שאלה היפוטטית...

בנילה 1

New member
חבל ש..

לא ראיתי הודעתך זו לפני שהגבתי על הקודמת, אין לי גישה למחשב כשהיה (ומסלולרי יותר קשה), יד זדונית דאגה לכך ולא שכחה קודם לכן לשרוף אותי כאן ע``י שנכנסה תחת שם אחר, כתבה מה שכתבה.. ובסוף מכיוון ששכחתי ביום חמישי בלילה לעשות יציאה ממערכת נכנסה תחת שמי ובלבלה.. (ביום שישי על הבוקר הודיע לי מנהל המקום בו נמצא המחשב שלא אכנס לשם יותר).. אני מתנצל בפני כל מי שנפגע או נפגעה ממה שעשה אותו אחד בשמי ומקווה שתמחלו.. הפרובקציות הללו ממש אינם תואמות את מידותי. סליחה.. סליחה.. סליחה.. ואם לאי מי יש טענות על ההתכתבות שלי בבקשה שיעיר. בכוחה של ביקורת להיטיב, אבל תמיד יש לזכור שחלוקת הדעות גם היא חיובית לא פחות בתנאי שאינה פוגעת ביי בנתיים ולהתראות

בנילה 1

New member
את צודקת.!

וזו אכן הטעות של החברה החרדית לצערי ולצערם של רבים. אני באופן אישי חושב ששיך אחרת, אבל לך תתקן את העולם!? אני חושב שאין סיכוי, אבל מה שאולי כן יתקן זו הביקורת והיא מגיעה מכאן.. לכן לדעתי ראויה ביקורת זו להיאמר והיא אינה שלילית, היא ביקורת בונה.. אולי.. ולוואי..

בנילה 1

New member
נכון

את צודקת. אבל למרות שאין סימונים באצבע ואין אסיפות דחופות בחדר המנהל יש גם יש סטיגמות והשתיכויות.. לכן אי אפשר ליחס את המיחס האינדודואלי כמבט קולקטיבי על כלל החברה אלא על יחידים ודבר זה קים כמעט בכל חברה. שוב, אם מעליותא למגזר החילוני שלא ינפח בלון מכלום ודבר זה יתברכו בו ראשי הציבור החרדי אם יצליחו לישמו גם אצלם..

בנילה 1

New member
מי שמוגבל

מוגבל. ומי שחופשי חופשי ולא משנה באיזה עולם הוא נמצא. ייתכן שאדם מתקשה להסתגל בהווי החיים החרדי, ייתכן וחקר וקשה לו עם האמונה, היא אינה מספקת לו די הוכחות.. אבל המעבר בודאי לא מספק לו חופש, אולי הרגשת כעוס שגם היא מגבילה (אגב, הדברים נכונים גם לגבי מי שהמעבר שלו הוא בדיוק הפוך מהמוזכר). קח את החיים באיזי, זה גם עבודה אבל פנימית ומניבה תוצאות. לחופש אדם יולד ‏ ``לחשוב חופשי - לחשוב נכון``

idonknow

New member
זה לא מדוייק

אני אף פעם לא חשבתי שיהיה לי קל יותר בתור חילונייה-להפך. תחשוב על זה, לבנאדם שמאמין יש הרבה פחות דאגות, משום שהוא תולה כל דבר שקורה לו בה', וכל החלטה שלו נקבעת עפ"י הדת. כשאתה חילוני, ואתה לא מאמין-אתה אחראי לעצמך. נכון, אתה לא מוגבל באפשרויות,אבל יש עלייך מעמסה הרבה יותר גדולה, ואם קורה לך משהו רע או טוב, או שאתה צריך להחליט משהו או להתמודד עם משהו-זה אתה כאדם, ואף גורם אחר מבחינתך לא יכול להשפיע על ההחלטה הזאת(אני מתכוונת לדברים כמו חוקי הדת, פסיקת רב, אלוהים, ולא לעצות מחברים-שגם הם אגב, לא עוזרות במידה כל כך גבוהה,כי בסופו של דבר, בן אדם יעשה מה שהלב או השכל שלו יכתיבו לו..) אני חושבת שהמושג "חופש" יכול להתפרש באלף דרכים, תלוי איך אתה מסתכל על זה. אנחנו חופשיים מהגבלות ומצוות ומ'פולחנים' שנראים לנו לא הגיוניים, אבל בעלי אמונה חופשיים מהרבה תסכולים.. ובנוגע למה שאמרת-"אני לא יכול לעשות מה שעולה לי בראש"-למה בדיוק התכוונת? ציפית שבעולם החילוני כולם מתנהגים כמו חיות? הרי גם בעולם הזה חיים בני אדם,עם ערכים ומוסר בסיסי לפחות.. וחוץ מזה,אנחנו דווקא חיים בתקופה שמותר כמעט הכל,-לטוב ולרע.. אז אולי אם תפרט בעצם, למה התכוונת, אני אבין יותר..

אסביר את עצמי יותר...

דומני שלא הסברתי את עצמי מספיק .אין כונתי לדברים חסרי מוסר או ערכים מינמלים . אלא לדוגמא: למה שלא אשב היום על עץ באמצע הרחוב ואפצח אגוזי קוקוס .או אצא עם השפן שלי לטיול ברחוב . האם לא משום שאני מוגבל.... מה יגידו ... ואם כך אולי כל מה שאנחנו עושים אינו באמת בהכרח מה שהינו רוצים לעשות עם עצמנו ...

uri80

New member
אז שב כל היום באמצע הרחוב ותפצח

קוקוס, רק מה אתה רוצה מאיתנו? (תרגיש חופשי לעשות את זה דרל אגב, לא נראה לי שיזיז למישהו פה. כנ"ל לגבי השפן. תביא אותו איתך. רק עכשיו חזרתי ויש כאן כמה אנשים רעבים)

אין בכונתי חלילה לנסות לשכנע כאן מי

מישהו לחזור בתשובה . שאלתי שאלה ורציתי לשמוע על כך תשובה . זה הכל.. אבל אם אתה לא אדם מספיק חושב בשביל השאלה הזו אז זה באמת לא מיועד בשבילך אז חבל שתתאמץ להבין את זה .

אנשים שאינם חושבים..ו

אנשים שאינם חושבים ונותנים לחיים לסחוב אותם אינם חיים את החיים האמיתיים..אמיתי

סלסרו

New member
בדיוק היום פיצחתי אגוז קוקוס צעיר

אין על חלב צונן של אגוז קוקוס צעיר.. ישר מהמקרר. יאמ! מומלץ בחום (או בקור).

uri80

New member
ושים לב על מה אתה שם את הדגש שלך

"מה יגידו" תתרכז פחות במה יגידו ויותר במה שבאמת חשוב. שתהיה לי בריא. עייף מדי כבר בשביל השטויות האלו.

idonknow

New member
אתה יכול לעשות את זה

אולי יסתכלו עלייך באופן קצת מוזר, אבל אף אחד לא יעצור אותך-אתה זה שעוצר בעד עצמך,בגלל שאתה מפחד מתגובות של אנשים.. מצחיק שהבאת דוגמא כזאת,כי פעם היה לי שפן לבן, ואני וחברה שלי טיילנו איתו ברחוב :) אז מה? אתה פשוט נכנע לתכתיבים של החברה.יש לך חופש,אתה לא משתמש בו כמו שצריך..(אתה לא היחיד, הרוב הם ככה..)

יתכן שלא הסברתי את עצמי מספיק ...

כונתי לומר שאין אדם שחופשי לגמרי אלא שכל אדם בוחר לעצמו מוגבליות מסוימות שעליהם הוא שומר ומלבד זאת הוא חי פחות או יותר על קריטוריונים מקובלים ונורמלים יש אדם שחי עם עשרים אופציות ויש אדם שחי עם חמישים אופציות אבל כולם משתדלים באיזה שהוא מקום לא לחרוג מהנורמה . אם כן יוצא שאין אדם שבאמת חופשי למעשיו ... והראיה שאפילו את שמגדירה את עצמך בחורה שלא שמה על הסביבה זוכרת את הסיבוב עם השפן לאירוע היסטורי שנצרב לך עמוק בזיכרון .

idonknow

New member
לא זכרתי את זה

עד שלא הזכרת לי את זה בדברים שלך.הרבה דברים נצרבים לי בזכרון, אני ממש לא מחשיבה את העניין הזה למשהו היסטורי. ובכלל, אם כך,כל הטענה שלך בכלל לא קשורה ליציאה בשאלה, לדעתי,אלא לחברה בכלליות..

האמת שאת צודקת

אבל לנו היוצאים היתה תחושה (לי בכל אופן .) שכשנצא מהדת נגיע אל החופש הגמור ונשכח מכל המוסכמות המוגזמות שיש בציבור החרדי. ואגב. יש לי שני שפנים בבית לאחד אני קורא בנוני ולשני בנון.והם מה זה חמודים.

admor

New member
אני מאוד אוהב בעלי חיים

על האש בצלחת הם הכי חמודים.

למעלה