שאלה דחופה

aqaq12

New member
שאלה דחופה

היי

אני בוגר מגמה טכנולוגית מדעית ואותרתי לתפקיד בחיל האוויר המיועד לתלמידי מגמה טכנולוגית בלבד שלמדו מקצוע זה בבית הספר עכשיו ביום הגיוס בשיחה עם הקצין מיון אמרתי שאני חייב להיות קרוב לבית בגלל בעיות משפחתיות כלומר ת"ש שלא דווח לפני הגיוס יצאתי לטירונות כלל צה"לית בניצנים ובסיום הטירונות הוצבתי בחיל הירוק בגלל הת"ש שיש לי
עכשיו יש לי שתי שאלות האם ניתן לבקש העברה לחיל האוויר גם אם זה דורש וויתור על הת"ש ?
שאלה שניה האם ניתן לצאת לקצונה עם ת"ש(כלומר חייל שזכאי לת"ש יכול לבקש לצאת לקצונה)? יש לציין כי הנתונים שלי מבחינת קב"א ודפ"ר מתאימים לתפקידי קצונה בצה"ל ואם נדרש לוותר על הת"ש והחייל לא עובר את המבדקים לקורס קצינים האם הוא יכול להמשיך בשירות סדיר עם ת"ש(כלומר לוותר על הת"ש בתנאי למעבר מבדקי קצונה)
יש לציין כי אני חייל סדיר כבר 10 חודשים ואני מעוניין לצאת לקצונה אבל הת"ש פגע בי מיום גיוסי כי הוצבתי בחיל הירוק במקום בחיל האוויר בנוסף לא הציעו לי קצונה כי אני זכאי לת"ש 7

איך אפשר בכל זאת לצאת לקצונה

למי יש לפנות לגבי הבקשה למעבר לחיל האוויר?

מחכה לתשובה

אושי231

New member
זה דחוף כי אתה רוצה לצאת לקצונה ביום ראשון?

או שזה עניין של חיים ומוות אם לא תצא לקצונה?

aqaq12

New member
תגובה

מה אתה מגיב בכלל אני שואל שאלה ברצינות ואתה עושה מזה צחוק

אושי231

New member
בתור התחלה- אני אישה ולא גבר

ושנית, אם אתה שואל שאלה ברצינות, אז אתה צריך להתייחס לעצמך ולגולשים פה ברצינות.
כשאתה רושם "שאלה דחופה" כאשר לא מדובר באמת במשהו דחוף- אתה גורם לזילות בשאלה שלך.

netc

New member
אפשר לצאת לקק"צ

אבל צריך לבטל את ההת"ש לפני...בכניסה לבה"ד 1 אסור שיהיו לך הת"ש.

ori239

New member

ראשית - ראה הערתה של אושי לגבי ה"דחיפות". לא לעניין.

אתייחס לשתי הסוגיות - מעבר לח"א ויציאה לקצונה.

מעבר לח"א - עליך להגיש טופס 55 ובו בקשה לשינוי שיבוצך לח"א. תצטרך לנמק הבקשה - האם הניסיון שלך רלוונטי יותר לח"א? האם אתה חושב שתוכל לשרת שירות משמעותי יותר בח"א? מה הסיבה בעצם, חוץ מרצון טוב?
כל עוד קיים הת"ש 7 יוכלו לשבץ אותך רק ביחידות פתוחות, אישית אני חושב שהסבירות לשינוי שיבוץ במקרה כזה נמוכה מאוד, הן בגלל ההת"ש והן בגלל שאני לא רואה סיבה מספיק טובה לשינוי השיבוץ עצמו.

יציאה לקצונה - אם אתה בעל נתוני קצונה, רוב החילות מאתרים ומזמינים לכנסי הסברה וכו'.
במידה ולא זומנת אתה מוזמן באמצעות מפקדיך לפנות לק.שלישות היחידה, ולבקש ראיון עם מפקד היחידה ליציאה לקק"צ. במידה ומפקד היחידה שלך (סא"ל לפחות) ימליץ, ניתן יהיה להפנות הבקשה לחיל שלך ולהתחיל בתהליך.

כמו שכתבו פה בטרם הכניסה לבה"ד 1 תצטרך לוותר על ההת"ש.
אם אתה מטיל פקפוק ביכולותיך לעמוד במטלות ההכנה והקורס ואתה שוקל אם בכלל לוותר על ההת"ש כדי להתחיל בתהליך - אני ממליץ שלא תתחיל בכלל.
לא הייתי רוצה שיהיה לי מפקד, בפרט קצין, שהיציאות שלו יותר חשובות לו מהתפקיד שלו.
תחשוב על זה.

aqaq12

New member
תגובה

לא הבנת את שאלתי אני שואל אם אני צריך לוותר על הת"ש אוטומטית לפני שלב מבדקי ההתאמה לקצונה
כי לפי מה שאתה טוען יש צורך לוותר על הת"ש רק בכניסה לבה"ד 1 זאת אומרת שכבר עברת את המבדקים וההכנה והסיכויים לא לצאת קצין נמוכים כי גם אם נופלים מבה"ד 1 בגלל ועדה יכולים לעבור את שלב ההכנה ולחזור שוב לבה"ד 1 אני אומר זאת מתוך הכרות של מצב כזה שהיה עם חבר טוב

ori239

New member
זה תלוי

עקרונית אני חושב שאין צורך לוותר על ההת"ש לפני המבד"קים וההכנה, אני מכיר מישהו שחתם ויתור בפתיחת ההכנה.
אני ממליץ שתברר זאת מול נציגי הת"ש ביחידה.

למעלה