שאלה דחופה

2R2י

New member
שאלה דחופה

הי לכולם, שמי מעיין, אני בת 15. שאלתי היא, האם אני יכולה להתגייס עכשיו במקום בגיל 18 ולהתשחרר בגיל 16 וחצי?

לא 16 וחצי, 17, אם כבר...

ולא, את לא יכולה. אני לא יודעת אם זו בדיחה או שזו שאלה אמיתית, בכל מקרה התשובה היא לא.

avihay is raw

New member
ממש לא!

את לא לומדת? ואם אנשים מתגייסים לפני גיל 18 זה ממש סמוך לגיל אחרי שהם סיימו ביה"ס

2R2י

New member
למה לא?

חשבתי לגמור עם זה כבר עכשיו ובגיל 17 אני אמשיך ללמוד. בגיל שלי אני כבר יודעת להכין קפה וכאלה.

חח

יש משו שאת צריכה ללמוד עכשיו, זה לא לימודים גבוהים, זה מה עושים בצבא כי קפה - זה לא.

טוב זה ברור

בטח עוד משועמם אחד פתח כינוי ושאל שאלות מפגרות היה אחד כזה גם בפורום סדירים, אם אני לא טועה.

כאילו שחסרים כאלו ../images/Emo3.gif

טוב אין לי כוח לעוד שירשור ארוך וחסר טעם... אמרתי לה - אי אפשר להתגייס. זו התשובה. חשוב או לא חשוב, חכם או לא חכם, זה לא משנה.

אני לא יודעת אם לצחוק או לבכות

אם את כל כך רוצה להרגיש מה זה צבא , אז לכי לפנימייה צבאית...

תשובה

בס"ד 1. שתדעי, שהשירות לבנות הוא שנתיים ולא שנה וחצי. ככה שבמקרה התיאורטי שהצגת, היית משתחררת בגיל 17. 2. התשובה יא חד משמעית לא. בחוק שירות בטחון (נוסח משולב), התשמ"ו- 1986, שבו בעצם מוגדר החיוב התחוקתי לגיוס חובה, מוגדר (בפרק א': פרשנות, סעיף 1- הגדרות) " 'מיועד לשירות בטחון'- אזרח ישראלי או תושב קבוע שעדיין לא התייצב לשירות בטחון ושהוא אחד מאלה: (1) גבר מגיל שבע עשרה עד גיל חמישים וארבע; (2) אשה מגיל שבע עשרה עד גיל שלושים ושמונה;" מוגדר שם גם שאדם שיכול להתייצב לשירות סדיר הוא מגיל 18 ומעלה (פשוט ההגדרה הנ"ל מורכבת יותר ודנה לא רק בשירות סדיר וכיו"ב, ולכן לא הבאתי אותה) אגב, החוק מתייחס לחישוב לפי לוח השנה העברי (עדיין, בפרק א': פרשנות, סעיף 2- חישוב גילים), ואין לי כוח לצטט את צורת החישוב
בכל מקרה, בשום פנים לא מגייסים בני 15.

../images/Emo140.gif

בס"ד אגב, הבאתי את נוסח ההגדרה למלש"בים כי אם היא לא בגיל להיות מלש"בית, בטח שהיא לא יכולה להתגייס (והרי רק מלש"ב יכול להיקרא לצווים וכד'). ופשוט כמו שכתבתי, ההגדרה בחוק לגבי מי שהוא לא מלש"ב היא מטעה לשונית.. אם תרצי בכ"ז....

2R2י

New member
תגובה

קטנטונת, מכירה את המשפט הבא: "על ראש הגנב בוער הכובע" - העובר עבירה נוטה להתגלות ע"י רגישות היתר שהוא מפתח לאותה עבירה. לאמור את בטח בעצמך עשית/עושה את זה. דבר נוסף, גם בהנחה שאני משועממת - למה את חושבת שאני בן. כלומר בנות הן כבשות תמימות שלעולם לא עושות דברים כאלו ואם כן אז הוא בטח בן? איזה מפגרת. ונעזוב רגע את הטיפשה, אני לא מתכוונת להתגייס בגיל 18 לצבא. בגיל 18 אפשר להתחיל כבר להרויח כסף. חוץ מזה מה אני יכולה כבר לתרום לצבא? אין לי בעיה לעשות שירות לאומי/צבא עכשיו כי אחר כך הם יכולים לשכוח ממני!

Kick SsS

New member
לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא

מה נעשה בלעדיך!!!

2R2י

New member
ה^&% שלך כואב

ה^&% שלך כואב אבל לא בגללנו אלא בגלל ש%^$#* עם כל הבנים בשכבה!

תגובה

בס"ד 1. לימדי נא לשרשר. אני משער שרצית לבגיב ל"קטנטווונת", אבל הגבת אליי. אז כמה בערות בנושא הזה..דעי לך שאני לא עונה לאף אחת מהטענות הבאות: א. אינני נקבה (כך שפנייתך אליי בלשון נקבה לא ממש תופסת). ב. אני לא קטנטונת. אין לי גם כל קשר לסדרה קטנטנות. וד"א,את לא ממש במצב לקרוא למישהו מהפורום הזה "קטנטונת". חלק מהאנשים כאן עומדים לפני גיוס (גילאי 17-18), חלקם, כמוני, חיילים (גילאי 18-22) וחלקם משוחררים (20 ואילך). לעומתם- את, בת 15.. לא ממש גדולה. 2. אני לא יודע על איזו עבירה את מדברת. איש כאן לא עבר עבירה- למירב ידיעתך או ידיעתנו, ולא אמרו שאת עברת עבירה. אבל תודה שפירשת את הביטוי. לא יודע איך היינו מתמצאים ברזי השפה בלעדייך. (ולנושא המשועמיים: ישנם רבים כאלה, וגם רבות, אני בטוח, אם נרצה לדייק ולהיות ממש פמיניסטים.. (?) ) 3. למיטב זכרוני, כל מי שהגיב לך פה הגיב לך בהנחה שאת נקבה. אז אף אחד לא שיער שאת בן. (מלבד ההשערה שאולי את |משתמש| (דהיינו, שם במחשב, ללא קשר למין או מגדר) שמתחזה לנקבה, ששואלת שאלה טפשית. 4. כבשים. לא כבשות. 5. את לא מוכנה להתגייס לצבא בגיל 18? מה הם חושבים לעצמם באמת. המוסדות הטיפשיים אלה כמו צבא ההגנה לישראל, כנסת ישראל, ושאר זרועות החוק של המדינה. הם באמת חושבים שרק מפני שחוקקו במדינה חוק, שלפיו זוהי חובה להתגייס ולשרת החל מגיל 18 (לכל הפחות) למשך תקופה קצובה, אז את גם תעשי את זה? טיפשים. תראי להם מה זה.

למעלה