שאלה בקשר לקראטה

neko

New member
תיקון והסבר -

כל שיטות הקראטה בהגדרת המילה "קראטה" נרשמו באותו זמן - סביבות 1940. המילה הומצאה רק זמן קצר לפני כן. היצירה של השיטות נעשתה בין 1850-1920 בערך, מערבוב של הלחימה המקומית באוקינאווה (שהתפתחה כנראה ממתיישבים סיניים שעברו לאוקיאווה בסביבות 1400), עם לחימה שיובאה מסין באותה תקופה. כל שיטות הקראטה התפתחו במקביל, אין לאף אחד "קדימות" או "בכירות" לאחרות. שיטות קראטה שנרשמו בתקופה מאוחרת יותר, רואות עצמן כ"ממשיכות" של שיטות אחרות - וואדו-ריו היא "המשך" של שוטוקאן. שורינג´י-ריו היא המשך של שורין-ריו וכו´. בעניין אותה מכה שאתה מדבר עליה - עוצמה כזו מכונה בסינית פה-ג´ינג, וקיימת בשיטות הפנימיות.

WhiteSnake 85

New member
תיקון והסבר

הקראטה הוצג ו"יצא לאור" לראשונה בשנת 1922 (בערך) ע"י סנסיי גיצ´ין פונאקושי שנחשב לראשון שהתאמן שוטוקאן (לא יודע בדיוק כי אני מתאמן שיטה אחרת) לפני קיסרות יפן. כך ששנות ה-40 יצאו מהפרק. בקשר להיגד שלך לוואדו ריו ושייכותו לאבולוציה של שוטו קאן: אני כמעט ומשוכנע שהוא עירבוב של אומנות לחימה קוריאנית ביחד עם אומנות לחימה אחרת... ואם אתה אומר שאין קדימות לאף שיטה על אחרת,איך אתה אומר שוואדו ריו היא שיטה שהתפתחה אחרי שוטו קאן ובהשפעה ממנה. אשמח שתרחיב את ידיעותי בנושא,בבקשה.

לשמה

New member
אני גם מכיר את הסיפור...../images/Emo3.gif

...הזה, אבל בורסיה שאני מכיר לאותו דאן 10 מהשוטוקאן קראו פאטריק קים. הוא בדיוק סיים קורס מדריכים אצל סנסאי מושיקו גרוזנברג, אני חושב שהטכניקה שהוא השתמש בה נסמכת על טכניקה מספר 3 (ראה ספר ההדרכה של ק.צ.מ.מ.מ.מ.מ עמוד 10).

dutchman

New member
תלוי מאוד

עם אתה אדם חזק מאוד סביר להניח שמשיטה זו לא תפיק את המירב. עם אתה לא אוהב קורדינציה סביר להניח שלא תפיק ממנה את המירב. עם אתה אוהב קורדינציה מהלכים מסובכים אז זה בשבילך. עם אתה אוהב כושר וגמישות זה מתאים לך. למדתי את זה שלוש שנים בערך והפסקתי לפני שלושה שבועות אני אדם יחסית חזק אבל עם קורדינציה לא ממש מוצלחת בלשון המעטה אז התחלתי איגרוף תיאלנדי ואני מוכרח להודות שנהנתי ממנו הרבה יותר. בכל מקרה נסה מספר אומניוטת לפני שאתה סוגר. בהצלחה!

למעלה