פרטים בנוגע לקב"ן
החלקים שידועים לי: ) משכנתא. סכום המשכנתא שתקבל לקניית דירה תלוי בשנות השירות הצבאי שלך, לכן אם השתחררת לפני הזמן או לא התגייסת כלל, תקבל סכום נמוך יותר. ) עבודה במוסדות ממשלתיים. רוב המוסדות הממשלתיים יידחו את מועמדותך בגלל שלא שירתת בצבא. ) עבודה במוסדות אזרחיים. מוסדות אזרחיים רבים שואלים באיזו דרגה שוחררת מהצבא והאם שירתת בצבא כלל; אם לא שירתת, עלולה לעלות השאלה למה לא שירתת. אינך חייב לענות על אף אחת מהשאלות האלה, ואם עולה חשד שמועמדותך נפסלה בגלל שלא שירתת בצבא, אתה רשאי לתבוע את מקום העבודה. בנוסף, מקומות עבודה רבים כלל לא מעלים את נושא הצבא. עדיין, זהו נושא שכדאי לקחת בחשבון. ) פקולטות מסוימות באוניברסיטה, כגון הפקולטה לרפואה או הפקולטה לעריכת דין, סגורות בפני אנשים שסובלים ממחלות נפשיות מסוימות, ולכן יתכן שתצטרך להבדק לפני הפנייה למוסדות אלה, וייתכן שייפגע הסיכוי שלך להתקבל אליהם. כמובן שאין נתונים קונקרטיים בנושא, וכל מקרה נשקל לגופו. אני לא אטען שאין שום השלכות כתוצאה מקבלת פרופיל 21 נפשי, אך חלק גדול מהשמועות בנושא עולות כתוצאה מפרופגנדה צבאית. אם, לפי דעתך, השירות הצבאי שלך הוא אכן בלתי נסבל, או לחלופין כתוצאה מסיבות אידיאולוגיות אתה מרגיש שאתה לא מסוגל לשרת בצבא, ואינך מעוניין לשבת בכלא חודשים ארוכים כתוצאה מכך, הייתי ממליץ לשקול את האפשרות של פרופיל 21 נפשי, ולו בגלל שהנזקים ממנו יהיו פחות חמורים משאר האפשרויות.