לא, לא, זה לא פופולרי ..
אופס איך לא שמתי לב שהפכתי להיות פתאום ייצור ! וואהו , כמדומני שהמידע על כך שאתה אדם מאמין נמצא אצלי מתוך אחת התגובות שלך בעבר .. אבל נניח לעניין , כי אתה מה שאתה ולא אני הוא זה שיקבע מה אתה . עם זאת כמדומני שהפורום הזה יכול לסבול כל מיני ' ייצורים ' כהגדרתך ולספוג מגוון דיעות , ואתה יודע מה גם דיעות הנוטפות שנאה וגם דיעות כמו 'עלים נידפים' כהגדרתך ... אדם מונע מלא מעט דחפים וייצרים ותהליך היציאה בשאלה איננו שטאנץ אחיד לכולם, מותר לך להכיר בכך שיש כאלה ששונאים את הדת, יש כאלה שמתביישים בה, יש כאלה ששונאים אותה, ויש כאלה שזה פשוט לא התאים להם ועוד ועוד .. אלה גם אלה מוצאים כאן בפורום כר רחב להניח עליו את הראש ולתת דרור לתחושותיהם והרגשותיהם, כשאחד כותב דברי גנא על אלוהים רואים בכך פגיעה באנשי הפורום ואילו כשאחר יזלזל ביוצאים זה יהיה בסדר ? במידה ומישהו יפגע אישית באדם תוך הזכרת שמו או העלאת רמזים ברורים לכוונתו יש מקום לחסום אותו או למחוק אותו אבל כאשר אדם מבטא כעס ושנאה זוהי זכות לגיטימית לחלוטין . כשמחב"ת כותב כאן שיו"ב זה בשביל בנות וניאוף ומעלה את הפיוזים של כל הפורום זה עבר לסדר היום ולא נמחק ... וזה בתקופת הניהול שלך .. מדוע לא יימחק גם דיעות אחרות ושונות של אנשים בפורום , , תן לאנשים להתבטאות כרצונם . אשר לשאלותיך : א. לא מבין איך ערבבת אמונה עם דת, אם אתה אדם מאמין שאלוהים קיים זה אומר שדת זו או אחרת נכונה מה הקשר ? ב. מתאים לך להחזיק בדיעותיך ולחשוב שייתכן ויש דיעות נוספות "צודקות" ו "אמיתיות" לי באופן אישי זה לא מסתדר בראש, אם הגעתי למסקנה שהאמת איתי וזו הדרך מנקודת הראות שלי , לא אוכל להסכים עם דיעה אחרת, זוהי תכונה אנושית הבאה לשלול ערבוביה של דיעות, כשם שהמאמין המצוי מזלזל באותם מהלכי על שניים החילוניים משום שנתינת גושפנקא לדרכם אפילו כאפשרות נמוכה היא תביא אותו לירידה באמונתו כך גם להיפך , עליי להיות מספיק חזק ואמוני בדיעותיי ולא לאפשר לדיעות אחרות לחדור אלי . ג. שוב, הגישה שלך היא לא לנקוט דיעה וללכת איתה עד הסוף ! ולדעתך לשני הדרכים אין הוכחה , ולדעתי לשני הצדדים יש לפחות אישיות ! ובהתאם לאופי והאישיות הם גיבשו דיעה , זה כל הסיפור , ולגבש דיעה פירושו של דבר לנקוט עמדה ולקחת אחריות עליה , ולא לשבת על הגדר , , ו"אתאיסטית כמעט" פירושו של דבר שאני קרוב יותר להאמין שאין כלום, ושוב, כשתחליט להביע דיעה תראה שיש הרבה דיעות ורמות שונות של החלטיות . ד. אתה שוב חוזר על הגישה שלך שלכל דבר צריך הוכחות חותכות, אם כך היה המצב אולי לא הייתי מתלבש בבוקר, וגם לא אוכל בשר, אני יודע מה טוב לי ומה מתחבר לי בפנים כדרך הטובה ביותר לחיות את חיי, אין אמת מוחלטת אבל לכל אחד יש את האמת שלו , ו.. כן, זה מרגיש "לי" כל כך טוב עם עצמי עד שזה מביא אותי לעיתים לזלזל באנשים, אבל דווקא במקרה זה לא מדובר בזלזול אלא ברגשות, האם לדעתך גם אסור להרגיש רק מה שאמיתי ????