שאלה בתכנות כללי

ZDanielZ

New member
המגמה שמסתמנת...

..לפחות ממה שאני עוקב בתחום, זה לכתוב את ה Core ב CPP. אחרי שכותבים את ה Core נעשה נפוץ יותר ויותר לעטוף את העניינים בשפת Scripting כלשהי (או פנימית שהם מייצרים בעצמם, או ציבורית). לפחות זה נראה ככה במשחקים הרציניים, המנוע נכתב, ואז את ה"משחק" כותבים בכלים מסביב... מה שמקל גם על יצירת Mod-ים וכיו"ב... בכל מקרה, תהיה כללית, כמה אנשים מתעסקים בתחום פיתוח המשחקים בארץ? כמה מכם בפורום?

DecayCell

New member
זה שונה

שפות הסקריפטינג הן רק כלים לפישוט - הכול "נשאב" אל תוך המנוע (שכתוב בשפת תכנות נורמלית) בשלב הטעינה, ולכן הביצועים טובים. בין זה לבין שילוב של כמה שפות תכנות במכניקה עצמה ישנה תהום עמוקה מאוד...

אלדד28

New member
DecayCell ענה לך נכון על עניין

ה-scripting. לגבי התחום בארץ, חלש מאוד. 99% מתעשיית ה"משחקים" בארץ היא "משחקים" לסלולרי. קשקוש. במקרה הטוב, משחקים אינטראקטיביים לטלוויזיות. חברת PIXEL, שייצרה בזמנו את הסימולטורים "כוכב כחול" ו-USAF, היא חברה ישראלית. היום גם היא מפתחת משחקים לטלוויזיה
חלק מהאנשים שם עברו לסימיגון, שם הם מפתחים סימולטורים מקצועיים. יש את כל תעשיית הלומדות, שאם אתה ממש מתעקש - אפשר לקרוא להן משחקים. חוץ מזה יש את MAJOREM, שהיא בהחלט חברה רצינית עם משחק מתפתח שמצוי ב-BETA כיום, ונקווה שהיא תצליח להתרומם יפה איתו. אולי שוק המשחקים יתעורר בארץ. יש כאן הרבה אנשים מוכשרים והשוק הזה מגלגל מיליארדים בשנה.

IdanR

New member
בארץ ...

אני לא מכיר הרבה חברות רשמיות שמתעסקות בפיתוח משחקים בארץ, אבל אני מניח שיש צוותי תוכנה שעושים את זה, בזמנם הפנוי. אני עצמי התעסקתי עם זה פעם, בתור תחביב. אבל תחום העיסוק שלי היום שונה לחלוטין, ואני כבר לא מתעסק עם זה.

Zack DA

New member
זה זניח.

בד"כ הקישוריות הזו באה לידי ביטוי במחיר חד פעמי שהוא בעצמו זניח מאוד. אגב יש הרבה מאוד סיבות טובות לעטוף CORE בדברים אחרים, וזה לדעתי חבל שאתה מתעקש לא לפצות על החסרונות הגדולים של CPP בעזרת שפות אחרות.

אלדד28

New member
תן לי חסרון אחד ב-CPP,

ששפה אחרת (כלשהי) מכפרת עליו, בלי להוריד בביצועים בכלל.

DNile

New member
חוסר יכולת גישה ישירות לחומרה,

בלי Memory mapped IO. אסמבלי מגשר על זה. והוא לא מוריד בביצועים.

אלדד28

New member
אני אחדד את השאלה, למען מתחכמים -

השפה צריכה להיות שפה עילית.

Zack DA

New member
אני אענה, אבל בטרם:

אתה מתעקש על כך, ואפשר לצטט אותך על זה, שאין לשפה CPP חסרונות כלל, מלבד כמובן הצורך ללמוד הרבה כדי לעבוד איתה.

אלדד28

New member
זה לא מה שאמרתי ואתה יודע את זה.

מה שאני טוען, זה שלא תמצא לי שום שפה עילית שמכסה על חיסרון אמיתי של CPP, מבלי להקריב את הביצועים בדרך. זה הכל.

Zack DA

New member
זו בדיוק הנקודה.

שאפשר לעטוף את ה- CPP עם שפות אחרות. ועושים את זה, בהמון מקומות.

למעלה