שאלה היפופוטמית

עידוdee

New member
שאלה היפופוטמית

עשיתי מבחן. קיבלתי ציון. התבאסתי. במבחן שלי כתוב "בלה בלה בלה בלה, כפי שנאמר בפס"ד פלוני, בלה בלה בלה ולכן בלה בלה". המרצה מעיר לי כמה שורות לפני זה "לא התייחסת לפס"ד פלוני, שם נאמר בלה בלה בלה" (בדיוק מה שכתבתי בתשובה). נניח ואני מערער וכותב שכן התייחסתי, והמרצה דוחה את הערעור, יש לאן לפנות?

PIonit

New member
לא חושבת שיש ערכאה 2..

אבל אם באמת התייחסת ופשוט הבודק לא שם לבד, יש סיכוי מסוים שהמרצה יתחשב ויעלה את הניקוד. א-ב-ל: א) יש מרצים קפדנייים שיבדקו לך את כל המבחן מההתחלה, ולא בהכרח לקולא.. תוודא שאין לך מה להפסיד מזה.. ב) יש מרצים שבסופו של דבר גם אם יסכימו עם הטענה שלך לא יעלו את הניקוד כי הם יאמרו שבסעיפים אחרים התחשבו בניקוד המבחן שלך למרות שלא התייחסת לדברים מסויימים. אז הייתי ממליצה לך לשבת עם הפתרון ולראות אם יש שאלות אחרות שלא כתבת בהן הכל כדי שלא יצא שתפסיד מהערעור בשאלות אחרות או שהמרצה יגיד שבמבט כולל אין חריגה מהניקוד שמגיע לך בבחינת כל השאלות יחדיו.. ג) כמובן שיש מרצים שרק דוחים ערעור ולא מחפשים מה להוריד וכו' אבל בענייי זה מעט ריסקי. בהצלחה

MadEquation

New member
לגבי א...

שמעתי שיש לנו בעברית גם מרצים סופר-קפדניים שדואגים להכשיל אם אפשר.

אלמרפאד

New member
אין, אבל

אפשר להילחם על זה ואז עם קצת (הרבה) מאמץ, סבלנות, עקשנות ומזל אפשר לקבל זכות לערעור נוסף (שלא מבטיחה כלום). השנה בדקתי עבודות בכמה קורסים, ובשנה הקרובה אני אמור להתחיל לבדוק גם מבחנים - אז עברתי מעין הדרכה והסבר מצד יודעי דבר מקורבים לצלחת, והם אמרו שזכות ערעור שניה לא ניתנת ב"רגיל" כדי שזה לא יהפוך למנהג, אבל בגדול זה קיים ואפשרי. שמור למקרים קיצוניים ולסטודנטים עקשנים במיוחד. אצלנו, אגב, הפניה לצורך קבלת זכות ערעור שניה היא לדיקן... *וכל מה שכתבתי פה רלוונטי למה שאני יודע ומכיר, כלומר בבינתחומי. נ.ב. חשבתי שרק אני משתמש בביטוי הנפלא שאלה היפופוטמית :)

עידוdee

New member
ועוד שאלה...

אחרי שערערתי וקיבלתי תשובה (לשלילה או לחיוב), האם אני יכול לפנות כבר באופן ישיר למרצה או שעדיין אני אמור להיות חסוי?

א. אפשר לשלוח מייל למרצה לדבר איתו על זה

עשיתי את זה פעם וזכיתי לפגישה עם פרופ' בעל שם עולמי P-: ב. אפשר לפנות לסגן הדיקן (אפשר לעשות את זה אחרי הפגישה עם המרצה, או פשוט לעקוף את שלב הפגישה עם המרצה).

MadEquation

New member
לגבי ב'

יכול להיות שזה עבד עם סגן הדיקן הנוכחי שעומד לפרוש, לא בטוח כמה סגן הדיקן החדש יאהב את האנטי קולגיאליות הזו.

אף פעם לא ניסיתי

עם סגן הדיקן הנוכחי (שלדעתי היה מגלגל אותי מכל המדרגות, סתם, כי הוא כזה). אבל לא ידעתי שמתחלפים! אתה יודע מי יחליף? (אם אתה לא רוצה לכתוב כאן, אשמח מאד גם לשמוע על זה במסר!)

למעלה