים... פשוט השאלה נבעה גם מחוויה אישית אני חוייתי, וגם מזה שראיתי בהמון כתבות על לינור אברג'יל ושאראס, כל מיני תגובות רעות על כך שהוא לא יהודי, ושהיא מטומטמת שהיא התחתנה איתו וכו'... אני פשוט חשבתי, הם כנראה אוהבים אחד את השני, הוא בחור מוצלח, נראה טוב, מיליונר, ואני חושבת שכל הדברים האלו קצת מגמדים את העניין שהוא לא יהודי. בעיקר העובדה שהוא מיליונר. או נגיד, אם היה מדובר בנסיך וויליאם, שהוא נסיך, מיליונר, נראה טוב, האם זה לא היה מגמד את העניין שהוא לא היהודי בעיני המשפחה(אני לא מדברת על משפחה חרדית)? או החברים? או אפילו בעיני בחורה יהודיה כשרה? אני מדברת כמובן באיך שהחברה רואה את זה.

לקשמי

New member
אני מכירה באופן אישי

בחור שאימו יהודיה ואביו ערבי. למרות שאני לא מכירה את ההורים שלו (מעבר למה שהוא מספר) אני בטוחה שבחתונה שלהם לא היה אינטרס של כסף, כי הבחור סובל מקשיים כלכליים. אז אם שוברים את כל המחסומים האלה וזוכרים שלפני שאנחנו יהודים/ערבים/נוצרים/וואטאבר, אנחנו קודם כל בני אדם. כן, ייתכן שזה יהיה קצת קשה מבחינת מנטליות וכו' אבל זה כמו שלי, כצמחונית יהיה קשה למשל לצאת עם אוכל בשר, אבל לא בלתי אפשרי. אם יש אהבה והערכה אחד כלפי השני אפשר לגשר על הפערים.

magenta73

New member
מערכת היחסים האחרונה שלי היתה

עם בחור לא יהודי. וממש לא מליאן. לא חשובה לי דת, לא חשוב לי כסף.

shirazlovemor

New member
הכסף מבחינתי לא משחק פה בשום תפקיד

ובקשר להיותו לא יהודי, בהנחה שאני מאוהבת עד מעל הראש, אין לי שמץ של מושג מה הייתי עושה [=

2blikeangel

New member
לא הייתי מחתנת איתו כי

1. אני כבר נשואה למישהו מהמם ומדהים משלי:) 2. זה היה יוצר יותר מדי בלאגן עם המשפחה, עימותים, סכסוכים, הרמות גבה וזה מיותר. למה לסכסך, כשאני רוצה לחיות בשלום עם המשפחה שלי ולדעת שקיבלו את הבחירה שלי בבן זוג באהבה?

למעלה