שאלה דחופה

שאלה דחופה

מה אפשר לשים בבצק לעוגה, במקום חצי כוס מיץ תפוזים?? אולי חצי כוס חלב?? (אין לי מיץ תפוזים
)

אילנית12

New member
מים לא עדיפים על חלב,למי ששומר

כשרות אז מעדיף מיץ תפוזים.ומיץ תפוזים יותר טעים ממים )בעוגה). על איזה עוגה מדובר?

נירהמ1

New member
בהחלט אפשר לשים חלב - אפשר גם

לשים מיצים פירות אחרים (אם יש סוחט מיצים), או נקטרים למיניהם. אם זו עוגת שוקולד אפשר לשים תה ארל-גריי, או קפה: נס-קפה, או אספרסו, קפה פילטר. במקום חצי כוס מיץ תפוזים אפשר לשים חצי כוס שמנת מתוקה, יוגורט, שמנת חמוצה, ועוד.

yifatushc

New member
ונירוש...../images/Emo48.gif הולך? ../images/Emo9.gif

אני מאוד אוהבת טעם אלכוהולי עדין בעוגות... יפעת

נירהמ1

New member
בוודאי שהולך - רום (נגריטה, בקרדי)

קוניאק, ליקר תפוזים (גרנד מרנייה, יש גם זולים יותר), וישניאק (דובדבנים), אמרטו, ועוד, ועוד - תלוי בסוג העוגה. אני משתמשת בחלק מהליקרים הזה כחומרי טעם בעוגות ("טבעיים"
). כל ליקר לפי הטעם שאני רוצה להשיג. בקינוחים אפשר לשים יין מרסלה (איטלקי מתוק).

yifatushc

New member
תודה ../images/Emo9.gif נחמד לשדרג עם אלכוהול

אני מאוד אוהבת גרנד מרינייה, ויין אדום
תמיד טוב...
(הן בארוחה בשרית, והן בארוחה עתירת גבינות
). יפעת

נירהמ1

New member
אני גם אוהבת את היין - הן בארוחה

עם גבינות, והן בארוחה בשרית. בדרך כלל יין אדום - קברנה סוביניון, או סמוק, גם מסוג קברנה (הסמוק קליל יותר). כשאני מכינה ארוחת גבינות אני מגישה עם פירות ושני סוגי יין - קברנה או שרדונה למי שאוהב יבש, ולמי שאוהב מתיקות עדינה אני מגישה מוסקאטו ד'אסטי - יין איטלקי מאוד עדין, קליל וטעים.

yifatushc

New member
נירוש, מוסקאטו מצוין!../images/Emo45.gif../images/Emo13.gif

מאוד אוהבת את הטעם העדין... ויש פירות מסויימים שאת מגישה עם הגבינות? יפעת

נירהמ1

New member
כן - תפוחים ואגסים - חתוכים גס

אפשר לשים על השולחן טנא עם פירות, גבינות קשות, לחם ויין (ועוד כמה מעדנים). כל אחד נוטל לעצמו פלחים של אגס (או תפוח) עם גבינות קשות ולחם טוב. לפני היו לי חברים דרום-אמריקאים שאחרי ארוחה טובה (כמו ארוחת צהריים), הם לא קינחו במשהו מתוק כמו שוקולד, עוגה או גלידה, אלא אהבו לקנח בגבינות קשות, פירות ויין.

למעלה