שאלה דחופה על נפקדות

Shani J1

New member
שאלה דחופה על נפקדות

שלום..
אני נמצאת בתפקיד שאני חייבת לעוף ממנו העבודה ממש קשה השעות נוראיות(לפעמים יוצאת באחד עשרה בלילה !!) היחס מצד המפקד שלי פשוט זוועה אני כבר מרגישה מנוצלת שם ואני כבר לא יכולה יותר נפשית ללכת למקום הזה.
חשבתי לצאת לנפקדות של 18 ימים ואחרי זה ללכת לבסיס ולדבר עם אחד המפקדים היותר בכירים שלי שיעבירו אותי תפקיד..
השאלה שלי מה אני יכולה לקבל על 18 יום נפקדות ? יש מצב שכלא ?

Prime Time

New member
מה התפקיד?

הייתי גם בתפקיד שוחק עם שעות הרבה יותר מאוחרות מ11 בלילה (לפעמים גם 40 שעות עבודה ואת אף אחד זה לא מעניין שבחוץ מינוס 2 מעלות)
וראיתי הרבה אנשים שניסו לפסול מקצוע, חלקם אפילו הצליחו אבל דבר אחד אני יכולה להגיד לך בוודאות- זה לא שווה את זה.
אם אתה רוצה לפסול מקצוע, תעשי את זה מסודר, לפי הנהלים. תקבעי שיחה עם מפקדים בהיררכיה הנכונה, תעברי מלמטה עד למעלה, תדברי עם קפס אפילו אוף דה רקורד אם לא בא לך רישום נפשי, ותעשי הכל כדי להימנע מנפקדות. (את לא רוצה דפוק, נכון?)

הנפקדות לא תיתן לך כלום... מלבד "דפוק".

למה שלא תבקשי להיכנס לשיחה עם מפקד הבסיס/מחלקה?

רואה, אני עד כדי כך בטוחה שהנפקדות לא תעזור!

את יודעת מה הכי מצחיק שקד?

שיש לך כמה כניסות לכל הודעה כזאת בנפרד.
אולי חשבו שמשהו יתחדש בהודעה הבאה...

oromer

New member
מנהל
שלחתי לך מסר......

כנראה שבפורום הזה, מפרשים הודעות בצורה לא נכונה...

אז אולי תיתן לנו פירוש נכון?

בשיא הרצינות, מה התשובה שנתת לבחורה? טיפים לנפקדות מוצלחת? הצעות למה לעשות בזמן הנפקדות?

oromer

New member
מנהל
אני לא צריכה לתת לכם פירוש נכון.......

יש מנהלת לפורום שתיתן לכם את הפירוש שלפיו היא מוחקת הודעות. פותחת ההודעה קיבלה מימני מסר עם דעתי, וכמובן שהיא רשאית לפעול כראות עיניה.

אחרי תגובה כזו את מצפה שאני יתייחס אליך בשיא הרצינות? ובלי קשר אני לא מעודדת לנפקדות. אני רק חושבת, שאחרי שמוצו כל האפשרויות הקיימות, ואין דרך אחרת,, וזה עלול לפגוע במישהו פיזית או נפשית אז אין ברירה...... אני מתייחסת לזה כאל מוצה אחרון.....

אושי231

New member
היי שני

ראי, לנפקדות תמיד אפשר לצאת- הבעיה היא שזה באמת לא נותן שום דבר כמו שכתבה שקד. פעם מישהו כתב פה "כשאתה משתין על הצבא הוא נרטב, אבל כשצה"ל משתין עליך אתה טובע".
אז נניח שיצאת לנפקדות- אף אחד לא מבטיח לך שכשתחזרי תהיי במצב יותר טוב, להפך.
שאלת מה תקבלי- ובכן, זה בהחלט תלוי בהרבה גורמים, אפילו במצב הרוח של השופט כך שאי אפשר לדעת. בבסיס שאני הייתי בו, על כל יום נפקדות היו מקבלים יומיים כלא, אבל אני לא יודעת איך זה בבסיסים אחרים. לדעתי לא שווה את הסיכון.
אני יכולה להציע לך לדבר עם אותם מפקדים בכירים כבר עכשיו וליצור עליהם רושם טוב, להסביר את הבעיות שלך ולנסות לראות איך יוכלו ללכת לקראתך.

armylawman

New member
ענישה

עבירה של היעדר מהשירות, מותרת לשיפוט בפני סא"ל בלבד(למעט באישור פרקליט צבאי לשיפוט בפני רס"ן או ביחידות לוחמות).

חלק מהסיבות לכך, הוא חומרת העבירה הזו והרצון שלא להפוך אותה למשתלמת. סא"ל יכול להטיל על חייל מחבוש בפועל, מה שפעמים רבות גם קורה. יש בזה היגיון, אם קצין השיפוט לא

יטיל מחבוש, הרי שאז בעצם יוצא שהחייל יצא לחופשה(עונשים אחרים לא ממש מרתיעים) על דעת עצמו.

במילים אחרות, סיכוי גבוה לעונש מחבוש לתקופה מסויימת. בנוסף, תצטרכי להשלים את השירות של אותם 18 ימים.

עדיף לפעול במסלולים אחרים. הרבה יותר קל להילחם, כשאתה צדיק. אם תבחרי להיות נפקדת, אל תצפי לאוזן קשבת לאחר מכן.

איריס 153

New member
היי שני,

משירות בכלא צבאי אני יכולה לומר לך שרוב הסיכויים שלא תקבלי כלא, כיוון והכלא די מלא (במיוחד פלוגות הבנות) ו"שומרים" מקומות לעברות חמורות יותר.
אבל...
מאידך, משירות בכלא צבאי והסיפורים ששמעתי מחיילים שכן בחרו בדרך הזו, אני יכולה גם לומר לך מה כן יצא לך מזה:
- חיזוק של רושם שלילי מול המפקדים וכלל הגורמים הצבאיים אליהם תפני בבקשת עזרה (עשתה נפקדות = לא עובדת עם המערכת, לא ניסתה מספיק ולא התאזרה בסבלנות, על כן לא נבוא לקראתה)
- סיבה למפקד הבכיר יותר, שאיתו את רוצה לדבר, לא להקשיב לבקשותיך
- ריתוק שיחרפן אותך עוד יותר, והרי את לא מסוגלת ללכת לבסיס יותר
- עיכוב של תהליכי ת"ש למקרה שהגשת טופס 55 או תור לקב"ן וכולי (אני חושבת, התעסקתי יותר בעריקויות ושם כלל התהליכים נפסקים, אבל אני מאמינה שגם בנפקדות)

אני חושבת שישנם מקרים בהם גם אופציה של היעדרות משירות היא משהו שצריך לשקול. עצוב לי לומר את זה, כי זה בערך ההפך ממה שעשיתי והאמנתי בו בשירות, אבל ישנם מצבים משפחתיים בשילוב עם מיטב ממפקדי צה"ל שמביאים למצב הזה.
אבל על היעדרות משירות כדאי לחשוב רק אחרי כמה שלבים: שיחה עם מפקד, שיחה עם מפקד בכיר יותר, פנייה לת"ש, לקב"ן וכו'.
מה גם שיכול להיות שאם תסתכלי טוב על התמונה תגלי שהתנאים לא כל-כך נוראיים (אני לא יודעת ולא באה בשום ביקורת) ואולי תוכלי לגלות פתרונות שתעלי מול המפקדים.
אל תרימי ידיים ורגליים ותברחי לפני שתנסי דברים אחרים.

למעלה