שאלה בקשר לקראטה

bbbA

New member
שאלה בקשר לקראטה

מישהו פה יודע על הסוג "שוטוקאן"? זה שווה משהו?

neko

New member
שוטוקאן זו שיטת הקראטה הכי נפוצה,

ויתכנו שיטות שונות לחלוטין שיקראו בשם זה (ספורטיביות ומסורתיות כאחד)

שחור2

New member
אני התאמנתי בשוטוקאן

בחיפה אצל מישל ביטון זה מאוד תחורותי ופחות מקפידים על איכות לאומת זות אני ממלץ על סיאדו ועם אני לא טועה יש מאמן שמאמן בחיפה מאמן מאוד טוב

שיזנדו

New member
שוטוקאן כמסורתי

ידידי הצעיר מהכרות אישית שלי עם מישל של מעל ל25 שנה המקורות שלו וכן הוא עצמו עמוקים, שורשים ,ומסורתים ,הן כמורה והן כאתלט צורת הדרכתו היא פועל יוצא של ההתיחסות לגבי קראטה כדרך חיים או ספורט וכך אמירתך כלפי מישל או השיטה שגויה לחלוטין ומראה את חוסר הבנתך בנושא עם הזמן תלמד.

אני מתאמן בשוטוקאן

כאמנות לחימה בסיסית זה מצויין. אם חושבים על הכנה מהירה להגנה עצמית לרחוב אז זה לא מספיק. בכל מקרה זה תלוי הרבה במורה.

bbbA

New member
אויק אז איזה....

סוג קראטה אתה ממליץ לי? משהו שיהפוך אותי לכמו שמישהו שאמר בפורם פעם "קטלני"? רצוי שיהייה בת"א כי אני גר שם.

לגבי שוטוקאן

הרבה מכנים אותו הקראטה ה"אמיתי" הוא הקראטה הכי מאסורתי ונפוץ כיום עבודה מאוד מדוייקת ויפה לך תנסה ותחליט "אם לא תנסה לעולם לא תדע!"

bbbA

New member
יש לך המלצה על סוג אחר

של קראטה? אתה מתאמן באומנות לחימה? אם כן באיזה?

שחור2

New member
סאידו הכי מסורתי

ובתור אחד שהתאמן בשתיהם אני יודע סאידו הרבה אבל הרבה יותר מסורתי משוטוקאן

שחור2

New member
כן אני יכניס אותו

היום שאני יחזור מחיפה גם את האתר של הבינלאומי וגם של המקום שלי אבל זה רק ברעננה

מה זה "מסורתי" ?

"קיוקושין" קיים רק כמה עשרות שנים ו"סאידו" עוד פחות ... - אז מה האובססיה עם "מסורתי" ? ובכלל: לפי מה שופטים סגנון קרטה? לפי גילו? לפי הריטואליזם והטקסיות שמקפידים בו? אולי לפי רמת המתאמנים?

שיזנדו

New member
מסורתי זה

כל האומנויות הלחימה השורשיות וכן גם וחלק די ניכר מהמוטציות שלהן הן מסורתיות,הגדרת הערך מסורתי אינה קשה להגדרה אלה השיוך שלה לאומנויות הלחימה קצת יותר מסובכת,כל עוד שאומנויות הלחימה נלמדו כדרך חיים ,הגנה עצמית ,כדרך לריפוי וללא כל הגדרה תחרותית/ספורטבית היה קל להבין את השורשיות של אומנות הלחימה ההנלמדת,(לא משנה איזה )מרגע שהחלה ההתיחסות התחרותית לענין, עדין היה אפשר להבדיל ולשמור על השורשיות של האומנות,לכן בעבר הלא רחוק כ 20 שנה לא ראינו את ההתיחסות מושג מסורתי, אם הזמן אומנויות הלחימה קיבלו גם כיוון תחרותי יותר ויותר, וכן גם החל מרוץ לכיוון הכרות של הועד האולמפי, החלה מעין"ספורטוריזציה"של אומנות הלחימה כך שאלו שלא ראו את עצמם חלק ממהפך זה העדיפו לשייך את עצמם לזרם שורשי מסורתי שלהם, לגבי עצמם לא חל שום שינוי דוקא השינוי הגיע מהכיוון הספורטיבי,למרות מאבקים רבים הכרות ממש רישמיות לא הגיעו (הכוונה הכרות אולמפיות)וכמובן חלק יחלקו על משפט זה, אותם ספורטיבים למינהם החלו להרגיש קצת מרוחקים מהשורשיות שלהם כך שהיום כל אחד לוקח לעצמו את הזכות להיות אמנותמסורתית, אך לא כך הדבר לדעתי, אומנות מסורתית וכן המוטציות המסורתיות יבדקו על ידי השורשים שלהם והמקורות שלהם, יחד אם מבחן הזמן, אי לכך כנראה כל הרוצה ליחד עצמו שיקרא לאומנותו אומנות שורשית "כנראה שמסורתיות זה פסה ומאידך השורשיות לא פסה

קרוקדיל

New member
טוב אז ככה

השוטו קאן היא שיטה די מודרנית בקראטה אבל היא מתבססת על השורשים הכי קדומים שלו היא שומרת באדיקות על כל חוקי הקראטה מלבד תוספת של כמה מכות בודדות שלא היו קימות לפני זה בשיטה בד"כ מתאמני שוטקאן נאלצים ללמוד את כל המסורת שלה בשביל להבחן לחגורה ובדרגות יותר גבוהות גם את הרעיון שעומד מאחורי כל תנועה שוטוקאן נחשבת לשיטה יותר הגנתית מהתקפית אבל אני לא ממליץ לאף אחד לקבל צוקי של שוטוקאן או מאי גרי שלהם בעיקרון השוטוקאן דוגל בלחכות ולחכות עד שמוצאים את הפירצה הנכונה אצל היריב ואז במכה אחת להכניע את הקרב צוקי אחד לכיוון מפתח הלב וחלאס שברת את כל הצלעות ועכשיו לפינת הסיפור (לא זוכר את השמות מצטער מאוד) לפני כמה שנים היה קרב של סטריט פייט בין אחד מזיקני השוטוקאן (דאן 10 אם אני לא טועה) לבין אחד מהענקים של WWF הזקן הציפלון שכולם צפו לו תבוסה מחפירה נתן לגולית מכה אחת לבטן בתחילת הקרב השופטים אפי´ לא ראו את המכה מרוב שהיא היתה מהירה אבל המתאבק התמוטת לריצפה ללא רוח חיים בניתוח לאחר המוות התברר שכל הבטן שלו מבפנים מרוסקת ו בזמן שבחוץ אין אפי´ סימן קטן למכה פעם הסביר לי את זה מישהו שמבין שכמו שכשתזרוק אבל למיים היא תעשה מסביב גלים ככה יש בדרגות הגבוהות של השוטוקאן מכה שמבחוץ לא עושה כלום אבל הגלים שלה גורמים לנזקים חמורים נו אז שוטוקאן הוא מספיק קטלני?

nitzano

New member
האם יש לך קישור לסיפור החביב הנ"ל ?

לאיזו מדינה הוסגר המאסטר הנ"ל ,וכמה שנים הוא כבר יושב מתוך הסה"כ ??

gafni

New member
כן אבל בשיטה של גינגי - יש סיפור

על זקן משוטוקן שנלחם עם איש ממש ממש ממש ממש זקן מקנפוגיטסו והזקן משוטוקן נתן לו מכה קטנה בבטן... והתפרקה לו כל היד ,עם הכתף מזל שהצוואר נשאר. ככה זה שיטה קטלנית באמת

למעלה