אוקיי
קודם כל "מנצלת" את השירשור הזה כדי להמליץ לכל אחת שעומדת לפני ניתוח להעלות את שאלת הדיכוי. לא תמיד הרופאים יקדימו אותנו ויכסו את כל השאלות שעשויות לעלות בהמשך, וכמובן אם אנחנו מבשרות לרופא שאנחנו מתכננות לנסות להרות אחרי הניתוח, אז לא ממש מיידעים אותנו מה קורה בתקופה שבין הניתוח ועד לתחילת הנסיונות.
נראה לי באופן אישי בסדר גמור לחכות חודש חודשיים אחרי הניתוח, כי אז באמת הגוף מחלים בקצב של כל אחת וזה נותן לנו את הזמן להיערך לצעד הבא. גם אם כרגע החלטת ש"תשלמי מחיר" של מחזור אחד, אז סבבה - אבל מעכשיו תבררי מה קורה מאותה ווסת עד הנסיונות, כי אם יעבור עוד חודש או יותר בגלל כל מיני היערכויות - אז המחיר עולה לעוד ווסת או שתיים וחבל. הכל תלוי במה היה בניתוח שלך, ולכן פגישה במרפאת האנדו חשובה כי שם ייעצו לך באיזו דרך להרות. תמיד תמיד תזכרי שבסופו של דבר את המחליטה
תשתפי אותם ברצונך לנסות נאטורלית ואם מצבך מאפשר זאת - אז אני רק מניחה שימליצו לך לנסות כ 3 חודשים בבית. (שוב, מאוד תלוי במצב שלך. יש גם אנדואיות לאחר ניתוח שאמרו להן חצי שנה לנסות טבעי). אם החלטת על נאטורלי אז בהחלט כדאי לשלב את מעקב הזקיקים כדי למקסם את הנסיונות. אם שם ימליצו לך על IVF אז זה כבר שירשור אחר לגמרי
השבחה היא מילה מבלבלת, זה לא שהופכים את הזרע למשובח יותר ממה שהוא. מבצעים בזרע הליך שמפריד את תאי הזרע מנוזל הזרע ואז עושים הזרעה. לכן אין קשר בין עבודת הבית שאת מתכננת להשבחה. אלא אם ה"נאטורלי" שלך הוא בעצם הזרעה (IUI). הייתי ממליצה לך שבזמן ההחלמה עכשיו תעשו בדיקות זרע לבן זוגך. רק כדי לראות שהכל תקין מהצד שלו. לגבי רופאי פריון - את צריכה להחליט אם את רוצה להיות מטופלת ציבורי או פרטי. המומלצים שלנו מקבלים כולם פרטי וכמו כן זיידמן מקבל גם בציבורי בתה"ש ושולמן במאיר. (ולא לשכוח שיש עוד כמה מומלצים, תמיד כדאי לעשות בירור מקדים. על כל רופא). באיזו קופה את? כתבתי פה כמה פעמים שבכללית, עם המושלם את יכולה לעשות 6 טיפולים בלבד בפרטי. אז מבוטחות הכללית שבוחרות בפרטי צריכות להיות "חסכניות" במימוש של זה. לכן למטופלת של הכללית בעיקר (וגם לכל השאר), שרוצה לנסות הזרעות לא הייתי ממליצה ללכת ישר לפרטי כי כל רופא בערך יודע לעשות הזרעה (על משקל שכל רופא בערך יודע מה זה אנדו
) אבל ברור שיש פה קאץ' - אנחנו אנדואיות... שוב, אינני יודעת מה מצבך הגופני ומה התגלה שם לפרטי פרטים. אבל אני לא מהמשתתפות פה שימליצו על הזרעה. אבל אם תחליטי על הזרעה, כמובן שזו זכותך ואני איתך בכל דרך בה תבחרי. חשוב שתתחילי לקרוא וללמוד את כל הדרכים להרות, כי ככה בפגישות עם הרופאים תביני בדיוק על מה מדברים ותוכלי גם להביע את דעתך. "שיעורי בית" לנו האנדואיות זה מאסט כי ידע הוא כוח, ועם ידע את יכולה להגן על הגוף שלך ולשמור עד כמה שניתן על הבריאות. אם את מגיעה לרופא פריון אז לרופא הנשים הרגיל אין כרגע מה להועיל לך. אולי פה ושם בעניינים מינהלתיים. הוא יועיל לך כשתעשי אצלו מעקב הריון...
יש הבדל בין גינקולוג רגיל ובין רופא פריון. בוודאי שרופא פריון יכול לשלוח אותך לבדיקות ולתת מרשמים. השאלה רק איך זה עובד בקופה שלך ובסניף שלך. אצלי לדוגמא - ממש לא מקבלים את המירשמים וההפניות של רופא הפריון וכל פעם הוא מופתע מזה מחדש כי הוא גם נמצא ברשימות של הכללית... (אני כבר רגילה) אז אני נעזרת ברופא המשפחה (אפילו לא בגניקולוגית הרגילה שלי) וזה - ישר "מתרגם" לי כל דבר כדי שהקופה שלי ובמיוחד הסניף שלי יאשרו. וכך עשיתי בדיקות וכך גם קיבלתי מירשמים. (אז אני גם נערכת מראש לגבי כל מיני דברים, כי הסניף שלי יכול לעלות לי בזמן יקר ובבריאות בגלל איך שהם לא ממש מתפקדים). ממה ששמעתי - מטופלות מכבי לא צריכות להמיר מירשמים או הפניות מרופא הפריון - אבל את חייבת לברר כל זה כי לפעמים כל סניף עובד בצורה אחרת. גם זה חלק משיעורי הבית כי כל עיכוב, גם אם הוא בירוקרטי לגמרי - לנו האנדואיות זה עולה בבריאות. זהו נראה לי, לגבי מה ששאלת ומה שאני יודעת