שאלה די דחופה

Apella2

New member
ספירת סימנים

עבור המאמר ששילמתי משלמים לי לפי סימני דפוס, כולל רווחים. בספירה שלי יוצא מספר סימנים מסויים, ובספירת הערות שוליים מספר סימנים נוסף (אני עושה קונטרולA על הטקסט, וזה לא מכסה את הערות השוליים, ואחר כך קונרולA רק על הערות שוליים).
הלקוח טוען שלפי הספירה שלו, המספר שאצלי מתייחס רק לטקסט, כולל גם את הערות השוליים.
באיזה אופן אני יכולה להציג לו את תוצאות הספירה שלי?

henor

New member
ספירת תווים בוורד

יש אפשרות לכלול הערות שוליים על ידי סימון וי בתיבה "כלול תיבות טקסט, הערות שוליים והערות סיום". במקרה הזה, כשאת מסמנת את הטקסט בקונטרול A הערות השוליים אמנם לא נצבעות על המסך, אבל הן נכללות בספירה.
ייתכן שזה מה שקרה אצלך - ספירת התווים בטקסט כללה למעשה את הערות השוליים, אף שהן לא נצבעו. בדקי אם מסומן וי בתיבה.

הסתבכות מיותרת מה שנהוג הוא לפי מילים

מה שנהוג הוא לפי מילים ומעברית 50-70 אגורות למילה לפי משא ומתן עם הלקוח.

מקטרגם

New member
לכל מקום נהגים משלו.

יש מקומות שבהם נהוג לספור לפי ג"ד ( ששקולים ל-24000 תווים, או 4000 מילים או 16 עמודים) כולל או לא כולל רווחים, לפי יכולת המיקוח של הלקוח ושל המתרגם.
יש מקומות שבהם סופרים לפי שפת המקור וכאלו שבהם סופרים לפי שפת היעד.
בכולופן הסכומים שציינת, שמקבילים ל-125 -175 ש"ח לעמוד של 250 הם הטווח העליון בתרגום טכני מעברית לאנגלית., לקוחות קצה בארץ. יש לקוחות בארה"ב/האיחוד האירופי שמשלמים כפול, מצד שני יש לקוחות בארץ שמשלמים תעריף הודו, ויש חברות תרגום שגובות סכומים קרובים לאלו שציינת אבל משלמות למתרגם 20-35% מהסכום. וזה בתרגום הטכני. אשרייך והלוואי שכל הלקוחות שלי היו משלמים סכומים כאלו על תרגום טכני.
בתרגום ספרותי התעריפים שמוצעים הם בערך חצי ממה שציינת (במקרה הטוב, כלומר הוצאה מכובדת ומתרגם מקצועי), אלא אם מדובר במתרגם שהוא סלבריטי, ומצד שני יש גם הוצאות שמציעות הרבה פחות ומשלמות אם וכאשר (בא להן, יש להם כסף ו/או המתרגם מאיים להגיש נגדן תביעה).
המעגל השלישי הוא תרגום לכתוביות, אותו סיפור בעיקרון כמו הוצאות לאור, רק 30% פחות בתעריפים.
והמעגל הרביעי הוא מאמרים לסטודנטים. בדרך כלל התשלום 15-25 ש"ח, לדף (פיזי או PDF), בלי מע"מ, בלי קבלות ועדיין זה שוק שקיים ויש בו היצע וביקוש (רק פרנסה אין).

למעלה