שאלה דחופה

אני מניחה שיש לזה השפעה

נכון שגרושין בציבור החרדי נתפסים די רע אבל זה עדיין יותר קל כשאין ילדים.
אותו הדבר נכון גם לגביך, אם תרצה לצאת בשאלה בגלוי כשכבר יהיו לך ילדים תהיה בבעיה קשה לגבי הסדרי הראיה והקשר איתם.
אני חושבת שאתה עושה נכון כשאתה מעלה את הנושא לפני שהמחיר של היציאה בשאלה יתחיל לעלות ולהתייקר.

אני רואה את זה קצת שונה..גבעה..

מבחינתי ישנה עדיפות עדיין להמשיך ככה מבחוץ אם האשה תדע לזרום עם זה כי יש לי גם טובות הנאה כספיות וכו מזה שאני בחברה החרדית. אידאילי מבחינתי רק שהאשה תזרום עם זה.כוונתי בנושא הילדים מבחינת היחס של האשה להפסד מגרושין...

והילדים מה חטאו?

אני חושבת שאתה לא רואה את הדברים לטווח ארוך, קשה לי להאמין שאתה מעוניין מרצונך לגדל את ילדך העתידיים בתוך החברה החרדית.
תאמין לי שהמחיר שתשלם עכשיו הוא נמוך לעומת הקושי וכאב הלב שיהיו לך אחר כך , עם כל הכיף שיש בטובות הנאה אתה עלול לגלות שהן לא שוות את המחיר הנדרש אלא שאז כבר יהיה קצת מאוחר לתקן וחבל.

nonsensical

New member
קטעים

היה בטוח שבעלי המשפחות דכאן מתים מקנאה לנוכח מצבך.
אבל נראה שאינך מודע כלל למזלך ששפר עליך שפקחת עיניך בזמן.

שמע לי,תשוטט קצת בארכיון הפורום תיחשף לסיפוריהם הבלתי האפשריים של האנוסים בעלי המשפחות. ומובטח לך שזה יוציא לך את החשק להביא ילדים כאנוס.

במה היא מגזימה?

הבן אדם משאיר את עצמו בבית הכלא בגלל קצת כסף???
כמה אנשים מוכנים להשתעבד לדבר שלא מביא את האושר בחיים?
מדובר על בן אדם צעיר, שעדיין חופשי בכל יחסיות שהיא.
אדם ללא ילדים, גם אם הוא נשוי, הוא חופשי.
במיוחד אם הוא יסתכל על העניין כאדם חילוני שהכיר את אשתו והיו במערכת יחסים ולבסוף נפרדו.
אקט הנישואים לא אמור לתפוס אצלו.
ואם הוא מאוד מאוד אוהב את אשתו, שיחשוב איזה מחיר מטורף ושובר לב היא אמורה לשלם במידה והיא חרדית קלאסית, על כך שבן זוגה אינו חרדי.

נסחפתי???

מה זה לחיות חיים חרדיים בלי להאמין, כשאתה רוצה לחיות חיים משוחררים, אם לא בית כלא?
מקום שבו אתה לא יכול לספר על מחשבותיך דיעותיך ומעשיך בלי שיסקלו את אופייך ואישיותך?
זה לא בית כלא?

moshe010

New member
בלי ילדים הסיפור שונה לגמרי

גם מבחינתך וגם מבחינה
מבחינתך אתה צריך לשקול היטב לפני שאתה מביא ילדים לעולם
אם אתה רוצה להשאר בחברה החרדית
או לצאת במחיר נמוך מאוד, יחסית לאדם עם ילדים.

ואותו דבר מבחינתה, היא יכולה להתגרש ולהתחתן מחדש ולשכוח שהיה לה בעל כופר, מה שלא יכול לקרות כשיש כבר ילדים

הלו - ברקס!

אם לא תסביר פה לאנשים במה אתה מאמין ומה אתה רוצה לעשות, אי אפשר יהיה להבין מה להמליץ לך.
אם תענה לשאלות ששאלו אותך לפני שאתה יורה חדשות, אנשים יוכלו לסייע לך בצורה יותר יעילה.

צודק...

אני נשוי שנה וחצי מאחרי החתונה התחלתי לערער ולהרהר כיום אני לא מניח תפילון וכו וכו האשה צדיקה ולא יודעת כלום אני אישית לא כ"כ רוצה לצאת בשאלה ממש בגלל טובות הנאה כאלה ואחרות וגם בגלל שמפחיד רותי איך אסתדר בעולם אחר ללא כסף הורים וכו
היתרון שאין ילדים אבל מי אמר שהאם האשה תזרום עם זה אז לא עדיף להשאר חרדי מבחוץ???

לערער ולהרהר על מה?

על כמה לא נוח להניח תפילין?

אם תשתף את אשתך במה תשתף אותה? איך תשכנע אותה להפסיק לקיים מצוות גם כן.

ועוד שאלה קטנה, למה שתמשיך לחיות על חשבון הוריך אם אתה בעצם משקר להם?

מה לא מובן מילטון?

לשתף אותה שאני כזה ומצידי שתמשיך להתפלל גם 4 תפילות ביום היא לא אמורה להיות כמוני רק לא לחפור לי על מי שאני
ואני חושב שהורי יעדיפו שאחיה בשקר בסתר מאשר באמת בגלוי גם אם זה על חשבונם

מה זה "כזה"?

אתה לא שם לב שעדיין לא הסברת במה אתה מאמין, למה אתה עושה מה שאתה עושה ולמה אתה מצפה ממנה לקבל את זה שאתה עושה דברים שלתפיסתה אסורים?

לגבי ההורים שלך - יש מצב, צביעות היא מאפיין בולט של חרדים קלאסיים. תהרוג אותי איך זה לא מפריע לך, אבל זה כבר עניין של אופי.

מוכנה להתערב איתך

ששנה לאחר לידת הילד הראשון, או מקסימום עד סוף שנתו הראשונה בחיידר, אתה מפציע פה עם טענה בסגנון הזה.

אתה פשוט ילדותי בהסתכלותך על החיים. טובות ההנאה הקיימות כרגע הן מזעריות לעומת הסכומים הכספיים והנפשיים שתצטרך לשלם כאשר יום אחד תרגיש שאתה נחנק ובא לך לברוח.
אף אחד לא יוכל להגיד לך אז איך תשיג 100,000 ש"ח.
כולם יכולים להגיד לך כעת איך תוכל לחסוך אותם.

תלוי במערכת היחסים שלך איתה

אם אתם חברים, יש מצב שהכל יהיה בסדר ותלמדו לתת מרחב מחיה ולהמשיך לכבד אחד את השני. אם היא מאלה שמחפשות רק את טובת עצמן ולך יש הרבה כסף...

הקיצר - התשובה נמצאת אצלך ולא כאן.

בהצלחה!

זאבי110

New member
אם אין לך ילדים

ואתה לא מאמין בתורה, אל תעשה שטויות, תבדוק עם אישתך אם היא מוכנה ללכת איתך בקו אחד, ואם לא, תתגרש במהירות המסקסימלית, אין לך מה לחפש בכלא החרדי, ככל שירחק היום זה רק יסתבך נפשית רגשית וגם כלכלית, ברח ברח לך מהר... 'הִמָּלֵט עַל-נַפְשֶׁךָ אַל-תַּבִּיט אַחֲרֶיךָ'...

למעלה