שאלה בקשר ל"מעטפת"

פיטנגו4

New member
אין שחור ולבן, אי אפשר לפסול על הסף

לך לא מתאים דשא - כי למשפחתך במצב הנוכחי זה לא חשוב. (אאל"ט אתה רווק, נכון?) ומעולה שהחלטת שדשא לא יעבור את שער המגרש שלך. אבל, יש משפחות שדשא זו הסיבה שהם עברו מהעיר לכפר... גם אני משתדלת לתכנן עם מינימום דשא, מאותן סיבות שהזכרת. לאחרונה תכננתי גינה די גדולה בלי ס"מ אחד של דשא - רק כי זה התאים לבעלי הבית, שילדיהם בגרו מזמן. לגבי גינה ישראלית ממוצעת בתכנון עצמי או של גנן שקורא לעצמו "מתכנן גינות" - אתה עוד לא גירדת את קצה הקצה של מה שיש לי לאמר... בעיקר על הגננים... האמן לי, כמו כל דבר בחיים - כשמסתכלים על משהו בעין מקצועית רואים הרבה יותר, גם את הדברים הטובים וגם את אלה שפחות טובים. אל תשכח, שמה שחשוב בעצם שבעל הבית יהיה מרוצה, ואם הוא מרוצה מהשילוש הקדוש של ברוש לימוני+דקל "קוקוס"+זית צמודים זה לזה ולכד-השבור-המונח-על-העוקם - אז יופי לו, ואני לא זו שאשבית את שמחתו.

avi5199

New member
לפעמים אין ברירה, וזה מה שהיא התכוונה

אם היא לא תתכנן עכשיו חדר מדרגות יהיה בלתי אפשרי בעתיד להוסיף קומה שניה. גם לי יש בעיה כזאת, המגרש ענק אבל השטח שמאושר לבניה קטן מידי לבית בקומה אחת. אצלי זה מתוך אילוץ של הועדה המקומית שמכריחה להשאיר גינה גדולה "ריאה ירוקה" או "שטח פרטי פתוח" כמו שהם קוראים לזה.

80vax

New member
../images/Emo124.gif חברים יקרים - מה בקשר למעטפת ???

סליחה על האגרסיביות

לדעתי הבלתי קובעת בעליל:

מעטפת זה רעיון נהדר. תתקדמו לפי היכולת הכלכלית שלכם, בלי לחץ, תהיה לכם גינה גדולה יותר, רק תתכננו את ה
כך שהקומה הראשונה תתאים לכמה שנים ראשונות.

80vax

New member
זאת בדיוק התוכנית

שני חדרי ילדים למטה + חדר הורים + חדר עבודה וכל השאר עוד כמה שנים ... בהתאם להתקדמות תוכנית הילודה

avi5199

New member
היתי מציע לך להשלים חלק מקומה עליונה

את לא חוסכת הרבה כסף בזה שאת לא עושה גימור פנים בחדרים של הקומה העליונה. היתי מציע לך לבנות בקומה עליונה סוויטת הורים (1-2 חדרים וחדר מדרגות) ואת יתרת הגג של קומת קרקע לרצף (ככה אני עשיתי) ככה יש לך מרפסת גדולה למעלה, ובעתיד תוכלי להגדיל את הקומה העליונה על חשבון השטח המרוצף. את ממילא חייבת לבנות תקרה, חדר מדרגות, ואינסטלציה, וחלונות, שזה רוב העלות של הקומה העליונה דווקא למטה את יכולה להשאיר חדרים סגורים ללא גימור.

למה לקבור את הכסף בקירות שלא משתמשים

בהם ? סגירת קירות זו בניה לכל דבר ומשלמים על זה ארנונה , לפי דעתי לא תקבלו טופס 4 אם הבית לא גמור . יש לתכנן קומה ראשונה עם אופציה למדרגות שיובילו לקומה השניה , את הקומה השניה תבנו כאשר יהיה לכם צורך בכך , מי יודע מה יהיה מחר ? למהנדס יש לומר שהבית צריך להיות מתוכנן ל 2 קומות .

80vax

New member
לא הבנתי את התשובה שלך

הרי זה בדיק מה שתיארתי שאני רוצה וכן מקבלם טופס ארבע עם מעטפת

נראה לי שהיא התכוונה

שרק להכין את הקומה הראשונה לכניסת המדרגות לעליה לקומה השניה ליידע את המהנדס בדבר התכנון לקומה השנייה- על מנת שחישובי הבטון והברזל בגג של הקומה הראשונה יהיו בהתאם ולהשאיר רק קוצים (אין לי מושג מהו המינוח הטכני בעברית) להמשך מאוחר יותר, זא לא לבנות את המעטפת רק ביום בו מחליטים שהולכים להמשיך עד הסוף. יש הגיון בדברים לדעתי

למעלה