שאלה גלויה וכנה

אליזד

New member
שאלה גלויה וכנה

שלום חברים.

לפני זמן כתבתי פה משהו בנושא הדרכה והכוונה לאנוסים/יוצאים/עוזבי-הקהילה-החרדית שבורכו בילדים, בהקשר של הסדרי ראייה ומשמורת.

נתתי את מספר הטלפון שלי, וקיבלתי כמה פניות. חלק מהאנשים הפניתי לעזרת איש מקצוע לאחר פגישה, וחלקם הפניתי לאחר שיחה טלפונית, ועם חלק קבעתי להיפגש כדי להפנות אותם לאן שצריך.

כולם, ואני מדבר ממש על כולם - נעלמו. בבת אחת. אותם שביקשו לקבוע פגישה לא קבעו, אותם שקבעו נעלמו אחר פגישה אחת, אותם שקבעו עם אנשי המקצוע לא הגיעו לפגישה איתם. כל האנשים שהתקשרו מלאים ברצון טוב ונכונים לפעילות - נעלמו כלא היו.

כמו שכבר כתבתי בעבר. אני אמנם גובה תשלום על הפעילות שלי, בעיקר כדי ליצור ריחוק מקצועי וכדי לא להתרגז כשאנשים נעזרים בי ונעלמים. אבל לא מדובר בעסק רווחי, ותודה לאל זה לא מקור הפרנסה שלי. אני עושה את זה בעיקר כדי להציל מה שאפשר במקומות של התעללות מוכחת.

ולכן רציתי לשאול אתכם, כל אותם אנשים שפנו אלי, ואני מבקש שתענו לי בכנות. אני שואל בכוונה מעל דפי הפורום מכיוון שזה מאפשר למי שרוצה לכתוב לי בפרטי בלי לחשוף את עצמו. אני לא מקשר בין ניקים לשמות הפונים (האמת היא שאני גם לא ממש זוכר את שמות הפונים...)

האם יש משהו תוקפני ושתלטני בצורה שבה אני עובד? האם יש איזה מידע "מרשיע" שנחשפתם אליו אחרי שנפגשתם איתי ובגללו הפסקתם את הפעילות? האם העובדה שאני תכליתי וממוקד ומהיר מדי לסכם "אקשן אייטמס" - נושאים לפעילות - מלחיצה אתכם?

אם יש בעיה בצורת העבודה שלי - אל תתעצלו - כתבו לי. נכון לעכשיו אני לא מכיר מישהו אחר שפועל בתחום הזה. ונכון לעכשיו ולפי מה שידוע לי, עדיין אתם בקבוצת סיכון לפגיעה בזכויות שלכם. ואם אני לא עובד נכון, ואם אין מישהו אחר שעושה את זה - לא כדאי להסביר לי מה לא בסדר, כדי שנוכל לעזור לשאר??

דוגמה:

הפניתי אמא לילדים לעורכת דין כדי שתגיש לה תביעת גירושין בנוהל מזורז, המטרה היא כמובן לתפוס את הסמכות בבית המשפט לענייני משפחה, בידיעה שבית הדין הרבני יציק לה מאד, גם אם לא יצליח לפגוע בה ממש. עורכת הדין היא אישה מקסימה, אחראית ומקצועית והסכימה לעשות את זה במחיר מוזל ובלי לייצג. (מרבית עורכי הדין מאד לא אוהבים את הגשת התביעה בלבד אלא לוקחים את התיק כולו, דבר שבמקרה של עורך דין טוב יכול לעלות סביב ה 60,000 שקל) האמא צלצלה לעורכת הדין, קבעה איתה , ביטלה ונעלמה.

אמא נכבדת, אינני יודע מהי סיבת ההעלמות. ובאמת שלא אני ולא עורכת הדין המקסימה שעובדת בנעמ"ת איננו עושים את זה כפרנסה. אבל אנחנו דואגים. רוצים לדעת שאת בסדר, שהגשת את התביעה בצורה אחרת, שאם החלטת לוותר על הגשת התביעה, את יודעת שאת לא בסיכון. אנחנו רוצים לדעת שלא יבוא יום ותפני שוב - הפעם אחרי שהוגשה תביעה בבית הדין הרבני ואת צריכה לעצור את העוולות שאת נתקלת בהם. פשוט דואגים.

אותו כנ"ל לכל השאר.

אז לסיכום:

מכיוון שאני באמת באמת דואג, ויעידו על כך כל הפונים. אנא, כתבו לי בפרטי מהי הבעיה. אני מניח שיש משהו לא טוב בצורת העבודה שלי. משהו שמטריד אתכם, ומאד הייתי רוצה לדעת מה עושים כדי שאנשים יהיו במקום בטוח -בכל דרך שהיא, גם אם נצטרך לחפש מישהו שעובד בצורה אחרת ממני.

רגליים קרות

זו לדעתי יכולה להיות הסיבה להתנדפות.

השיחות איתך הן השלב של טרום מעשה.
כאשר ניגשים לפעול בהתאם להמחיותך זוהי שעת מבחן. או אז הלב פועם בפראות, נוצקת עופרת ברגליים
והאנשים לוקחים צעדיים אחורנית.

בכל מקרה זה לא בסדר שלא מעדכנים אותך ולו למען הכרת הטוב.

גם אני מצטרפת להנ"ל

רוב האנשים שבאים אליך אינם מודעים באמת למה שנדרש מהם כדי לצאת.
אחרי שאתה משתף אותם בידע: הם צריכים לעכל את האינפורמציה... הרבה מקבלים רגליים קרות בתהליך.
אחרים לצערי חושבים שהם יכולים לקחת קיצורי דרך לקצץ בהוצאות ובמעשים ולהגיע לאותו מקום. את אותם אנשים תפגוש כנירא בהמשך במצב הרבה יותר קשה.

זה מפחיד לצאת בשאלה במיוחד עם ילדים... זה קשה וצריך הרבה אומץ ומוטיבציה.
היציאה לא מתאימה לכולם ונירא לי שהרבה מגלים זאת אחרי הפגישה איתך.

מרגיש לי צורך להגיב אם כי...

אמנם ההודעה שפירסמת כאן לאחרונה הייתה בתגובה לדברים שהעליתי ואלו שבאו בעקבותיה, אך אני אישית לא מאלהשפנו אליך.
אני חושב, וגם כתבתי את זה אז, שדבריך הרהוטים עושים רושם רב של אחד שמבין עניין, יודע על מה הוא מדבר.
באופן אישי לא פניתי כי אצלי הדברים די תקועים, והרבה מה לחדש לי אין, לא אאריך.
אותי עניין להכיר (לפחות וירטואלית) אנשים ונשים במצב דומה. ולאו דווקא עצות למיניהן.
אני מצטרף להערכות שנאמרו פה באשר לרגליים קרות שפונים אליך קיבלו. זה פשוט מ.פ.ח.י.ד!!
לולי הפחד, והוא פחד ריאלי, הייתי נמצא היום במקום אחר לגמרי, ולהערכתי, פחות טוב ממה שאני נמצא בו כיום.

אני עובד הרבה עם אנשים, הרבה מהם בגיל נמצאים כבר בגיל השלישי, ואויש איך שהחיים לא הלכו להם בדיוק איך שהם תכננו ונקלעו לסיבוכים פיזיים ורגשיים. אנשים מתמודדים עם דברים כבדים, ובחיים לא תמיד משיגים את מה שרוצים, עם כל הכבוד לרצון- ביחס למשפט אין דבר העומד בפני הרצון. יש ויש, וזהו הגורל או בשמו האחר אלוהים.

nini132

New member
אפשר שוב את המספר שלך?

בהזדמנות זאת אני חייב לציין שאני סוגד לך

טוב אתה באמת אדם מדהים.

mister xy

New member
לא שיש לי מידע ספציפי

אבל אולי זה קשור לגובה התשלום. גם אם זה לא 60 אלף עדיין מדובר כנראה בסכום נכבד שלא כל אחד/ת ידו/ה משגת.

ובכלל ברגע שמדברים עם בנאדם על תשלום הוא מתחיל לחשוש שמישהו מנסה לעשות כסף על חשבונו והמישהו הזה עוד שולח אותו לעורך דין מסוים דווקא, ולמרות כל ההמלצות זה מעלה את החשש שמדובר בביזנס נטו.

מזגזגת2

New member
לא מסכימה איתך

מי שתקוע בזה, קורא כל מילה בעניין.
הוא דווקא מאד תכליתי ומעשי ולא "חופר" סתם.
הבן אדם מנוסה ומתמצא בתחום וזה ניכר בכתיבתו ובדיבורו.

yoni13077

New member
חופר או משקיע זה ענין של נקודת מבט

הנושא הוא נושא 'כבד', ובהנחה שאתה מאמין לו שלא מדובר בגביית תשלום בתור מקור הכנסה אלא מתוך רצון לעזור, אז זה רחוק מלהיות חפירה, מה לעשות שאלו לא דברים שאפשר לפתור באיזה פתגם יפה או טיפ לחיים...

שתיים וחצי הודעות בשנה, חופר?

הנושא הזה חשוב מאוד ולפי דעתי אליזד לא משתתף מספיק...

אליזד

New member
כן, רגליים קרות

הבקשה שלי נפלה על אוזניים קשובות - והאנשים שפנו הרגיעו ואמרו שזה בעיקר סוג של רגליים קרות. כלומר לפעמים הן חמות כי דברים הסתדרו טוב יותר מאשר פרידה. איזהכיף לשמוע.

ודווקא בא לי לכתוב משהו על עניין הרגל הקרושה הזו. אבל אני בסופו של יום ארוך. יחכה ליום אחר.

תודה וסליחה

טלפון בבקשה

שמי בפורום הוא "דוס אנוס " לאחרונה כתבתי לפני כשלושה שבועות , אודה לך מאוד אם תשאיר את מספרך ואני כנראה לא אאכזב...

אתה חושף אנשים למידע מפחיד

אנשים מגיעים אליך בשלב שבו הגרושין והיציאה בשאלה הם בגדר מחשבות ודיבורים בלבד ואתה מפיל עליהם את השמיים בפגישה הראשונה.
הכל הופך להיות מאוד מעשי ומאוד מוחשי, פתאום יש תחושה שאנחנו כבר במלחמת עולם עם עורכי דין ועובדות סוציאליות ניכור הורי ואלף צרות אחרות.
אתה מרוב נסיונך יודע כמה זה באמת קרוב וכמה כדאי להיות אקטיבי לפני שהצד השני יקבל יעוץ דומה דבר שעלול להתרחש בכל רגע אבל הפונה עדיין שרוי בלה לה לנד שלו וזה מאוד קשה הקפיצה הזאת אל המים העמוקים או יותר נכון הביצה העכורה של הגרושין על כל מה שכרוך בזה.
הרבה אנשים מעדיפים כנראה לסגת, להסתגר בתוך עצמם מתוך תקוה שהחלום הרע יסתיים והכל יהיה פתאום נעים ונחמד בלי לבזבז עשרות (או מאות) אלפי ש"ח, בלי להשמיץ או להיות מושמץ, בלי מלחמות עולם על הילדים ובלי עוד אלף סיוטים אחרים שקשורים לזה.
יתכן שהיה נכון יותר לבנות איזו סדנה שתכניס את האנשים לאט ובזהירות אל תוך הקלחת כדי שההלם יהיה מתון ומבוקר יותר אבל אני בספק אם יש לך את הזמן והמשאבים שהענין הזה דורש.
תבורך משמיים על כל מה שאתה עושה בענין הזה

אליזד

New member
רעיון מעולה, ואו נרים את הכפפה! (ושוב הטלפון)

אשר.

צודק בכל מילה, אכן מידע מפחיד ומעשי בזמן קצר מדי.

ואתה גם צודק בזה שאין ממש ברירה, משום שברגע שהכל יקרוס בלי הכנה מוקדמת? יהיו נזקים. כי הצד השני מגיע הרבה יותר רעב לקרב והרבה יותר מוכן.

אז מה עושים?

אני חושב שעניין הסדנא הוא רעיון מצויין. לסדנא הזו יכולים להגיע כל בעלי הרגליים הקרות, החמות, אלו שממש רוצים להתגרש, ואלו שזו להם פנטזיה רחוקה בלבד.

סדנא יכולה לעזור מאד בלהתרגל למחשבות האלה, להתבשל קצת, לדעת יותר בלי לשמוע ממני את המידע הקשה והמפחיד בצורה ישירה ואישית. יופי של רעיון.

(אני לא יודע כיצד ממדרים את המפגשים פה, ייתכן שצריך לארגן את הסדנא בצורה נייטרלית ככה שגם אם יגיעו ה"דייגים" של שטיינהרטר - הם יהנו מהסדנא מאד? או שדי ל"דייג" לראות מישהו שמתענין מדי בחומר הנלמד בשביל להרוס לו את החיים כמיטב המסורת המחבת"ית... באמת שאני לא מבין בזה. בכל מקרה, אני בטוח שיש פה כאלה שידעו מה לעשות)

אני מוכן לארגן סדנא כזו. היא צריכה לכלול פסיכולוג עורך דין, עובדת סוציאלית, ועוד... והם צריכים להיות כאלו שמכירים את הנישה המאד קטנה ומאד ספציפית הזו. ממש לא קל לאתר כאלה אבל אפשרי.

בקיצור, אפשר לארגן את זה. אני צריך לדעת:

כמה משתתפים?
כמה אפשר לגבות מכל משתמש (אל תזכירו את המילה "התנדבות" אנשי המקצוע לא יבואו וגם אתם לא)?
האם מדובר בסדנא של יותר ממפגש אחד? (כדי שכל מפגש יהיה קצר ולא יצריך תמרונים מורכבים של המשתתפים?)

אני בטוח שיש פה אנשי מעשה גדולים ממני, והם ידעו להאיר ולהנחות ולארגן. אני רק אעזור בתכנון התוכן.

יאללה. הרימו את הכפפה

pokeret

New member
אשמח אם תעיין בקובץ שהעליתי ותחווה דעה

מיותר לציין שהרבה ממנו שאוב ממילות החוכמה שלך בזמנו:)

רעיון מעולה אך לא נירא לי בר ביצוע

איך אפשר לדעת מי כשר ומי לא ואולי בדיוק האדם שאנחנו חושבים שאינו בסדר דווקא צריך את עזרתך הכי.
ומה בענין הסודיות דווקא אנשים במצבים כאילו חייבים לשמור על סודיות מכולם כולל מאנוסים אחרים.
אני הולכת להיות מגעילה לשניה... בעיני מי שאין לו את המוכנות הנפשית לשמוע את מה שיש לך לאמר שלא יתגרש ושלא יצא בשאלה. כשכל המשפחה שלו שלה יקומו נגדו לא יהיה סדנא עדינה כשהשופט בבית משפט יצעק לא יהיה הכנה מקדימה. לצאת עם ילדים זה מלחמה ולא לבעלי לב חלש ומי שלא יכול לשמוע את האמת איך יוכל לצאת? למה לרכך את המציאות המרה מרה שיש שיתמודדו ואם לא יכולים שישארו בפנים.

היא איננה תחליף

אך למי שנמצא במקום של הצורך ליטול את הנשימה העמוקה ולקפוץ, היא בהחלט תוכל להועיל במשהו.

אני בעד

למעלה