זה בדיוק ההבדל בין בטיחות פאסיבית לאקטיבית
ברוב המקרים, כי בחיים אין מאה אחוז בטיחות. אתה עלול למות גם בעודך ישוב בביתך מול הטלויוזיה. אני בוחרת שלא לחיות את חיי לפי התרחיש הגרוע ביותר.
גם תאונה עם רכב יכולה להיות קטלנית, והיא הרבה פעמים כזו. אפילו להתהפך עם טנק או עם סמי טריילר זו חוויה מפוקפקת מאד ( ואני לא מדברת מנסיון אישי, אבל כן מהיכרות קרובה מאד).
וכן, מהתחלה כתבתי שיש בדוג סיכונים גדולים יותר, אבל הרעיון בדוג הוא להמנע ממצב של תאונה, ע"י זיהוי מוקדם. זה לא אפשרי תמיד, זה אפשרי בהרבה מאד מקרים ומצבים. אני יכולה לומר, שכל מצבי ה"כמעט" תאונה האחרונים שהיו לי, היו באוטו, כי שם לא יכולתי לראות את הסכנה מגיעה (למעט היכרות עם המקום, שזה צד חלש אצלי) ויותר קשה להתחמק ממנה. בקטנוע, זה לא היה מגיע לרמה הזו בכלל.
ההקבלה היחידה שעולה לי לראש כרגע, היא בעייתית, כי שם הבורות עוד יותר גדולה, וזה גם תחום שלא מענין את רוב הגולשים, אז אכתוב בקיצור, ואקווה שלא יווצר שרשור אוף גדול...
מחקרים מראים, שהסיכון בלידות בית חולים ובלידות בית הוא זהה. לרוב האנשים זה נשמע מוזר, כי הרי בבית חולים יש הרבה יותר אמצעי הצלה. מה שלא נלקח בחשבון, זה שבבית, מכל מיני סיבות, שלא כאן המקום לפרטן, הסיכונים לסיבוכים נמוכים בהרבה, כך שיש הרבה פחות *צורך* בהצלה, ולכן השורה התחתונה זהה.
בעצם, עוד הקבלה: איפה יותר בטוח לחצות את הכביש? כביש סואן מאד, אבל סמוך לבית חולים, או כביש שומם ונידח, הרחק מבית חולים? בעיני זה קצת דומה, כי כשאתה נפגע, רכב מרובה גלגלים, הוא מן הסתם יותר מוגן, אבל היכולת שלי (לפחות אצלי, ועל פי תחושתי) להמנע מפגיעה, גדולה יותר על דוג, וגם ניתנת לשיפור מתמיד.
(