שאלה הדרושה הסבר

ThornLeg

New member
שאלה הדרושה הסבר

בשעשועון אפשר לבחור מבין 3 דלתות, רק מאחורי דלת אחת יש פרס. אדם בוחר דלת. לאחר שבחר מגלים לו דלת שבטוח אין בה פרס ומאפשרים לשנות את הבחירה שלו. מה הסיכוי שלו עכשיו לבחור בדלת עם הפרס הנכון? התשובה הנכונה: הסיכוי שלו עכשיו הוא 2:3, בבקשה הסבר.

the YOOK

New member
כי מלכתחילה הסיכוי שלו

היה רק 1/3 לזכות, ורוב הסיכויים שהוא טעה, לכן כאשר נשארת רק עוד אפשרות אחת, הסיכוי הוא 2/3 שהפרס נמצא שם. גם לי היה קצת קשה בהתחלה להתרגל למסקנה... קוראים לחידה ההסתברותית הזו "החידה של מונטי הול", תוכל למצוא כאן מידע נוסף: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%94_%D7%A9%D7%9C_%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%98%D7%99_%D7%94%D7%95%D7%9C

סתם הערונת: החידה + ההסבר מופיעים

בספר "המקרה המוזר של הכלב בשעת לילה" [ספר מצויין, אגב
]

2_be

New member
זה ספר לא רע ואפילו חביב

אבל לא התרגשתי ממנו כמו כל המבקרים. מה הלהיב אותך בו? ואגב, ברוכה הבאה

SpyKid

New member
גם אני מאוד אהבתי את הספר.

קשה לומר מה כל כך טוב בו, אבל הדמות הראשית אדירה. חוץ מזה, אהבתי את ההסברים המתמטיים שהוא נותן במהלך הסיפור.

amir_aikido

New member
התיאור של ראיית עולם של אחר

אני חושב שהדבר המעניין בספר הוא התיאור של העולם כפי שהוא נראה דרך המשקפיים של ילד אוטיסטי. אמיר

2_be

New member
אם ככה,

אני ממליצה על אף אחד בשום מקום של דונה ויליאמס. הכותבת הינה אוטיסטית בתפקוד גבוה המתארת את חייה. היא הרשימה אותי בזמנו כשקראתי את הספר הרבה יותר מכריסטופר (אבל אולי זה בגלל שבאותה תקופה מאוד התחברתי לנושא כי עבדתי עם ילדים בדרגות שונות של אוטיזם)

McBlack

New member
../images/Emo45.gifגם אני לא הבנתי ממה התלהבו.

הרעיון מקורי אבל שום דבר מעבר לכך לא שווה את הביקורת.

SpyKid

New member
פשוט לדעתי חובבי מתמטיקה

יכולים למצוא בספר הזה מעבר ליצירה ספרותית. אבל כמובן, על טעם ועל ריח...

McBlack

New member
עוד משהו, מעבר להזדהות עם האובססיה

למספרים ראשוניים?

SpyKid

New member
כמובן. כל מיני הסברים מתמטיים

שהוא נותן, או המקרה שבו הוא החליט לעבור על חזקות של 2 בראש כדי להעביר את הזמן... כל מיני דברים שם מאוד הזכירו לי את עצמי.

McBlack

New member
גם אותי, זה מה שהפך את כל העניין

לכזה לא מקורי בעיניי... היו שם הסברים פשוטים ביותר שנדמים מגוכחים בהתחשב בעובדה שהוא אמור להיות מוצג כדמות בעלת יכולות מתמטיות מדהימות. והשיא שלו בשולה המוקשים? איטי ב-20 שניות מהשיא שלי
לא הצליח להעביר (לי, בכל אופן) את האהבה למתמטיקה. זה נראה כמו ניסיון קצת נואש של המחבר לכתוב על המחשבות של הדמות בנושא המתמטיקה.

SpyKid

New member
טוב, את עניין שולה המוקשים

אין לי מושג למה הוא מזכיר (אין גם ממש קשר בין שולה המוקשים למתמטיקה). קראתי את הספר די מזמן, כך שאני לא ממש זוכרת דוגמאות ספציפיות לאזכור מתמטיקה, פרט לאלה שכבר הוזכרו בשרשור. אגב, מתמטיקה ושולה המוקשים הזכירו לי את זה: http://www.javaview.de/games/PaMinesweeper.html שולה המוקשים על טורוס

McBlack

New member
אוי ואבוי, הסופגנייה הזאת פשוט סיוט

ומממ, לי שולה המוקשים עזר לפתח את היכולת לחשוב יעיל יותר על כמה דברים במקביל.

למעלה