שאלה דחופה מאוד

m i c h a e l a

New member
שאלה דחופה מאוד

עברתי דירה לפני חודשיים, ואת הדירה הסמוכה לי (קיר משותף) משפצים באופן די רציני, היו שם בעיות בטיחות מבחינת תקרה ורצפה ולכן עשו הכל מחדש. אבל.... הם כבר חודשיים קודחים לי במוח משבע בבוקר כולל ימי שישי, אין לי לא שינה טובה של בוקר ושקט אחרי הצהריים זו ממש בקשה לא ריאלית. אני מכירה רעשי שיפוצים, אבל הם ממש בונים והרעש הוא מעל ומעבר למה שאני ובן זוגי מסוגלים להמשיך ולסבול. איכות החיים שלנו נפגמה כליל. אנחנו לא שומעים אחד את השני בתוך הבית שלנו מעוצמת הרעש. הם בנוסף הספיקו לעשות בקיר שלי ארבעה חורים, ורדפתי אחריהם ארבעה שבועות כדי שיתקנו את הנזק (וזה עדיין לא נגמר). מה החוק אומר במקרה מסוג כזה? אין רעש סביר שאסור לחרוג ממנו? אין תקופה מסויימת של שיפוץ שא"א לחרוג ממנה? כי אני לא רואה שהם מסיימים בקרוב (הם כבר חודשיים אומרים שהם תוך שבוע מסיימים).... וכיוון שאני עובדת מהבית זה פוגם לי בנוסף גם בפרנסה. אין שעות עבודה מקובלות וימי עבודה מקובלים שמהם אסור להם לחרוג? אודה מאוד מאוד מאוד לכל מענה ועצה מה אני יכולה לעשות כדי להשיב את חיי למסלולם.. תודה

meirsol

New member
זמנים

החוק אומר שמותר לעבוד משעה 7 בבוקר עד השעה 11 בלילה . בימי מנוחה כגון שבת וחג אסור בהחלט. אלה עם איפה שאתם גרים ישנו חוק עזר עירוני של הרשות המקומית שמחמיר יותר ואז אפשר לדרוש מהפיקוח העירוני לאכוף אותו בינתיים סבל נעים

fireman

New member
קיימות שעות בהן הם יכולים להרעיש

כרצונם, תהיי בטוחה שגם הם חשים באי נעימות בעניין אלא אם הם סוציומטים ואגואיסטים, קחי בחשבון שאולי בעוד כמה שנים את תהיי זו שתשפץ את הדירה והקבלן שלך ידפוק להם במוח בלי הפסקה, כל עוד הם אינם חורגים מהשעות המותרות 07:00 - 14:00 16:00 - 23:00 אין לך אפשרות לעשות דבר מלבד אולי לבקש להתחשב במעט ולנסות לבצע את העבודות הרועשות בשעות שאתם לא בבית או בשעות שאינם נחים, מדובר בסה"כ במחווה של רצון טוב מצידם אם כי לפעמים נוצר מצב שאי אפשר. לגבי נזקים שהם גורמים לך, הם מחוייבים להחזיר את המצב לקדמותו ולתקן לשביעות רצונך כל נזק שהם גרמו לבית שלך במהלך השיפוצים.

חשים אי נעימות?

רוב עבודות הבנין חוץ מחציבת תעלות לחשמל וצנרת לא רועשות. חציבות כאלו אפשר לסיים תוך שבועיים בדירה ממוצעת ולא חודשיים. זה שזה מתמשך חודשיים אומר שבעלי הדירה המשופצת לא עושים שום מאמץ "לרכז" את הרעש אלא פעם ככה, פעם ככה וסך הכל השכנים סובלים תקופה ארוכה וממושכת. בעצם, מה איכפת למשפצים, הם לא גרים שם, הכל על ה--- שלהם.

R o n D

New member
רעש, נזקים

לגבי הרעש אין לך הרבה מה לעשות פרט אולי לדבר עם בעלי הדירה ואם זה מגיע לידי סירוב מוחלט, להסביר להם שהם ממש לא רוצים שאת תתחילי ללמוד לנגן בתופים מייד כשהם יגמרו לשפץ ויעברו לגור בדירה. שעות ההרעשה המותרות הן 7 בבוקר עד 11 בלילה. לגבי הנזקים זה סיפור אחר, הם חייבים לתקן ובצורה מושלמת, לא חפיף. אם לא, תשלחי התראה בדואר רשום ואם עדיין לא תיקנו, תביא איש מקצוע מטעמך לתקן ותתבעי אותם על עלות התיקון + אובדן ימי עבודה ועוגמת נפש בבית הדין לתביעות קטנות. תוודאי שאת מצלמת ומתעדת הכל לטובת תביעה אפשרית.

למעלה