שאלה בקשר לראיון קבלה

שאלה בקשר לראיון קבלה

הי, אני בת 19, חיילת בסדיר. לפני כמה זמן הייתה לי תקרית לא נעימה בצבא ונכנסתי למצב של היפרוונטילציה. אני יודעת מצד אחד שזה כן נרשם בתיק הרפואי שלי, ולכן באוניברסיטה מן הסתם הם יידעו על זה.... (החתימה על ויתור על סודיות רפואית...) אני מאוד רוצה ללמוד רפואה, ורציתי לדעת אם יש איזה סיכוי שזה יעלה בראיון קבלה, או בכלל כמשהו שעלול "לשכנע" אותם שאני לא יודעת להתמודד עם מצבי לחץ, ושאני לא מתאימה ללימודי רפואה. תודה.

natalysh

New member
להערכתי הסיכוי שזה יעלה קטן

אנשים מגיעים עם מגבלות גדולות בהרבה ללימודי רפואה. מה גם שתקרית אחת שנגמרה בהיפרוונטילציה לא מעידה בהכרח שאת לא יודעת לעתמודד עם מצבי לחץ ו/או לא מתאימה ללימודי רפואה.

קודם כל ברוכה הבאה לפורום../images/Emo140.gif

אני באמת לא חושבת שמקרה אחד ישפיע על סיכויי הקבלה שלך, ואם את לא תעלי את זה, אני גם מאוד בספק שזה יעלה בראיון. כמו שכבר נאמר כאן, אנשים מתקבלים לרפואה עם מגבלות גדולות יותר, אז אין לך מה לדאוג. אושרית.

The Reaper

New member
תשובות

1. התיק הרפואי שלך מהצבא לא עובר לאוניברסיטה. אין שום הסדר להעברת תיקים ואין כח אדם לטפל בכמויות המידע. 2. אם היו פוסלים כל אחד שהיה לו התקף חרדה בודד מללמוד רפואה, לא היו מספיק רופאים בארץ (אולי לא היו בכלל) 3. גם אם היית מאובחנת באופן פסיכיאטרי כסובלת מהפרעת חרדה זה לא היה מונע ממך ללמוד רפואה אלא אם כן היתה לך מגבלת תפקוד קשה (נגיד לא היית מסוגלת לצאת מהבית). 4. אז חליק, לכי ותצליחי.

תודה...

התשובות שלכם מרגיעות מאוד.... כבר פחדתי שזה מה שימנע ממני ללמוד רפואה אחרי כל ההשקעה...

ואם זה יעלה בראיון?

לא קרה כלום, כל דבר אפשר לסובב לטובתך. אם הם יראו בראיון עצמו שאת לא טיפוס היסטרי- אלא להיפך, עונה להם בשיקול דעת משהו כמו "היה אירוע חולף, בעיקבות נסיבות שקרו, וזה הכל". שיהיה בהצלחה!

למעלה