שאלה דחופה!!

שגימא

New member
שאלה דחופה!!

יש לי ראיון להתמחות עוד מס' שעות וכנראה זה הולך להיות חיובי...
האם מספיקה לי מילתו של עורך הדין לקבלתי להתמחות? יש מסמך מיוחד להתחיבות שכזאת?
אולי מסמך מול הלישכה?
בקיצור, איך להיות רגועה שתשובה חיובית היא מוגמרת וסופית?

עקרונית חותמים על משהו

שהוא לא חוזה, יותר בכיוון של "הבנות". גם הם רוצים את זה ממך.
אף פעם אי אפשר להיות בטוחה ש"תשובה חיובית היא מוגמרת וסופית", אבל הסיכוי של הברזה בלי סיבה הוא נמוך (למשל, מצאו מישהי מוכשרת ממך). הברזה עם סיבה - קורית (למשל, מיזוג של המשרד, מינוי של המאמנ/ת למשרה אחרת וכו').

Anabol

New member
אני לא שמעתי

על סיפורים בהם הבריזו למתמחה עתידי במשרד מוכר/גדול. גם לא נראה שסביר שיעשו זאת. ברגע שסיפור אחד כזה מתפשט, או שלא יסגרו במשרד הזה יותר, או שישאירו לעצמם אופציה נוספת בקנה.

Anabol

New member
עצוב לשמוע

מעלה את הסוגיה, האם כדאי לסגור בכמה מקומות בו זמנית ולבטל רק לקראת ההתמחות.
ואם רק את מכירה שלושה, בטח מדובר בעשרות ברחבי הארץ; ובטח שיותר במשרדים קטנים/פחות מוכרים.

אכן עצוב

אם כי שלושתם מצאו מקומות התמחות אחרים במקום, והשניים שגם התחילו - מאד מרוצים.
למיטב הבנתי, כשמשרד עושה משהו כזה, הוא מרגיש מאד לא נעים ועוזר לך למצוא מקום אחר, וממליץ עליך שם.

ולגבי הסטטיסטיקות שלך, תזכור עם מי אתה מדבר. "רק את", פחחחח

Alm0st Happy

New member
לפי מיטב הבנתי,

הלשכה הסדירה את הנושא הזה בתקנות החדשות (שחלות על סטודנטים שכרגע בשנה ב' והלאה) בכך שברגע שסוגרים התמחות יש חובה להודיע ללשכה על כך, באמצעות מכתב מהמשרד שכולל את פרטי הסטודנט. לשנות התמחות לאחר השלב הזה זה כבר סיפור יותר בעייתי.

Anabol

New member
מי אמר?

אין שום חוק שאוסר לא על הסטודנט ולא על המעסיק, לשנות את מקום ההתמחות.
הלשכה באה להסדיר את התקופה בה אפשר להתמחות ולא לשים מחויבות על אחד מהצדדים.

sacrament

New member
בעיקרון כן. אבל הדיווח הזה מרתיע מלבטל

אם זה מצד המשרד ואם זה מצד המתמחה
לפחות ככה נראה לי, לא יודעת כמה זה אכן עוזר או יעזור, מה גם שזה התחיל רק עכשיו אז מוקדם לדעת :)

rafael252

New member
אולי אני טועה בהנחכה הזאת

אבל זה סתם מעניין אותי. במצב שנכון להיום יש מספר רב של עורכי דין שלא מוצאים עבודה בכלל אז מצדם לסגור בכל משרד. למה שמשרד יפגע איכשהו ממעשה כזה. במצב שיש בהרבה יותר יצע מהביקוש סביר להניח שהמשרד יצליח לצאת בזול. כי תמיד היו אנשים(במיוחד אם זה משרד נחשב) שירצו לעבוד שם. ושוב יש את אלה שאין להם יותר מדי בחירה.

Anabol

New member
אתה אכן טועה בהנחה שלך

יש למשרדים אינטרס לסגור מתמחה מסוים, בגלל האיכות שלו. יש פה גם את הערך של הסתמכות והרצון בוודאות. גם מתמחה וגם משרד לא רוצים לחפש בחודש האחרון מתמחה, בגלל שכולם סוגרים בהרבה משרדים במקביל. גם סביר להניח שהם ימצאו ברגע האחרון מתמחה פחות איכותי.
גם יש הבדל בין עורכי דין שלא מוצאים עבודה למתמחים. יש הרבה יותר משרות למתתמחים.

למעלה