שאלה... בקשר לתחרויות....

R r O t E m

New member
שאלה... בקשר לתחרויות....

הייתי בתחרות נוער באלונים בפסח ואני יודעת שעכשיו נפתחה העונה ויהיו עוד הרבה תחרויות... המממ עכשיו השאלה.. אני לא מבינה בזה כ"כ אז... עכשיו כל תחרות זה כל פעם מגיעים עם סוסים ומקצים חדשים או שחוזרים על עצמם ומנסים לשפר וכאלה... לא הבנתי כ"כ אפילו שכבר חברה נסתה להסביר לי.... תודה מראש ;P :)

תםטםOHIO

New member
אז ככה

אם זה סוס שלך אז את מתחרה עליו ומנסה להשתפר עם הזמן, עם כמות של נצחונות את יכולה להעלות שלב. נדמה לי שפליפרית כתבה על כמות של 2 נצחונות ואז עוברים למקצה אחר. אם זה סוס בי"ס לפעמים תצטרכי להחליף סוס ואז לפי הנצחונות שלך, בלי קשר לסוס, את עוברת למקצה הבא. לפי הניקוד שלך על כל תרגיל את מקבלת מיקום בתחרות.

dixie chick

New member
הא? על מה את מדברת?

על אינגליש או על ווסטרן? כי אם זה על ווסטרן זה שגוי לגמרה....

תםטםOHIO

New member
על ווסטרן

זה מה שהסבירה לי פליפרית כששאלתי על ניקוד. אין בעיה, אם את יודעת יותר טוב תסבירי לה, פשוט לא ענו לה ועוד אחרי הסבטוחה שעשינו בהודעת הכרות שלה לפורום זה רק הגון לנסות להסביר מה היא שואלת.

fliperit

New member
לא....

זה לא מה שכתבתי. הליגה בווסטרן הולכת ככה: בכל מקצה, בכל תחרות יש מסר מתחרים. נגיד יש 20 מתחרים במקצה מסויים, אז המנצח מקבל 20 נקודות, מקום שני מקבל 19 וכן הלאה עד המקום האחרון. בסוף הליגה משכללים את הנקודות שקיבלו כל המתחרים- ומי שיש לו הכי הרבה נקודות הוא האלוף של אותו מקצה. העניין עם השני נצחונות קשור רק להגדרות של הקצים, ולא להתקדמות. כל רוכב וסו יכולים להיכנס לכל מיקצה שמתאים להם מבחינת ההגדרות

dixie chick

New member
חוזרים על עצמם וקצת משנים

הניקוד הוא ניקוד שנתי- ליגה 5 תחרויות שמתוכן מי שמנצח מקבל ניקוד מצטבר ובסוף השנה מי שבראש הניקוד המצטבר הוא אלוף האלופים כמובן שגם זכיה בתחרות בודדת מביאה פרסים כספיים לפעמים, לפעמים פרסים כמו מתנות מנותני חסות, רוזטה בצבע מגניב לתלות על הראשיה של הסוס וכ' וכ' הניקוד מצטבר לצמד של רוכב וסוס, ככה שאין החלפות סוסים באמצע- החלפת סוס הניקוד מתחיל מההתחלה ושוב, את יכולה לנצח איתו בתחרות ספציפית אבל בניקוד השנתי לא תתמקמי איתו... המקצים הם אותם מקצים, יש את אותם חוקים יש דברים בתוך המקצים שיכולים להשתנות: מסלולי הרינינג, הטרייל, ההורסמנשיפ... האנשים יעשו את אותם אלמנטים (למשל בטרייל הם תמיד יעשו שער, קוולטים, הליכה אחורה וכ') אבל המסלול בינהם, הרצף שלהם, הכמות, התחכום וכ' ישתנו בין תחרות לתחרות

תםטםOHIO

New member
אבל לפני יומיים כתבת שהניקוד לא מצטבר

היא שאלה על התחרות באלונים...

dixie chick

New member
המיקום כלומר הדירוג מצטבר

הניקוד עצמו לא ה68.5 לא המקום חמישי במקצה כן התבלבלות במינוחים עמך הסליחה מקווה שחוץ מזה הכל ברור...

dixie chick

New member
אין בעיה בכיף ורק לחידוד סופי

בדיוק למה התכוונתי: הניקוד לליגה מבוסס על המקום שלך במקצה, וכמה נקודות את מקבלת על מקום מסוים תלוי במול כמה רוכבים התמודדת: נניח שאת למשל מתמודדת מול 6 רוכבים ואת מקום ראשון (לא משנה באיזה ציון) על המקום הראשון הזה את מקבלת 5 נקודות לדירוג המצטבר בליגה (שוב ניקוד מצטבר אין לו שום קשר לציון עצמו במקצה, הוא הניקוד שמשקף את המיקום שלך בתחרות ומול כמה אנשים התמודדת) על המקום השני הרוכב שלקח יקבל 4 נק' מקום שלישי 3 נק' וכ' וכ'

Ruf Lil RusGal

New member
יש את ראן איט הום המפורסם

שאם אני לא טועה היה אלוף ריינינג או טרייל

הוא לא מקומי

יש את רעם שלקח גם ריינינג וגם טרייל יש את עגל שלקח גם ריינינג וגם טרייל יש את נורמןיש את שייח שלקח טרייל אני עונה רק על סוסים מאלונים כי זה מה שאני מכירה.

dixie chick

New member
למה לא?

מי האבא? ראן איט? והאמא הום?
בקיצור הוא כן מקומי...

dixie chick

New member
חחחחח

השם האמיתי של "סלייד איט הום" הוא גולן גולן הוא סוס מקומי והשם סלייד איט הום ניתן לו בתור בדיחה אחרי שהיתה מעין התערבות של האם הסוס הזה יוכל לעשות ריינינג או לא... וכן זה היה מעין פארודיה על "ראן איט הום"... אבל אין בינהם שום קשר (או שאולי יש ויפתיעו אותי אבל בכל מקרה שניהם מקומיים!)

למעלה