שאלה בקשר ל"מעטפת"

80vax

New member
שאלה בקשר ל"מעטפת"

במסגרת "שיחת חולין" היום, התבררה לי האופציה של השארת קומה שניה במעטפת. השטח שעליו נבנה הוא חצי דונם וריבוע, התכסית המותרת היא 180 מר ועל פי כל הדרישות שלנו לחדרי שינה + עבודה + שגעונות נראה לי שנגיע לשם. ולכן בגלל שאנחנו רוצים גינה גדולה חשבנו על הוספת קומה שניה. אבל אנחנו לא צריכים כרגע כל כך הרבה חדרים (יש לנו רק אחת לאכלס אותם בנתיים
) ולכן כחלק משיקול כלכלי חשבנו על בנית הקומה הראשונה בלבד ואת הקומה השניה להשאיר חצי גמורה כמעטפת השאלות שלי מה זה אומר ? מתי זה פטור מארנונה? האים מותר לרצף? האם שמים כבר חלונות (או שמרגע ששמים חלון משלמים ארנונה) ? יתרונות? חסרונות? תודה

fireman

New member
תחסכי מעצמך את המדרגות

ככל שתוכלי, עדיפה בניה במפלס אחד על בניה בשני מפלסים. מניסיון של 19 מדרגות שאנחנו מטפסים עשרות פעמים ביום.

פיטנגו4

New member
80VAX כתבה בפירוש

שהיא רוצה גינה גדולה. זה בלתי אפשרי בקומה אחת גדולה על כזה שטח. מדרגות הן לא דבר נורא, אם חלוקת החדרים מתאימה לאורח החיים. אני מטפסת רק 3-4 פעמים ביום.

fireman

New member
אז מה?

אני לא יכול לכתוב מה אני חושב על זה? לדעתי עדיפים פחות 50 מ"ר גינה ופחות 50 מ"ר מעל הבית וכל מה שהם דורשים מסביב עם כל הטרחה שמסביב. אני מניח שמדובר בזוג צעיר, עם ילדה אחת, אני מניח קטנה....בעוד שנה, שנתיים \ חמש יהיו עוד ילדים....עדיף לרוץ אחריהם במדרגות בגילם הקטן בכדי להרוויח עוד כמה עשרות מטרים של גינה...? את חושבת מהצד הגנני, אני חושב מהצד הפרקטי ולכן אנחנו לא מסכימים על כך. מ500 פחות 180 נשארים 320 מ"ר גינה שזה לא מעט. אני מבטיח לך שהשואלת לא תרגיש בהבדל שבין 320 מ"ר גינה ו370 מ"ר גינה, על מגרש של 500 מ"ר לא הייתי חושב בכלל על קומה שניה.

80vax

New member
ילדים לא לריב ../images/Emo8.gif

גם אני בעצמי חלוקה עדיין, אני מתה על בניה שטוחה ואלה גם רוב העבודות שראיתי, אבל מצד שני אחרי שזה סופסןף בית שאני בונה ... רוצה שיהיה מותאם לצרכים שלי - מה שאומר כל מני דרישות כמו (מזווה, מחסן כביסה, חדר עבודה חוץ מחדרי הילדים + ובנוסף גם לפחות שלושה חדרי ילדים... אז וגם גינה גדולה). במקרה הזה כשבונים נראה לי שכן אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה פשוט צריך לעשות עוגה גדולה יותר. אני לא ]מפחדת מלרוץ במדרגות כי גם ככה זה לא היהיה בהתחלה. ובגלל זה אני שואלת לגבי המעטפת כי נראה לי יותר זול לעשות את זה עם השלד (וכן, אני יודעת שזה יותר זול לא לעשות את זה בכלל
P), וממש לבצע את כל הדברים מאוחר יותר כשהילדים גדלים נכון שאין הבדל בין 320 ו 370 אבל אני חושבת שבמקרה של מגרש ריבועי הגינה נשארת קצת מגבילה.

80vax

New member
לא משלמים ארנונה על מעטפת

זה מה שאמרו לי בכל אופן ואני מנסה לברר

פיטנגו4

New member
בפעם האחרונה שבדקתי, חצי של 180 זה 90 ולא 50

ההבדל הוא בין 320 לבין 410, ולא כפי שכתבתם. ובכל מקרה, מדובר על השטח שנותר ברוטו ולא השטח נטו לגינון, שהוא קטן בהרבה.

fireman

New member
בבניה דו קומתית שטח הקומות

לא חייב להיות זהה בהכרח. אצלי זה 108 למטה ועוד 70 למעלה.

פיטנגו4

New member
אני דוקא מהצד של אמא פרקטית להחריד

אני אמא ל-3 שלושתם שובבים ואנרגטיים, ולכן, כל מטר בגינה חשוב ! לפעוטות - חוסמים את המדרגות עם שערים מתקפלים. מה הבעיה?

../images/Emo45.gifוחוץ מזה,

אפשר לתכנן את ה
כך שבשנים הראשונות ישתמשו בקומה הראשונה בלבד, וכשהילדודס יגדלו, הם יעלו קומה. זה מה שמתוכנן אצלינו, ובתור אחת שמקטרת שהמרפסת (המאוד נחוצה), גזלה לה עוד שטח מהגינה שהיא חולמת עליה
, אני ממש מבינה את הרצון והצורך בגינה גדולה (עד כמה שזה בכלל ניתן, כשבונים על חצי דונם...
אני ממש לא מרגישה שהגינה שלנו גדולה, וה
תופס 124 מ"ר על הקרקע...).

פיטנגו4

New member
מה נשאר לגינון נטו?

500 מ"ר מגרש 180 או 90 מ"ר מכוסה בבנין. מזה יורד עוד שבילים, רחבות, דרכי גישה, חנייה. לעיתים גם מחסן-גינה, אזור כביסה, וכו'. צריך 3 מטר מכל צד, כך שניצול השטח לא מיטבי (בדו-משפחתי ניצול השטח טוב יותר). נשאר לא הרבה לגינון נטו. אז, אמור לי אתה, 90 מ"ר נוספים לא "עושים הרבה הבדל" ??? ומה אפשר לעשות עם מדשאה פצפונת? איפה ישתובבו הילדים? איפה הרגשת המרחב, שבגללה עברו מדירה לבית?

fireman

New member
לדעתי לא

אבל זה אינדיבידואלי. דשא אני לא אעשה אצלי בשום מקרה וכאן אני חושב שנמצא הנתק בינינו.... דשא דורש יותר ונותן פחות יחס של השקעה:תמורה לא משתלם לטעמי. אני מעדיף שיצמחו דברים אחרים שנראים טוב יותר מדשא. אני נשארתי אחרי הבניה של הבית עם כמעט 300 מ"ר גינה, מהם תיכננתי לרצף 100 מ"ר, זה הפך ל110 ושבוע הבא אם יהיה חם ומגניב אני אהפוך את זה ל130 מ"ר משטח מרוצף יהיה לי מועיל יותר מדשא. בסוף אני נשאר עם כמעט 170 מ"ר גינה שלא חסר לי מה לעשות בהם. אנשים לרוב לא לוקחים מתכנן גינות ואת יודעת את זה, את היחס בין כמות הבונים שכן לוקחים מתכנן לגינה לעומת אלו שלא את בטח מכירה יותר טוב ממני.....אני אנחש....1:10? אנשים שותלים בגינה את מה שהם רוצים....עץ תפוזים, לימון, 19 דקלי "קוקוס" 17 דקלי טבעות ובשאר שכבר אין מה לעשות בו (כי זה בערך מגוון הצמחים שהישראלי הממוצע מכיר) הוא זורק עשרות ומאות מטרים של איזה דשא שהוא אפילו לא יודע אם הוא מתאים לגינה שלו ואחר כך נלחם איתו סביב השעון או מנסה לגדל אותו בלי שום הצלחה, שופך עשרות קובים של מים בחודש ונשאר עם קרחות. זאת בערך הגינה הישראלית הממוצעת ואני כותב את זה בצער רב. מי שלא מתכוון לקחת מתכנן לגינה או שהוא לא מבין שום דבר מהחיים שלו בגינה וצמחים, שיעשה לעצמו טובה ויקנה כמה אדניות בשביל לגדל נענע וירצף את כל מה שנשאר לו. דשא את השער של הבית לא יעבור. חשוב לציין שתגובתי היא באופן כללי ולא מופנה אישית למי מכם, שלא מישהו ייעלב מזה חו"ח

נעלבתי קשות ../images/Emo13.gif

גם עם בנייה של 4 קומות, יש לי רק כ 130 מ"ר גינה (מגרש כ 350 מ"ר). אני מתכוון לשתול שם כמה עצים אבל בעיקר דשא. אני רואה את הילדים שלי והילדים של האורחים שלי, ומה שהכי משמח אותם זה הדשא. לשחק, להשתולל, להתגלגל, לרוץ, ..., לא מתקנים, לא צעצועים, לא להתנדנד, הרוב - דשא. משטח מרוצף? כמה שפחות. לילדים (ולהורים) לא איכפת אם יש קרחות, אם משקים כל הזמן או לא, מה הגובה של הדשא, אם הגינה תוכננה כראוי או לא, אם האבא שלהם אלרגי (מאוד) לדשא, ואם הנענע תואם את הצבע של הליצ'י. כן איכפת להם אם זה דשא רך או גס. בלי דשא? זו ילדות אחרת.

ובלי חול../images/Emo35.gif

מה עם ארגז חול להכין בו עוגות, לחפור תעלות ולבנות גשרונים למכוניות קטנות שיעלמו בחול
הכי דחוף לי עכשיו ארגז חול (וגם עצים ופרחים...
).

avi5199

New member
מסכים בקשר לדשא , למרות שהילדים שלי כברגדולים

אבל לילדים קטנים, דשא זה חובה, אפילו אם הוא לא מושלם, ועם קרחות. הכי טוב זה הדשא של מגרשי כדורגל , ומדשאות עירוניות, זה דשא עם עלים דקים ורכים, צומח חזק על כל אדמה ולא מפונק. רק תתכנן חשבון מים גדול בקייץ כי חייבים להשקות כל יומיים- שלשה.

פיטנגו4

New member
../images/Emo32.gifלא להשקות דשא כל יומיים

ככל שמרווחים את ההשקיות הדשא מתחזק השקיות תכופות גורמות לתנאים המתאימים להתפתחות מחלות. כמה משקים? לא משקים לפי זמן אלא לפי ליטרים. מחשבים את הכמות הדרושה לדשא לפי הזן, המיקום בארץ, החודש בשנה ותנאי הסביבה, ואת הכמות הזו נותנים לדשא. מתי משקים מדשאות? בשעות הבוקר המוקדמות, עם הזריחה. מה תדירות השקיה רצויה? באדמה כבדה פעם בשבוע, באדמה קלה - פעמיים בשבוע. כמות המים זהה, רק מחולקת ל-2 הגשות. לגבי המדשאות במגרשי כדורגל - אתה כנראה מתכוון לדשא הקיים שם בחורף, זה דשא משזרוע, בר"ג זה הזן "זון רב-שנתי". הוא מחליף בחורף את הדשא הקבוע (ברמודה, בד"כ). הטיפול במדשאות כדורגל נועד להביא לצימוח מהיר במיוחד, המון דישון לפי בדיקות מעבדתיות, כיסוח כמעט יומיומי. המצע שם הוא חול בתרכובת ממש מיוחדת. הניקוז הוא תת קרקעי, כי לא עושים שיפועים. או בקיצור: אין שום דבר משותף בין מדשאה במגרש כדורגל למדשאה בגינה הביתית. במדשאות העירוניות אתה מתכוון לזן "פספלון", שאינו מפונק יותר או פחות מהאחרים. בהרבה מדשאות עירוניות יש גם "קיקויו".

80vax

New member
אם אנחנו הולכים לגור

בשכונת הרחבה של קיבוץ - האם לא משלמים על מיים כמו אדמה חקלאית ??

למעלה