שאלה: דופסטון

בלה73

New member
שאלה: דופסטון

הייתי היום אצל רופאת נשים (חדשה. היא בתקופת נסיון אצלי עכשיו
). סיפרתי לה את כל היסטוריית האנדומטריוזיס שלי כולל הניתוח שעברתי לפני שבועיים, ושכעת המטרה היא להכנס להריון וכמה שיותר מהר. היא שלחה אותי לבדיקות רבות, ובין היתר רשמה לי דופסטון שעלי לקחת מיום 16 של המחזור למשך 10 ימים. לא הצלחתי להבין ממנה מה מטרת הדופסטון, היא רק אמרה לי שהיא לא יכולה להשאיר אותי ללא טיפול כלל (לאנדומטריוזיס) וחייבת לתת לי משהו. מהמעט שקראתי עד כה התרשמתי שנותנים דופסטון כדי לזרז מחזור דווקא אצל בנות שהמחזור לא מגיע. היא גם אמרה שהייתה ממליצה לי להתחיל ישר IVF. האם תוכלו להוסיף לי מידע על ההמלצות הנ"ל? תודה מראש.

האם את סובלת מדימומים?

אני קיבלתי פרימולוט נור שהוא למעשה זהה לדופסטון, שניהם תוספת של פרוגסטרון על מנת למנוע דימומים, בפעילותו הוא מדכא את רירית הרחם ומכאן גם יכול לדכא מוקדי רירית (מוקדי אנדו') שנמצאים במקומות אחרים (כך הוסבר לי). גם אני התחלתי אותו ל10 ימים אבל אחרי ה- 10 ימים חזרו הדימומים לכן המשכתי לקחת אותו יום יום. אבל מוזר לי שאת רוצה להיכנס להריון ולמעשה הדופסטון מדכא את הרירית (טוב אבל היא הרופאה והיא כנראה יודעת מה היא עושה).

בלה73

New member
אני לא סובלת מדימומים

ועדיין מחכה למחזור הראשון שלאחר הניתוח. יכול להיות שהמטרה פה היא למנוע אפשרות של מחזור קצר? (לפי ההנחיה, אני צריכה להתחיל לקחת ביום ה-16 למחזור) האם יש פה עוד בנות שקיבלו את התרופה כטיפול באנדומטריוזיס?

זואילי

New member
הי בלה

ראשית אינני מבינה מדוע לחכות למחזור, האם זה מה שהומלץ לך לאחר הניתוח? מה קרה בנושא הדיכוי בתקופה שלפני - תוך כדי - ומייד אחרי הניתוח? ודבר שני, מה התוכניות שלך עכשיו לגבי ה
דרך
להרות - את רוצה לנסות איזו תקופה בצורה נאטורלית? זה יפה מאוד שהרופאה מבינה שאינך יכולה להישאר עכשיו ללא טיפול כלל, ושאפו עליה שהיא ממליצה להתחיל ישר ב IVF אבל האם פנית לרופא פריון? האם החלטת שמעכשיו, שבועיים לאחר הניתוח זה הזמן להרות? היית כבר בביקורת שלאחר הניתוח במרפאת האנדו ושמעת גם מה הם מייעצים? אינני מכירה את הדופסטון אבל שמעתי על זה. מה שאני הייתי מייעצת לך וכמובן שאינני רופאה אלא רק חושבת על המקרה שלך ונסיוני, הוא להיות על דיכוי בינתיים ולהחליט עם רופאה זו או עם המרפאה מהו סוג הדיכוי ואז תוך שאת בדיכוי לפנות לרופא פריון, וזה רק בהנחה שתחליטי להרות ב IVF. (דרך אגב, היו כבר מקרים של הריונות טבעיים תוך כדי דקא). אם את עכשיו מנסה טבעי אז כל הפיסקה הזאת לא רלווטית בכלל ותתעלמי ממנה. בכל אופן הרופאה נשמעת כמו אחת שבהחלט צריך לתת לה צ'אנס אבל בתפקיד הגניקולוגית ה"רגילה" לעניינים שוטפים וכו'. וכמובן שמעל לכל הכי חשוב הוא שאת מרגישה טוב אחרי הניתוח ומוכנה לנסיונות להרות. המון המון

בלה73

New member
לא הומלץ לי כלום

לפני ו/או אחרי הניתוח ולא דיברו איתי על דיכוי באף שלב. ד"ר משיח (ג'וניור) ראה אותי לפני השחרור. שאלתי אותו כמה זמן אחרי הניתוח אפשר לנסות להכנס להריון והוא אמר חודש- חודשיים. כרגע (שבועיים אחרי) אני עדיין מתאוששת ומחלימה ורוצה לתת לעצמי עוד חודש כדי להחלים לגמרי "במחיר" של מחזור אחד. אבל אני כבר מתחילה לברר עיניינים כדי לא לבזבז זמן. כן חשבתי לנסות "נאטורל" בהתחלה, כמובן במעקב זקיקים כדי לא לפספס אף ביוץ (ואולי גם עם השבחת זרע?). יש לי פגישה שבוע הבא במרפאת אנדו אז אני אתייעץ איתם, ובמקביל אקבע תור לאחד ממומחי הפריון שהמלצתם עליהם פה בפורום. איך זה עובד בדיוק? רופא הפריון מייעץ ואז עם ההמלצה מגיעים לרופא/ת נשים בקופ"ח? איך הם מגיבים לזה? האם הם מוכנים ללכת עם מה שרופא אחר ייעץ? האם יש שתוף פעולה? הרי אותו רופא פריון, אם לא עובד של קופ"ח, לא יכול לשלוח אותי לבדיקות או לתת מרשמים, לא? תודה על העזרה.

זואילי

New member
אוקיי

קודם כל "מנצלת" את השירשור הזה כדי להמליץ לכל אחת שעומדת לפני ניתוח להעלות את שאלת הדיכוי. לא תמיד הרופאים יקדימו אותנו ויכסו את כל השאלות שעשויות לעלות בהמשך, וכמובן אם אנחנו מבשרות לרופא שאנחנו מתכננות לנסות להרות אחרי הניתוח, אז לא ממש מיידעים אותנו מה קורה בתקופה שבין הניתוח ועד לתחילת הנסיונות.
נראה לי באופן אישי בסדר גמור לחכות חודש חודשיים אחרי הניתוח, כי אז באמת הגוף מחלים בקצב של כל אחת וזה נותן לנו את הזמן להיערך לצעד הבא. גם אם כרגע החלטת ש"תשלמי מחיר" של מחזור אחד, אז סבבה - אבל מעכשיו תבררי מה קורה מאותה ווסת עד הנסיונות, כי אם יעבור עוד חודש או יותר בגלל כל מיני היערכויות - אז המחיר עולה לעוד ווסת או שתיים וחבל. הכל תלוי במה היה בניתוח שלך, ולכן פגישה במרפאת האנדו חשובה כי שם ייעצו לך באיזו דרך להרות. תמיד תמיד תזכרי שבסופו של דבר את המחליטה
תשתפי אותם ברצונך לנסות נאטורלית ואם מצבך מאפשר זאת - אז אני רק מניחה שימליצו לך לנסות כ 3 חודשים בבית. (שוב, מאוד תלוי במצב שלך. יש גם אנדואיות לאחר ניתוח שאמרו להן חצי שנה לנסות טבעי). אם החלטת על נאטורלי אז בהחלט כדאי לשלב את מעקב הזקיקים כדי למקסם את הנסיונות. אם שם ימליצו לך על IVF אז זה כבר שירשור אחר לגמרי
השבחה היא מילה מבלבלת, זה לא שהופכים את הזרע למשובח יותר ממה שהוא. מבצעים בזרע הליך שמפריד את תאי הזרע מנוזל הזרע ואז עושים הזרעה. לכן אין קשר בין עבודת הבית שאת מתכננת להשבחה. אלא אם ה"נאטורלי" שלך הוא בעצם הזרעה (IUI). הייתי ממליצה לך שבזמן ההחלמה עכשיו תעשו בדיקות זרע לבן זוגך. רק כדי לראות שהכל תקין מהצד שלו. לגבי רופאי פריון - את צריכה להחליט אם את רוצה להיות מטופלת ציבורי או פרטי. המומלצים שלנו מקבלים כולם פרטי וכמו כן זיידמן מקבל גם בציבורי בתה"ש ושולמן במאיר. (ולא לשכוח שיש עוד כמה מומלצים, תמיד כדאי לעשות בירור מקדים. על כל רופא). באיזו קופה את? כתבתי פה כמה פעמים שבכללית, עם המושלם את יכולה לעשות 6 טיפולים בלבד בפרטי. אז מבוטחות הכללית שבוחרות בפרטי צריכות להיות "חסכניות" במימוש של זה. לכן למטופלת של הכללית בעיקר (וגם לכל השאר), שרוצה לנסות הזרעות לא הייתי ממליצה ללכת ישר לפרטי כי כל רופא בערך יודע לעשות הזרעה (על משקל שכל רופא בערך יודע מה זה אנדו
) אבל ברור שיש פה קאץ' - אנחנו אנדואיות... שוב, אינני יודעת מה מצבך הגופני ומה התגלה שם לפרטי פרטים. אבל אני לא מהמשתתפות פה שימליצו על הזרעה. אבל אם תחליטי על הזרעה, כמובן שזו זכותך ואני איתך בכל דרך בה תבחרי. חשוב שתתחילי לקרוא וללמוד את כל הדרכים להרות, כי ככה בפגישות עם הרופאים תביני בדיוק על מה מדברים ותוכלי גם להביע את דעתך. "שיעורי בית" לנו האנדואיות זה מאסט כי ידע הוא כוח, ועם ידע את יכולה להגן על הגוף שלך ולשמור עד כמה שניתן על הבריאות. אם את מגיעה לרופא פריון אז לרופא הנשים הרגיל אין כרגע מה להועיל לך. אולי פה ושם בעניינים מינהלתיים. הוא יועיל לך כשתעשי אצלו מעקב הריון...
יש הבדל בין גינקולוג רגיל ובין רופא פריון. בוודאי שרופא פריון יכול לשלוח אותך לבדיקות ולתת מרשמים. השאלה רק איך זה עובד בקופה שלך ובסניף שלך. אצלי לדוגמא - ממש לא מקבלים את המירשמים וההפניות של רופא הפריון וכל פעם הוא מופתע מזה מחדש כי הוא גם נמצא ברשימות של הכללית... (אני כבר רגילה) אז אני נעזרת ברופא המשפחה (אפילו לא בגניקולוגית הרגילה שלי) וזה - ישר "מתרגם" לי כל דבר כדי שהקופה שלי ובמיוחד הסניף שלי יאשרו. וכך עשיתי בדיקות וכך גם קיבלתי מירשמים. (אז אני גם נערכת מראש לגבי כל מיני דברים, כי הסניף שלי יכול לעלות לי בזמן יקר ובבריאות בגלל איך שהם לא ממש מתפקדים). ממה ששמעתי - מטופלות מכבי לא צריכות להמיר מירשמים או הפניות מרופא הפריון - אבל את חייבת לברר כל זה כי לפעמים כל סניף עובד בצורה אחרת. גם זה חלק משיעורי הבית כי כל עיכוב, גם אם הוא בירוקרטי לגמרי - לנו האנדואיות זה עולה בבריאות. זהו נראה לי, לגבי מה ששאלת ומה שאני יודעת

בלה73

New member
נזכרתי

אחרונה להיום: רופאת הנשים אמרה לי שטיפולי IVF, מאחר והם מכילים דקא', עושים עבודה כפולה: גם עוזרים לטיפול באנדו' וגם עוזרים בכניסה להריון. שאלתי היא איך זה עובד? האם יש ביוץ ללא מחזור?? לא מבינה בזה כלל...והרופאה לא הצליחה להסביר לי.

זואילי

New member
משהו כזה...

הדקא היא תרופה בטיפולי IVF בעצם. היא לא הומצאה עבורינו האנדואיות. יש שלב גירוי ויש שלב דיכוי ב IVF, ודקא' זו תרופה מיני רבות לשלב הדיכוי. הכל תלוי בטיימינג וקורה שאישה שמתחילה דיכוי מבייצת עד השלב של השגת הדיכוי המלא ואם על הדרך היא עשתה עבודת בית ויצא מזה הריונס - אז השימחה רבה. זה כמו שהרבה פעמים עולה פה השאלה - קיבלתי דקא או לוקרין כדי לדכא מחזור כדי להרגיע את האנדו ולמרות זאת קיבלתי ווסת, האם זה נורמלי... כן, זה נורמלי כי היה ביוץ ולפעמים אפילו מצליחים להרות הכי נאטורלית שאפשר למרות הזריקה. או שאישה מחליטה לעבור מהזרעות ל IVF וקיבלה דקא' להתחלת טיפול ושוב - מאותה סיבת טיימינג של יום המחזור, היא הרתה בצורה הרגילה והמהנה. תראי, ברור שפרוטוקול טיפול זה דבר מאוד אינדיבידואלי והוא בעיקר ניסוי וטעייה, אבל בגדול מומלץ לאנדואיות לעשות מה שנקרא פרוטוקול ארוך (מתחיל ביום ה 21 למחזור) הכולל בתוכו גם דקפפטיל ארוך (3.75). אני למשל עשיתי עד כה פרוטוקולים כאלה ומכיוון שאני לא עושה טיפול אחרי טיפול ברצף אלא נותנת לגוף מנוחה כשיש שלילי - אז המנוחה הייתה עד כה על דקפפטיל ארוך ואפילו שתי זריקות כאלה. מה שזה עשה בסופו של דבר אצלי - שכבר ליום המחזור לא הייתה שום משמעות בספירה הרגילה, כמו אצל מטופלת פריון "רגילה". בעצם התחלתי את הטיפול הבא לאחר שעשיתי בדיקת דם שהראתה דיכוי עמוק וכשאמרתי יאללה נתחיל - אז התחלתי בסטימולציה. במילים אחרות - הייתה גם שליטה על הווסתות כי הן בעצם היו רק ווסתות של שליליים ולא ווסתות על פארש בזמן המנוחה בין הטיפולים. וזה מה ש"שמר" עלי כאנדואית. (או מה שהרופאה שלך כנראה התכוונה אליו - "עוזרים לטיפול באנדו"). ואם יש הסבר יותר פשוט מזה אשמח גם אני לשמוע כי זה נשמע לי נורא מסורבל ההסבר שלי

בלה73

New member
וואו, מה היתי עושה בלעדייך

יש מעט מאוד רופאים שיודעים להסביר...והנושא מסובך למדי

בהצלחה בלה ../images/Emo45.gif

הרוב יודעים להסביר אבל לכמעט כולם אין כוח
וחוץ מזה זואילי מסבירה הרבה יותר טוב

זואילי

New member
באחד הימים

כשסיפרתי לאמא שלי על מערכת הרבייה הנשית, היא נזכרה לשאול אותי למה בעצם לא רציתי ללכת לאוניברסיטה(
) (או בתרגום מפולנית - למה לא למדת רפואה, למה??) כן בסדר. גם אם רפואה ואוניברסיטה זה משהו שהיה מעניין אותי אז בטח הייתי בוחרת בתחום שכולל צפייה וחיטוט בואגינות. כן אמא, שנייה.

למעלה