שאלה בקשר לpast simple CVC

• פותח הנושא ofir2828
  • פורסם בתאריך
O

ofir2828

Guest
שאלה בקשר לpast simple CVC

היי.. :] יש לי שאלה בקשר לעבר פשוט.. את המילה prefer מתרגמים לעבר ככה: prefered או ככה: preferred? איך אפשר לדעת? אני אף פעם לא יודע איך עובדים הדגשים האלה במילה [הברה ראשונה מודגשת, הברה שנייה.. כאלה בולשיט] המורה שלי לאנגלית חפרה לנו על זה פעם ושכחתי קצת.. תודה לעונים, אופיר

AnnabeI Lee

New member
Preferred

אני לא יודעת למה אתה מתכוון בהברה ראשונה שניה וכו' אבל החוק כמו שאני זוכרת אותו הוא שאם יש vowel (האותיות aeiouy) ואחריה עיצור בהברה האחרונה, מכפילים את העיצור כשמוסיפים ed.
prefer preferred​

O

ofir2828

Guest
החוק הזה תקף..

החוק הזה תקף רק למילים בעלות הברה יחידה לפי מה שאני זוכר.. למשל: המילה begin בפרסנט פרוגרסיב: beginning ולעומתה המילה open בפרסנט פרוגרסיב: opening לפי מה שזכור לי: *כשהדגש במילת הCVC [בעלת שני ההעיצורים] הוא בהברה הראשונה - לא מכפילים [open, happen, listen, visit] *כשהדגש במילת הCVC בהברה השנייה - מכפילים [begin, permit, prefer] עניתי לעצמי על השאלה -המילה prefer נמצאת בקבוצת המילים עם הדגש בהברה השנייה נראלי.. =\ ובגלל זה מכפילים את הR...

אבל לא בכל פועל זה יקרה

לדוגמה, remember יהיה remembered ו remembering, ללא הכפלה. הכפלה קורית כשההטעמה היא על ההברה האחרונה. תהיה הכפלה: run forget prefer לא תהיה הכפלה: listen remember cancel וכן הלאה.

למעלה