שאלה היפוטטית...

אני משתתף בצערך

זה באמת חיה נחמדה . בלי הרבה רעש וחירבונים וגם חיה יפה מאוד.

idonknow

New member
אוי אוי אוי

נהיה לי חושך בעיניים מלהסתכל על הלוח מתכונות ובגרויות.. אבל הולך בסדר.. אני רק בלחץ מהסרט בתקשורת.. נראה לי לא יהיה לנו ציון טוב עליו.. :(

אסביר את עצמי יותר...

דומני שלא הסברתי את עצמי מספיק .אין כונתי לדברים חסרי מוסר או ערכים מינמלים . אלא לדוגמא: למה שלא אשב היום על עץ באמצע הרחוב ואפצח אגוזי קוקוס .או אצא עם השפן שלי לטיול ברחוב . האם לא משום שאני מוגבל.... מה יגידו ... ואם כך אולי כל מה שאנחנו עושים אינו באמת בהכרח מה שהינו רוצים לעשות עם עצמנו ...

אלטע יקר

תעשה מה שאתה רוצה כל עוד זה לא פוגע בזולתך. אם יש לך בעיה לעשות מה שאתה חפץ. אז תבדוק מה המקורות של החשש הזה. כן אני יודעת שזה קצת מפריך את האקסיומה של הקורס ב'ערכים' שאומר שכל החילונים שבויים בקונספציות חברתיות. עדריים אחר מוסכמות חברתיות. זה נכון בחלקו. אבל לפי דעתי המבנה הנפשי של אותם אלה, דומה למבנה הנפשי שלך ושל הנוהים אחר האל והדת. לפצח אגוזי קוקוס זה קצת קשה אבל עם פטיש אוויר זה יכול לעבוד.

אין כמוך ....

את ממש לוקחת את דברי למקומות לא רצויים ... שאלתי היא נקודה למחשבה ותו לא . בכל אופן נהנתי מהאופי שלך.. עושה רושם שיש לך אופי חזק מאוד .

אין כמוך ....

את ממש לוקחת את דברי למקומות לא רצויים ... שאלתי היא נקודה למחשבה ותו לא . בכל אופן נהנתי מהאופי שלך.. עושה רושם שיש לך אופי חזק מאוד .

Le Fay

New member
עזוב, בשביל מה לך לחשוב על זה?

רואה את התלם הזה לפניך? עכשיו לֵך בו צעד-צעד עד סוף החיים כאילו אין בלתו. רוב האנשים סביבך יהיו די מרוצים ממך (עד שתצטרך עזרה באמבטיה) ורק עשר-עשרים שנים לפני הסוף תרגיש קצת חלוּל ומבוזבז. לא נורא. עד אז כבר תדע בדיוק איך להשתיק את הספקות. גם לא כל כך תזכור מה היו החלופות ולמה ויתרת.

sivanshani

New member
יתכן

שלטפוס יצירתי יחופשי יהיה יותר מרחב תמרון בעולם החרדי, מאשר למישו אחר בעולם החילוני. חוץ מזה, חילוני צריך לדאוג לעצמו לחלוטין, וא"א פשוט להשאר בישיבה עד גיל 35 ולעשות מה שבא.

כן

אתה צריך לשאול את עצמך למה נשארת מוגבל מבחינה חברתית, ואז תראה שגם אם היית עובר לשבט זולו באפריקה היית נשאר מוגבל מבחינה חברתית. אני לא הייתי מוגבל מבחינה חברתית גם כשהייתי חרדי, עשיתי כל מה שבא לי לראש, היציאה בשאלה הייתה אחד הדברים האלה (שבאו לי לראש). בקיצור, חופש זה משהו אינדודואלי שקשור לאישיות האדם עצמו ולא לחברה שהוא נמצא בה.

שתי תשובות חשובות!

1. בעולם החילוני יש את אלה שהולכים עם הזרם, אבל חלק בלתי נפרד מחברה זו הם אלו שעושים מה בא להם (וזה לכשעצמו סטייל). 2. לא יצאנו כדי להיות חופשיים, יצאנו כדי לעשות את מה שאנחנו רוצים, ואם מישהורוצה להשתלב בקבוצה מסוימת ע"י ביגוד או קוד התנהגות מסוים, זה מבחירתו (ואגב, גם מי שמנהל אורח חיים דתי ואפילו חרדי, כי הוא רוצה בזה וזה שווה לו מבחינה חברתית הוא לא שונה מאיתנו!).

טעות לחשוב שיוצאים מכבלי אסירים

אל חופש או מחושך לאור. טיפשי לחשוב את זה. אנחנו תלויים ביותר מידי גורמים גם בעולם החילוני ואף הוא היררכי, בעל דעות קדומות, כופה את עצמו ושוטף מוחות. ההבדל הוא שזה בכל זאת קצת פחות.

למעלה