תשובות לשאלות
קודם כל, אני רוצה לומר לך שכל השאלות שאתה שואל הן מצויינות, וכולן נובעות מהעובדה שלא מלמדים את הנושא הזה כמו שצריך בתיכון. 1. לגבי שימור אנרגיה (וגם בתשובה לשאלה הרביעית שלך): שים לב שחוק שימור אנרגיה וחוק שימור תנע הם שני דברים נפרדים לחלוטין שנובעים משני דברים שונים לחלוטין, ואסור לבלבל ביניהם. חוק שימור תנע נובע מהחוק השלישי של ניוטון, וחוק שימור אנרגיה הוא עקרון טבע יסודי. כמו-כן, שים לב לעובדה המאוד חשובה שתנע הוא וקטור ואנרגיה היא סקלאר. בתשובה לשאלתך: בהתנגשות אלסטית לא אובדת אנרגיה כי זו ההגדרה של התנגשות אלסטית. במקרה של התנגשות של מסה עם קיר, לא ידוע לנו שום דבר על שימור האנרגיה הקינטית במערכת, אם לא מספקים לנו את הנתונים. ז"א, אני לא לגמרי מבין למה אתה טוען שבהתנגשות עם קיר אין שימור אנרגיה קינטית - יכול להיות שיהיה שימור ויכול להיות שלא יהיה, תלוי בחומרים שמהם עשויים הקיר והמסה וכו'. 2 ו- 3. כאמור, חוק שימור תנע הוא חוק וקטורי. ז"א, שכאשר אנחנו כותבים: P=const. ZZ∑, אנחנו בעצם כותבים שלוש משוואות שונות: P_x=const. ZZ∑ P_y=const. ZZ∑ P_z=const. ZZ∑ אגב, יכול להיות שיהיה שימור תנע על ציר אחד ועל ציר אחר לא: לדוגמא, אם יש לך מסה על מישור משופע, ואין חיכוך בין המישור לרצפה, יהיה שימור תנע על ציר ה- X ולא על ציר ה- y, כי בציר ה- y פועל הכוח mg. הייתי מפרט עוד, אבל אין לי כ"כ זמן... בעקרון אפשר לכתוב הרבה מאוד על הנושא הזה.