שאלה בתכנות כללי

otily1

New member
שאלה בתכנות כללי

אני רוצה לדעת איזו שפת תכנות היא הכי טובה לתכנות משחקי מחשב. תודה לכל מי שעוזר לי, זה חשוב לי מאוד.

DecayCell

New member
זה מסוג השאלות שאין עליהן תשובה אחת

אבל רוב המשחקים כיום נכתבים ב-++C.

otily1

New member
רגע...

אוקיי שפת תכנות לרוב היא c++ אבל היא לא הדבר היחיד בבנית משחק מחשב יש גם כל מיני תכנות כאלה שעוזרות לבנות את המשחק נכון?

DecayCell

New member
תוכנות גרפיקה למיניהן בשביל מודלים

לרוב סטודיואים מפתחים את כלי העזר שלהם בעצמם, מאחר ולרוב מדובר בכלים למטרות ספיציפיות מאוד.

תלוי

איזה סוג של משחק לדוגמה? לפעמים לא מדובר בשפה אחת, שבה כותבים את כל הפרוייקט... בד"כ, אם מדובר במשחקים המשלבים תלת מימד וכו', אזי החלקים הקריטים נכתבים ב-C/C++ או אפילו אסמבלר בנישות מסויימות.

neko

New member
נסיון לעזרה במיקוד:

"הכי טובה לתכנות משחקי מחשב" הכוונה למשחקים בסגנון סוליטייר, DIGGER או QUAKE3? האם חשוב לך שהמשחקים ירוצו דרך האינטרנט (כמו באתר השח החביב הזה), או שאתה מעוניין להוציא אותם על CD ולמכור אותם\לחלק אותם פיזית? אם תגדיר מטרה סופית או לפחות מטרות ביניים קרובות, זה יעזור מאד לתת לך תשובה מדוייקת יותר מאשר קיבלת בינתיים.

otily1

New member
כן אני מתכוון להוציא על דיסקים.

אני לא מתכוון להוציא משחק קטן כמו סוליטר או כל משחק בסגנון. אני מתכנן פרוייקט גדול ביחד עם שותף והמשחק יהיה גדול בהתאם.

stac

New member
הא הבנתי,

טוב לפרויקטים גדולים תמיד עדיף את BF, תחפש את השפה בגוגל. אם יוצא לך משחק יותר מידיי גדול אפשר לנסות גם C++. כמה שנים אתה כבר בעולם הפיתוח?

neko

New member
מה זה BF?

תן תקציר, אני לא שמעתי על זה. אכן, פרוייקטים כבדים ורציניים להפקה חיצונית בהחלט מזמינים ++C.

neko

New member
וחוצמזה, איזה סוג משחק? איזה סגנון?

משחק זמן-אמת שבו המהירות חשובה, או משחק תורות שבו זה פחות משמעותי? תן חומר לעבוד איתו, ואני בטוח שרבים יותר יצטרפו עם עצות מועילות.

IdanR

New member
תלוי...

אם אתה רוצה לכתוב משחק טריוויה חלונאי - ויז'ואל בייסיק. אם אתה רוצה לכתוב סנייק, צייר, או משו גרפי פשוט - ג'אווה. ואם אתה רוצה לכתוב משחק בטכנולוגיה מתקדמת, האצה גרפית וכו' - ++C. וזה לא בהכרח נכון להגיד שרוב מהשחקים בנויים ב++C, כי כיום יש גם המון משחקי ג'אווה, לאינטרנט, ולמערכות משובצות (פלאפונים וכו'). אין לי איזהשהו מדד אמיתי, אבל. נ.ב (אני פה רק לסוףשבוע. אני לא אהיה בשבועיים הקרובים.)

IdanR

New member
זאת לא ממש שפת תכנות.

הוספת קוד בFlash זה רק פיצ'ר, ולא המהות של התוכנה. אי אפשר לכתוב תוכנות/אפליקציות באמצעות Flash. רק אנימציות, ואפשרות להוסיף קוד לארועים שונים. עד כמה שידוע לי אין גישה לקבצים, או לTCP/IP.. וכו' וכו'. לכן זאת לא באמת שפת תכנות, מבחינתי. אבל כן, זאת דרך לכתוב משחקים ולומדות, אז למה לא.
באותה מידה אפשר להשתמש גם בClick&Play ..

DNile

New member
את המשחקים הכי טובים שלי

עשיתי בClick & play. אני ואחים שלי היינו יושבים שעות ומשחקים בהם. פעם חשבתי ליצור שם משחק ולמכור אותו, מעין Breakout, אבל לתת מוטיבציה למי שמשחק להוריד את הלבנים(תמונת עירום מאחורי הלבנים כמובן), אבל אז כל מיני אנשים הסבירו לי ש:א. זה כבר נעשה, ב. אסור למכור משחקים שנעשו בClick&play בלי לשלם להם, ג. זה לא כל כך מתקבל בעין יפה כשבן 14 יוצר משחקים שכאלה :)

Zack DA

New member
צריך לשבור קונספציה כאן...

אין שום סיבה לכתוב משחק מחשב בשפה אחת. אפשר לשלב ולחבר בין מודולים שונים של JAVA, CPP עדה סקריפטים ומה שתעלה על דעתך ותוכל לממשק למערכת אחת גדולה. האילוץ העיקרי והברור הוא התכנות הגרפי, שכיום לא יעשה, במשחק רציני בלי DIRECTX או OPENGL, והמודול הגרפי יכתב ב- CPP.

Zack DA

New member
וכמובן -

"סתם" משחקים (כלומר לא באמת משחק רציני שנעשה בסדר גודל של עשרות שנות אדם בפיתוח, אלא משהו פשוט ומהיר) אפשר לעשות בכל דבר, ואפילו עדיף לא לרדת לרמות נמוכות מדי. Click&Play או אפילו סקריפטים עם FLASH נראים לי הבחירה הטבעית במצב כזה. במצבים כאלה גם אין באמת חשיבות ליעילות, לפחות ברמה של בחירת השפה.

אלדד28

New member
בוודאי שיש סיבה.

ביצועים (שנפגמים בקישוריות הלא-טבעית הזו), ונוחות תחזוקה של התוכנה. צריך סיבה מצוינת כדי לשלב בין שתי שפות בתוכנה אחת.

למעלה