לכל מקום נהגים משלו.
יש מקומות שבהם נהוג לספור לפי ג"ד ( ששקולים ל-24000 תווים, או 4000 מילים או 16 עמודים) כולל או לא כולל רווחים, לפי יכולת המיקוח של הלקוח ושל המתרגם.
יש מקומות שבהם סופרים לפי שפת המקור וכאלו שבהם סופרים לפי שפת היעד.
בכולופן הסכומים שציינת, שמקבילים ל-125 -175 ש"ח לעמוד של 250 הם הטווח העליון בתרגום טכני מעברית לאנגלית., לקוחות קצה בארץ. יש לקוחות בארה"ב/האיחוד האירופי שמשלמים כפול, מצד שני יש לקוחות בארץ שמשלמים תעריף הודו, ויש חברות תרגום שגובות סכומים קרובים לאלו שציינת אבל משלמות למתרגם 20-35% מהסכום. וזה בתרגום הטכני. אשרייך והלוואי שכל הלקוחות שלי היו משלמים סכומים כאלו על תרגום טכני.
בתרגום ספרותי התעריפים שמוצעים הם בערך חצי ממה שציינת (במקרה הטוב, כלומר הוצאה מכובדת ומתרגם מקצועי), אלא אם מדובר במתרגם שהוא סלבריטי, ומצד שני יש גם הוצאות שמציעות הרבה פחות ומשלמות אם וכאשר (בא להן, יש להם כסף ו/או המתרגם מאיים להגיש נגדן תביעה).
המעגל השלישי הוא תרגום לכתוביות, אותו סיפור בעיקרון כמו הוצאות לאור, רק 30% פחות בתעריפים.
והמעגל הרביעי הוא מאמרים לסטודנטים. בדרך כלל התשלום 15-25 ש"ח, לדף (פיזי או PDF), בלי מע"מ, בלי קבלות ועדיין זה שוק שקיים ויש בו היצע וביקוש (רק פרנסה אין).