שאלה הילכתית

שאלה הילכתית

פעם שמעתי איפה שהוא שאם הבן חזר בשאלה אז לאפשר לו לבוא לשישי בערב לארוחה למרות שהוא חוזר אח"כ ברכב. מישהו יודע מה המקור לזה והאם יש עוד רבנים שמסכימים לזה?

חרדלש1

New member
הרב אברהם יוסף (ממשפחת יוסף)

אומר הרבה פעמים לגבי סתם אדם שאם יזמינהו יחולל השבת שמותר רק אם יש לו אפשרות אחרת לחזור לביתו ברגל מכיון שזה לא על אחריות האדם המזמין .לא שמעתי משהו מיוחד ליוצא בשאלה

דסדס

New member
עוד מעט יתחילו לצטט לך הלכות

אבל ברמה העקרונית גם אני שמעתי על זה, ושמעתי שיש לא מעט רבנים <יותר בציבור הדתי לאומי> שאומרים את זה. והרעיון הכללי מאחורי זה זה הסיכוי לקרב את הבן שוב לכנפי הדת. כמו שחילוני שרוצה לראות את הדת מראים לו אולי זה יגרום לו להתחזק ולחזור בתשובה... אני מאמינה שזה בעיקר ככה אם הבן מכבד ומקיים חלק מהמצוות בנוכחות ההורים, כי אז זה גם שלא לשמה בא לשמה.

hemi32

New member
פינת ההלכה הנוסטלגית ... 8

בתקווה שכל המקורות הללו מספיקים .

אסור עיתון עברי ואסור לדבר עם מי שבחוץ

אז מה נשאר לי לעשות בשירותים???? (אגב, ספר עברי מותר? אני קוראת עכשיו את בית בודנבורק ובשירותים את הקוראן, סיפורי אבו נימר ועם אורז לא מתווכחים של אורלי קסטל בלום, האשה הזאת עושה לי דכאון קליני, אבל סיפורי אבו נימר לא תמיד סוחפים אותי והקוראן, אוף הקוראן) אבל עכשיו אני מבינה למה אצל ההורים שלי יש new scientist, צדיקים כאלה. מה שכן, את הלפ טופ אני תמיד מנשקת אחרי שהוא נופל

חיים 1990

New member
לא שמעתי על זה

אבל נשמע נחמד.. הנה משהו שאבינר אמר: "וכן אסור להזמין אנשים המחללים שבת לבית הכנסת, אולם "לא צריך לשאול יותר מדי שאלות". הוא קבע כי "השבת לא שייכת רק לדתיים, אלא לכל עם ישראל". http://scoop.co.il/article.html?id=1434

רב המועצה האזורית באזור אשדוד

שמעתי ממישהי שיצאה לשאלהה לפני שנים רבות והוריה גרים במושב באזור אשדוד את הסיפור הבא: במשך שנים היא נהגה לעשות את כל השבת עם ילדיה החילונים אצל הוריה. כשהילדים הגיעו לגיל הנעורים, נמאס להם לעשות שם שבת שלמה ונוצרה בעיה. האמא שלה התייעצה עם רב המועצה האזורית והוא אמר לה שיש לאפשר להם להגיע בשבת ברכב כי היא לא גורמת להם לחטוא. הרי אם לא יסעו אליה יסעו לים. אגב, אחי הבכור הוא דתי לאומי והוא תמיד שמח להזמין אותנו בשבת. כשילדי היו קטנים הוא נהג להזמין אותנו לשבת אחה"צ כדי שנוכל להיות נוכחים בהבדלה וכך יכירו ילדי את המנהג היפה הזה.

hemi32

New member
אתה בטח מתכוון למנהג הזוי ..

אתה מזכיר לי כשביקרתי פעם במוצ"ש אצל ידידים ואמרתי שאני צריך לזוז כי מחכים לי בבית להבדלה ... הם הסתכלו עלי בעיני עגל ושאלו מה זה .. התחלתי להסביר להם את כל הקטע ואז קלטתי כמה הוא הזוי .. שים לב ! מוזגים כוס של יין , וממלמלים כמה פסוקים של הבטחות לישועה וכדו' ואז מרימים את הכוס ומברכים על הגפן .. לאחר מכן לוקחים בשמים ומריחים איתם , ואז מדליקים אש ומעבירים סביבו את האצבעות , ושוב מברכים את אלוהים על שהבדיל בין הלילה והיום ועוד אי אלו הבדלות , בחיי שזה הזוי לחלוטין .. תחשוב איך זה נראה למישהו מהצד הוא וודאי יראה בזה בברור שזו איזו שהיא עבודת אלילים כמעט כמו לרקוד למול האור של הירח ... לסיום , זהו טקס מביש לטעמי .

naf86

New member
אפשר להסתכל

על כל דבר ביהדות בתור דבר הזוי אם אתה באמת רוצה. קח לדומא את סוכות, לפי דעתי זה אחד חגים היותר הזוים שיש(ולא רק בגלל שנולדתי בחג הזה). מצד שני, יציאה בשאלה גורמת להיות ביקורתיים מידי כלפי היהדות.

hemi32

New member
אכן כן , זו תוכנית סאטירה מושלמת ..

אך בהתחשב בכך שמכניסים לנו את זה לווריד משחר ינקותינו, זה מקבל מימד של קדושה והילה רוחנית, כך ש"לנשק ליחזקאל את התחת" זו מצווה ששכרה מי ישורנו ועיין לא ראתה זולתך .... במקרה זה אני מרוב ההרגל לא חשתי הרבה, ואת התמונה האמיתית קיבלתי מתוך המשקפיים שלהם ...

בדיוק היום

חבר שלי ואני ניסינו להיזכר איך ואיפה שמים תפילין (הגענו לזה בגלל התסרוקת שעשיתי, תמלו רוצים לדעת), לי אין שום ניסיון אישי בעניין, כך שאני מנסה לשחזר את אבא שלי, הוא נתפס רק פעם אחת במדרחוב כשהיה חייל, אבל נקרענו כשנזכרנו - בעיקר בליפוף האחרון של האמה. >ספל חמאה מוצאת בזה חן (הזוי, כמובן הזוי)<

Patrick kim

New member
וקידוש הלבנה על ההסבר התמוהה: לכי

ומעטי עצמך.או וכשם שאני מרקד כנגדיך ואיני יכול ליגע ביך. העיקר שיהודי יתעכב עוד קצת. וחלילה לא יחזור הביתה לאשתו ויעסקו בסקס מרגיע.חשוב מאד לחזור הביתה אל הקלפטע. ומי שזוגתו יותר יאכנע במראה הרי זה משובח.איזה כובע מימי אלטע זבאלטע, גרבים 200דנייר. מה הפלא שחושקים בשכענטע?או מחפשים יקום פורקן בההוא אתרא דקדשות, תחניתא מרכזיתא.אני מתנצל אבל-אותי זה מגעיל המראה המוזנח והמיושן הזה.התגפפות ושמירת הצביון של אמותינו הם קוראים לזה.התגפפות בחרא ארכאי-אני קורא לזה.

למעלה