שאלה הילכתית

uri80

New member
מה בדיוק "מביש" בזה?

לכל דת יש את הטקסים והמנהגים שלה. הזוי או לא זה כבר נקודת השקפה פרטית של כל אחד. תכל'ס-לא רואה בזה שום דבר הזוי, בודאי שלא מביש.
 

hemi32

New member
הכל תלוי באמונתך ובמבטך ../images/Emo152.gif

ברור שניתן לכבד כל דת על מנהגיה וטכסיה , ועם זאת המונח 'מביש' או 'הזוי' הוא סלקטיבי .. זוהי שאלה של תחושות ורגשות, אתה כאדם מאמין ומכוח אמונתך גם נותן כבוד לדת ולמאמיניה רואה בזה טכס דתי הנותן השראה ומתקבל טוב , ואילו אני כאדם חילוני ובעל השקפה אתאיסטית כמעט, רואה את זה כדבר מביש , לי אין כבוד לדת אם כי אני נותן כבוד לאדם באשר הוא אדם , לא אלעג למאמין בפרצוף אך במפורש אינני יכול לעכל את הצד הדתי אמונתי באנושות, בין אם יהיה זה נצרות יהדות איסלם בודהיזם וכדו' , אני באמת מתבייש בשבילו , ולטעמי זוהי עדות לחוסר אינטלגנציה של האנושות ..
 

מתלבט13

New member
אורי אדם מאמין. מזלטוב

זה לא קשור לאמונה. השאלה האסטתית מה יפה ומה לא היא מאד סוביקטיבית. הנה אני לא מאמין, וממש עכשיו ישבתי וזימרתי לעצמי תפילות של ראש השנה. אני חושב שלהיפך, כאשר חווים דברים רעים מאד בקשר לדת, לא יכולים לראות את הצד האסתטי.יפה של דברים מסוימים. וזה גם חינוך. בבניברק הדגש כל כך חזק על "אלוהים" ו"שולחן ערוך" שפסיכולוגית הצד היותר רגשי וכו' לא קיים.
 

uri80

New member
ואני בכלל צדיק נסתר ../images/Emo6.gif

מצטער, נראה שלאחרונה זה הפך להיות פופולרי בקרב כמה "עלים נידפים" ועוד כמה יצורים להחזיר אותי בתשובה במהרה בימינו אמן. אז אני "כאדם מאמין שנותן כבוד לדת מכוח אמונתי" לא ממש מסכים איתך. א' - כי אני לא ממש מאמין. (בוא נחשוב יחד על כמה רמזים לדבר. רמז אחד מצוי בהודעה זו עצמה. נחש למה. אהממ... אהממ... ) ב' - אין קשר בין אמונה וחוסר אמונה לבין כבוד או זלזול בדעות ואמונות אחרות. ג' - יפה שאתה בעל "השקפה אתאיסטית כמעט" (מה זה "כמעט" דרך אגב?). אני עצמי לא רואה ממש הבדל עצום בין האתאיסט לבין המאמין. אחד מאמין במשהו, השני מאמין בשלילתו - לשניהם אין ממש הוכחות. אני אגנוסטי דרך אגב. ד' - חוסר אינטליגנציה? לא הייתי ממהר לצאת בהכרזות חותכות כל כך כל עוד אין לך מושג אמיתי בעניין. כשתצליח להוכיח שאנשים דתיים אינטליגנטיים פחות, נדבר. עד אז אני הייתי ממעט לצאת בהכרזות כוללניות. זלזל פחות באנשים אחרים, אולי גם הם יזלזלו בך פחות.
 

hemi32

New member
לא, לא, זה לא פופולרי ..

אופס איך לא שמתי לב שהפכתי להיות פתאום ייצור ! וואהו , כמדומני שהמידע על כך שאתה אדם מאמין נמצא אצלי מתוך אחת התגובות שלך בעבר .. אבל נניח לעניין , כי אתה מה שאתה ולא אני הוא זה שיקבע מה אתה . עם זאת כמדומני שהפורום הזה יכול לסבול כל מיני ' ייצורים ' כהגדרתך ולספוג מגוון דיעות , ואתה יודע מה גם דיעות הנוטפות שנאה וגם דיעות כמו 'עלים נידפים' כהגדרתך ... אדם מונע מלא מעט דחפים וייצרים ותהליך היציאה בשאלה איננו שטאנץ אחיד לכולם, מותר לך להכיר בכך שיש כאלה ששונאים את הדת, יש כאלה שמתביישים בה, יש כאלה ששונאים אותה, ויש כאלה שזה פשוט לא התאים להם ועוד ועוד .. אלה גם אלה מוצאים כאן בפורום כר רחב להניח עליו את הראש ולתת דרור לתחושותיהם והרגשותיהם, כשאחד כותב דברי גנא על אלוהים רואים בכך פגיעה באנשי הפורום ואילו כשאחר יזלזל ביוצאים זה יהיה בסדר ? במידה ומישהו יפגע אישית באדם תוך הזכרת שמו או העלאת רמזים ברורים לכוונתו יש מקום לחסום אותו או למחוק אותו אבל כאשר אדם מבטא כעס ושנאה זוהי זכות לגיטימית לחלוטין . כשמחב"ת כותב כאן שיו"ב זה בשביל בנות וניאוף ומעלה את הפיוזים של כל הפורום זה עבר לסדר היום ולא נמחק ... וזה בתקופת הניהול שלך .. מדוע לא יימחק גם דיעות אחרות ושונות של אנשים בפורום , , תן לאנשים להתבטאות כרצונם . אשר לשאלותיך : א. לא מבין איך ערבבת אמונה עם דת, אם אתה אדם מאמין שאלוהים קיים זה אומר שדת זו או אחרת נכונה מה הקשר ? ב. מתאים לך להחזיק בדיעותיך ולחשוב שייתכן ויש דיעות נוספות "צודקות" ו "אמיתיות" לי באופן אישי זה לא מסתדר בראש, אם הגעתי למסקנה שהאמת איתי וזו הדרך מנקודת הראות שלי , לא אוכל להסכים עם דיעה אחרת, זוהי תכונה אנושית הבאה לשלול ערבוביה של דיעות, כשם שהמאמין המצוי מזלזל באותם מהלכי על שניים החילוניים משום שנתינת גושפנקא לדרכם אפילו כאפשרות נמוכה היא תביא אותו לירידה באמונתו כך גם להיפך , עליי להיות מספיק חזק ואמוני בדיעותיי ולא לאפשר לדיעות אחרות לחדור אלי . ג. שוב, הגישה שלך היא לא לנקוט דיעה וללכת איתה עד הסוף ! ולדעתך לשני הדרכים אין הוכחה , ולדעתי לשני הצדדים יש לפחות אישיות ! ובהתאם לאופי והאישיות הם גיבשו דיעה , זה כל הסיפור , ולגבש דיעה פירושו של דבר לנקוט עמדה ולקחת אחריות עליה , ולא לשבת על הגדר , , ו"אתאיסטית כמעט" פירושו של דבר שאני קרוב יותר להאמין שאין כלום, ושוב, כשתחליט להביע דיעה תראה שיש הרבה דיעות ורמות שונות של החלטיות . ד. אתה שוב חוזר על הגישה שלך שלכל דבר צריך הוכחות חותכות, אם כך היה המצב אולי לא הייתי מתלבש בבוקר, וגם לא אוכל בשר, אני יודע מה טוב לי ומה מתחבר לי בפנים כדרך הטובה ביותר לחיות את חיי, אין אמת מוחלטת אבל לכל אחד יש את האמת שלו , ו.. כן, זה מרגיש "לי" כל כך טוב עם עצמי עד שזה מביא אותי לעיתים לזלזל באנשים, אבל דווקא במקרה זה לא מדובר בזלזול אלא ברגשות, האם לדעתך גם אסור להרגיש רק מה שאמיתי ????
 

uri80

New member
הפורום בהחלט יכול לסבול דעות מכאן ועד הודעה

חדשה, הודעות שנאה ותעוב לכל מה שקשור למגזרים מסוימים - פשוט לא מוסיפות הרבה כבוד למחזיקים בהן. אתה לא מסמפט אדם מסוים? חושב שהוא אדיוט? סבבה. (גם אז הפורום הוא לא המקום לכך) אתה חושב שמגזר שלם מלא באדיוטים? כאן הבעיה כבר ככל הנראה שלך באופן אישי. לא ביקשו ממך להסכים שאמונה אחרת היא צודקת או אמיתית. אתה לא יכול לקבל את העובדה שיש גם דעות אחרות? אתה לא רוצה "לאפשר לדעות אחרות לחדור אליך?" (רק לי סצנות הזויות מתוך סאות' פארק עולות לראש? תמונה מצורפת) פנאטים מפחדים מדעות אחרות. האמת תמיד איתם ואיתם בלבד. אין אפשרות לדעות אחרות. אני לא אוהב פנאטים, לא דתיים ולא מסוגים אחרים. גם אני חי את חיי. מאמין בדרך מסוימת ולא בדעות אחרות אבל אין בי את השנאה שיש כאן לכמה אנשים שאין לי מושג איזה טראומות עבר גרמו להם. לשאלתך לגבי אנשים דתיים -כן, בהחלט אפשרו להם כאן מדי פעם להתבטא. כשהם אנשים נורמלים שהתעניינו בדעות אחרות, הם יכלו לכתוב כאן חופשי (כמו בן הצבי למשל). כשדובר במחב"תים שניסו להציף את הפורום לאחר שתיים שלוש הודעות (צריך מדי פעם לוח חיצים) הם שורשרו או נחסמו. אתה רוצה לשנוא את כל העולם ואשתו? סבבה. רק אל תתפלא כשהדבר יגרום לאנשים לזלזל בך עצמך.
 
"עדות לחוסר אינטלגנציה של האנושות"

אין משמעו עדות לחוסר אינטלגנציה "של דתיים" בלבד. אלא עדות לחוסר אינטלגנציה "של האנושות" ככלל. כמו שאמרו על הקומוניזם, "כולם שווים!" השאלה כמה... כלומר, שאצל דתיים חוסר האינטלגנציה מתבטא בדתיותם ואצל אחרים, כמוני למשל, חוסר האינטלגנציה בא לידי ביטוי בדרכים אחרות.
 
הרב חיים דרוקמן - רב של ישוב דתי

ודמות חשובה בעברה של המפד"ל (עדיין?) נשא לפני כמה שנים דרשה בבית הכנסת של הישוב בו הוא מכהן ודיבר נגד כמות הרכבים החונים מחוץ לישוב, הוא הזכיר שם הלכה לפיה אסור לארח אדם בשבת אם זה דורש ממנו לכלל שבת, או משהו בסגנון. בדרכו המעודנת הוא רמז להורים שאם הבן חזר בשאלה זה זבש"ו ושהוא צריך לכבד את הוריו ואת הישוב ולא לנסוע בשבת. כמובן, הוא הכריז, כל הבנים מוזמנים מוזמנים מוזמנים לבוא (תבואו, תעשו שבת, יהיה נחמד), אבל למה רק לארוחה אחת ולא לשתיים, הלא אנחנו א-ו-ה-ב-י-ם אתכם!!!
 

uri80

New member
רק שלא יתפלא אח"כ אם כמות הביקורים

תרד קצת לאחר מכן
 
למעלה