שאלה דחופה !!

blueeye

New member
שאלה דחופה !!

יש לי מספר תרגילים לבצע ואין לי מושג מהיכן להתחיל אז. אני לא אבקש פתרום של כולם אבל אתן דוגמא אחת מכל סוג על מנת לתפוס את העקרון .. מודה מראש לעוזרים !! האם ההעתקות הבאות מהוות פונקציה :
f(x)=x^2 x>=3​
מצא את תחום ההגדרה של הפונקציות הבאות :
f(x)=(x^2+3) / (2x-1)​
מצא את התמונה של הפונקציות הבאות :
f(x)= 7-cos x​
הוכח כי הפונקיוצ הבאות חסומות בתחום הנתון :
y=(x+2) / (3+ 4sin 2X)​
בדוק את זוגיות הפונקציות הבאות :
x^4+3X^2+5​
בתודה מראש !! רועי

blueeye

New member
please !!

מקווה שלא שכחתם אותי.... בבקשה !! בתודה מראש רועי

blueeye

New member
תחום ההגדרה

בשאלה לפני האחרונה הוא המספרים הממשיים

1ca1

New member
טוב תשובות לכמה מהשאלות

תחום הגדרה
f(x)=(x^2+3)/(2x-1) ע"מ שהפונקציה תהיה מוגדרת צריך השמכנה לא יתאפס כלומר 2x-1?0 2x?1 x?0.5 כאשר ה? מסמל שונה (יעני שונה מאפס פונקציה זוגית פונקציה מוגדרת כפונקציה זוגית אם f(x)=f(-x) f(x)=x^4+3x^2+5 f(-x)=(-x)^4+3(-x)^2+5=x^4+3x^2+5 מאחר ש (-x)^4=-x*-x*-x*-x=x^4 (-x)^2=-x*-x=x^2 התמונות של הפונקציה f(x)=7-cosx יצאו בתחום 6=<f(x)=<8 לכל x מאחר שאם f(x)=cosx אז -1=<f(x)=<1 ואז תעשה 7-cosx וזה צמיד ייצא בין שהתמונה גדולה שווה מ6 וקטנה שווה מ8 לא יודע מזה העתקה או פונקציה חסומה לכן אני לא יכול לעזור לך מצטער​

לא בא בחשבון!

הפונקציה
y=(x+2) / (3+ 4sin 2X)​
כמובן לא יכולה להיות חסומה בתחום כל המספרים הממשיים, ואפילו לא מוגדרת, כי sin 2X מקבל בהחלט את הערך 3/4-.

1ca1

New member
טלמון צודק

אני לא יודע מזה החסימה שאתם מדברים עליה אבל הפונקציה אינה מוגדרת כאשר sin2x=-3/4 נעשה לזה ארקסינוס ונקבל ש 2x=-48.59 נחלק ב2 ונקבל ש x=-24.29 בערך וזהו (כמובן תלוי לכמה מחזורות של הפונקציה אתה מתכוון אבל למחזור של פאי אחד (יעני מחזור שיקיף על ערכים אפשריים של הסינוס, אתה תקבל את הערך פעמיים...) כלומר ישנן 2 נקודות שבהם הפונקציה לא תהיה מוגדרת (למחזור של פאי אחד)...

למעלה