שאלה ב-AS 2

קרמיט524

New member
שאלה ב-AS 2

האם יש פקודה שעוצרת את כל הסרטונים שרצים ברגע נתון? משהו כמו stopAllSounds - אבל למוביקליפ כולו, לא רק לסאונד? למשל - בגלריית תמונות שבה אחת "התמונות" היא בעצם וידאו. אני רוצה שבמעבר לתמונה אחרת, אם הוידאו הזה מנגן, הוא יפסיק. בתודה מראש ובברכה,

yoe66

New member
במילה אחת: לא

אם יש כמה מובי קליפים על הבמה או שיש מובי קליפים עם שם שונה אין דרך "קסם" לפנות אל כולם אפשר לתכנן גלריה אחרת בצורה שתמיד יהיה ניתן לשלוט בה כמו לטעון הכל תמיד לאותו מובי קליפ ואז לשלוט בו

קרמיט524

New member
אוקי, אז אם ככה

האם יש אפשרות להתייחס לאוסף של כל המוביקליפים על הבמה כאל סוג של מערך? כי אם כן, אולי היה אפשר לכתוב פונקציה שמתבצעת בארוע קליק על כל כפתור. הפונקציה עוברת בלולאה על כל המוביקליפים ודואגת להחזיר את כולם לפריים הראשון שלהם. במידה וכן - איך מצביעים אל המערך הזה? שוב תודה,

yoe66

New member
אם תקרא למובי קליפים למשל mc1 mc2 וכו

אז רק שנה את הפרמטר mcs למספר המובי קליפים האפשרי והוקד הבא יעצור כל מובי קליפ עם שם בתווך הזה
var mcs:Number=10; for(i=0;i<mcs;i++){ this["mc"+i].stop(); }​

קרמיט524

New member
אוקי, אנסה את זה - תודה.

ולגבי הסינטקס - אם אני מבינה נכון - הנקודותיים משמשים כדי להגדיר טייפ של משתנה? אבל AS זה לא כמו JS? צריך להגדיר את הטייפ של המשתנה? שוף תודה!

yoe66

New member
זה הסינטקס הנכון אבל לא חובה להגדיר אותו

גם ככה זה היה עובד
mcs=10​

קרמיט524

New member
אוקי - תודה!

מה אומר obj:String ומה אומר this? אם אני מבינה נכון this זה אובייקט הפלאש הראשי?
שוב תודה,

yoe66

New member
אין בעד מה

כשמופיע string זה מחרוזת במקרה הספציפי הוא יתייחס לכל דבר אותיות או מספרים כטקסט this מציין כשמו כן הוא את האובייקט עצמו לאובייקט הראשי זה root

קרמיט524

New member
ועוד שאלה ברשותכם:

האם יש דרך לייבא קובץ FLV לתוך קובץ הפלש, כך שיהיה בתוכו (כמו שמייבאים קובץ תמונה) ולא רק מקושר אליו? המטרה היא שיהיה לי רק קובץ SWF שמכיל בתוכו את הסרטון, בלי שיהיה לי צורך לשמור באותה ספרייה גם את קובץ ה-FLV. שוב תודה

pulse11

New member
קרמיטמיט, בפלאש באמצעות IMPORT

זה לא תומך בכל פורמט וידאו, אבל זה ימיר לך את זה לאובייקט מטיפוס מוביקליפ (או GRAPHIC) שבו נמצא וידאו EMBEDDED. זה קצת כמו לדחוף BYTEARRAY של וידאו לתוך קלאס בשלב כתיבת הקוד. איזו סיבה שבעולם יש לך לעשות כזה דבר אכזרי עבור הגולש? וידאו ניתן לטעון ולנגן מבחוץ עם שליטה מלאה ופשוטה. אם יש לך בעיה לעצור אותו, זו כבר שאלה אחרת שגם עליה יש תשובה מובטחת. עליי.

קרמיט524

New member
זה פורמט FLV, וגם כשאני עושה אימפורט רגיל

הוא נשאר מקושר לקובץ החיצוני במקום ממש להיות מיובא לתוך הפלאש הראשי. ואני מודה שזה נשמע די דפוק, אבל יש לי בעיה של נתיבים - הסרטון הזה מגיע בסופו של דבר לעוד סרטון שנמצא בכלל במקום אחר, ובסופו של דבר כשהכל עובד ביחד - לא משנה איפה אני שמה את ה-FLV - הפלש הראשי לא מוצא אותו. עכשיו זה סרטון די קטן וקל - בסה"כ קצת אנימציה וקטורית וכמה תמונות, ככה שמבחינת משקל זה לא נורא אם הוא יושב בתוך המיכל שלו במקום להיות מקושר אליו. אבל אני לא מצליחה לעשות את זה בפועל.

yoe66

New member
הקישורים של פלאש עד כמה שזה נשמע מוזר

לא קשורים למיקום של הפלאש אלא דווקא למיקום של קובץ ה html שמכיל אותם אז אם לדוגמא תכננת לשים את הפלאש והסרטון באותה תיקייה אבל ה html נמצא בתקיה אחרת הלינק לא יעבוד

קרמיט524

New member
כן, לזה כבר שמתי לב.

אבל איך שהוא ההגיון שלי כנראה לא עובד כמו שצריך. בעקרון ההירארכיה כזאת: דף ה-HTML נמצא ב-root של האתר. הוא טוען אובייקט פלאש שנמצא בספרייה מתחת ל-root בשם images האובייקט הזה מקבל פרמטר מהיורל ובהתאם לפרמטר הזה טוען אליו מוביקליפס מספרייה בשם products שנמצאת גם היא מתחת ל-root של האתר. בד"כ המוביקליפים הם פשוט תמונות. אבל עכשיו זה סרטון שמכיל במסגרת אחת תמונה ובשנייה את אובייקט ה-FLV. הסרטון הראשי (שנמצא כאמור בספריית images/) טוען את הסרטון הזה (שנמצא ספריית products/) בלי בעיות, אבל הוא לא מצליח לטעון את ה-FLV שבתוך הסרטון. בהתחלה שמתי אותו בספריית /products אבל ניסיתי גם בספריית images ואפילו מתחת ל-root. כלום לא עוזר.
אם אתה תוהה למה כל הסיבוכיות הזאת, הסרטון הראשי מהווה קונטיינר של גלריה. כל פעם שנטען דף מוצר באתר, הסרטון מקבל ביורל את המק"ט של המוצר וטוען אליו את התמונות הרלוונטיות לאותו מוצר. אתה יכול לראות את זה כאן: http://www.taftoys.com/view.php?itemid=11425 אבל עכשיו אחת התמונות של המוצר היא בעצם הסרטון הזה, ולכן אני נתקלת בשתי הבעיות שפירטתי. וזהו, אני מתנצלת על החפירה לפני הסופ"ש...

קרמיט524

New member
עכשיו עלה בדעתי עוד משהו:

בעצם זה לא מספיק שאני ממקמת את ה-FLV בכל מיני ספריות. אולי אני צריכה בנוסף גם לשנות את הנתיב עצמו של ה-FLV בתוך הקובץ שמכיל אותו? בעקרון זה נוצר אוטומטית בזמן הייבוא, אבל האם יש דרך לשנות את זה בקובץ? אני ממש מתנצלת אם זאת שאלה מאד מפגרת. לא מוצאת את זה בפרופרטיס של אובייקט ה-FLV עצמו. (בינתיים אני גם ממשיכה לחפש) שוב תודה!!

קרמיט524

New member
אוקי - מצאתי איפה מוגדר הנתיב

אבל הוא מוגדר כנתיב אבסולוטי, ל-ROOT במחשב המקומי שלי. זה לא כל כך טוב, כי בסופו של דבר הקובץ הזה מגיע לשרת. האם יש דרך להגדיר אותו כרלטיבי? (טוב, פשוט אנסה ודי)

yoe66

New member
אם הוא ישב בתיקייה של ה html

אז כותבים רק את שם הקובץ אם בתיקייה אז סלאש שם התיקייה סלאש שם הקובץ

קרמיט524

New member
אוקי, בשביל תנאי מעבדה

העברתי את קובץ ה-FLV כך שיהיה בספריית השורש, שהיא אותה תיקיה של קובץ ה-HTML שטוען את הפלאש הראשי. רשמתי בפרמטרים רק את שם קובץ ה=FLV. אבל זה עדיין לא עובד... אני חושבת שכנראה אני מפספסת עוד משהו. האם יש דרך להדפיס החוצה את הנתיב בו בסופו של דבר הפלש מחפש את הקובץ? trace רגיל לא יעזור לי כאן. אני צריכה להדפיס אותו מהפלש הראשי כשהוא נטען בעמוד ה-HTML בדפדפן. שוב תודה,

למעלה