שאלה בקשר לקב"ן.

Solario

New member
שאלה בקשר לקב"ן.

אני בצבא חצי שנה, ופשוט מרגיש שזהו! לא יכול יותר... הכל מטריף אותי. ולשאלתי, יש לי תור לקב"ן מחרתיים, ואני רוצה לדעת מה להגיד על מנת לצאת על אי התאמה, או נפשי.. לא משנה לי מה. רק לצאת מהסיוט הזה.

Jagger

New member
אתה מוכן לעשות דברים קיצוניים?

אם כן תביא איתך חיה קטנה בכיס (עכבר, אוגר וכו´) תוציא אותה במהלך הראיון האישי ביחד עם סכין ותחתוך אותו.

Jagger

New member
אם לא נראה לך

תפנה אליי בפרטי ואני אנסה לחשוב איתך על עוד דברים.

Solario

New member
לא..

אני לא רוצה לעשות משהו קיצוני.. בסך הכל אני לא דפוק או משהו.. פשוט נמאס לי מכל המערכת הצבאית הזאת, ואני רוצה ללמוד כמו בנאדם במקום לזרוק את השלוש שנים לזבל ולהיות כלומניק. זה מה שאני צריך להגיד לקב"ן?

Jagger

New member
לא מספיק משכנע

אם אתה רוצה שחרור אתה צריך לשכנע את הקבן שאתה לא יכול יותר, לא שאתה לא רוצה יותר.

kaban

New member
למה שלא תקבל עזרה

קודם כל והכי חשוב - תהיה אתה עצמך, לפעמים כשמנסים לספר כל מיני דברים זה נראה חשוד מעבר לזה - למה במקום לקבל פרופיל 21 שעלול גם להשפיע עליך באזרחות למה שלא תקבל עזרה וליווי מקבן שיעזור לך להמשיך ולשרת??

zvikel

New member
בתור התחלה

אל תקבל עצות ממישהו שעוד לא התגייס בכלל.. כמו זה שאמר לך לחתוך אוגר על השולחן של הקבן...

Jagger

New member
האמת שאולי באמת אין לי זכות לדבר

מודה. אולי באמת אני צעיר מכדי לדעת. אם כן, סליחה.

איריון

New member
תיקונים והבהרות

נתחיל בזה שהחיים לא נדפקים אחרי קב"ן; למרות שפרופיל 21 על בעיות נפשיות עלול לגרום להורדה במשכנתא, לא מדובר בסכומים משמעותיים. אבל, למה ישר לוותר? דבר עם הקב"ן, אבל אל תלך ישר על האפשרות של שיחרור. אולי העברה לבסיס אחר תעזור לשירות שלך? לפי דעתי שווה לנסות, במיוחד אם כבר עברת חצי שנה.

Solario

New member
לא, משום שזה פשוט לא מסתדר לי..

כרגע אני נמצא בתפקיד פקידותי, שלא תורם לי. מה לעשות ואני מהסוציומטים האלה שחושבים קודם כל על עצמם, וחושבים שבשלוש שנים האלה אני יכול ללמוד ולהשקיע בעצמי מאשר להיות פקיד שגם כך לא עושה כלום. השאלה שלי היא בדיוק מה להגיד לקב"ן? כלומר איזה משפטים לתת? מה להגיד? עוד משהו, אם היום דפקתי נפקדות, ואני אמשיך לדפוק נפקדות, עד שהקב"ן בעזרת השם ישחרר אותי, אז אני אשפט על הנפקדות?

kaban

New member
תגובה

כנראה לא רק שאתה סוציומט (אתה אמרת) אתה גם לא חכם גדול הצבא זה לא ארגון עבודה שאתה יכול להיות בשביתה עד ש... כעיקרון הקבן לא אמור כלל להפגש איתך כשאתה חוזר מנפקדות - אתה אמור לחזור ליחידה ולהשפט שם, לרצות את העונש ואז להמשיך טיפול, וככל שתהיה נפקד יותר זמן כך העונש עלול לגדול ולגבי 21 - אדם אף פעם לא יכול לדעת איך יהיו חייו, חוץ מענייני משכנתא וכד´ מקומות עבודה רבים יסרבו להעסיק מי ששוחר על 21 (גם רפואי, לא רק נפשי) על פי דבריך עד עכשיו אין לי ספק, ואני מקווה כי גם הקבן איתו תדבר יבחין בכך, שאתה זקוק לטיפול או סיוע אחר מהקבן ולאו דווקא פרופיל 21.

איריון

New member
פרופיל 21...

מלבד מקומות עבודה ממשלתיים, שבגלל האופי הבטחוני שלהם לא יגייסו כלל אנשים שלא שירתו שירות צבאי מלא, אינני יכול לחשוב על מקום עבודה שישאל מועמד מה הפרופיל הצבאי שלו, או למה הוא קיבל אותו, מהסיבה הפשוטה שזה נגד החוק והמעסיק מסתכן בתביעה...

kaban

New member
מקומות עבודה

כל מקום עבודה יכול לשאול הן לגבי שירות צבאי והן לגבי מצב בריאותי אמנם אין חובה לתת את המידע המפורט, למשל, מדוע לא שירת הנל שירות צבאי וכמובן אפשר גם לשקר אבל מקומות עבודה לעיתים רבות לא רוצים להעסיק מי שלא עשה שירות צבאי ולא רק מתאמי אידיאולוגיה של מקום עבודה אלא, למשל, מתוך הנחה שאם למישהו היו בעיות כל שהן בצבא אז אולי יתכנו גם בעיות באזרחות יש גם מקומות עבודה שמעדיפים להעסיק כאלו שלא משרתים היות וכך הם גם לא יצאו למילואים

איריון

New member
בקשה לקב"ן לאחר נפקדות

נקודה נוספת- לא ניתן למנוע ממך גישה לקב"ן עד שתרצה את העונש. צה"ל מחוייב לתת לחייל גישה לקב"ן, אתה רק צריך להתעקש. בלי שום קשר, לדפוק נפקדות זה רעיון גרוע, ואני מציע (מנסיון האנשים הסובבים אותי, שהחליטו להמנע משבוע שירות או שתיים) להמנע ממנו.

kaban

New member
קבן ונפקדות

אכן - ניתן לראות קב"ן תוך כדי ריצוי עונש, תלוי גם מה העונש בדר"F אם העונש כולל ריתוק וכד או מעצר יחידתי אין בעיה לראות קבן, כך גם אם מדובר במתקן כליאה - יש קבן בכל מתקן כליאה אבל במהלך ריצוי העונש לא מתקבלות החלטות אופרטיביות אלא רק שיחת ביכרות או הכנה או תמיכה תוך כדי ריצוי העונש עם גמר הענישה יוחלט לגבי ההמשך

dreamt

New member
לקבן

הי , מה שלומך? זוכר אותי.. חשבתי קצת..ושוב אני בדיכאון..משהו שלא תורם ללימודים וכל זה. קראתי בהודעה הנ"ל כי 21 ישפיע על חיי האזרחים..אשמח לשמוע פרטים נוספים.. תוד הלך.

איריון

New member
פרטים בנוגע לקב"ן

החלקים שידועים לי: ) משכנתא. סכום המשכנתא שתקבל לקניית דירה תלוי בשנות השירות הצבאי שלך, לכן אם השתחררת לפני הזמן או לא התגייסת כלל, תקבל סכום נמוך יותר. ) עבודה במוסדות ממשלתיים. רוב המוסדות הממשלתיים יידחו את מועמדותך בגלל שלא שירתת בצבא. ) עבודה במוסדות אזרחיים. מוסדות אזרחיים רבים שואלים באיזו דרגה שוחררת מהצבא והאם שירתת בצבא כלל; אם לא שירתת, עלולה לעלות השאלה למה לא שירתת. אינך חייב לענות על אף אחת מהשאלות האלה, ואם עולה חשד שמועמדותך נפסלה בגלל שלא שירתת בצבא, אתה רשאי לתבוע את מקום העבודה. בנוסף, מקומות עבודה רבים כלל לא מעלים את נושא הצבא. עדיין, זהו נושא שכדאי לקחת בחשבון. ) פקולטות מסוימות באוניברסיטה, כגון הפקולטה לרפואה או הפקולטה לעריכת דין, סגורות בפני אנשים שסובלים ממחלות נפשיות מסוימות, ולכן יתכן שתצטרך להבדק לפני הפנייה למוסדות אלה, וייתכן שייפגע הסיכוי שלך להתקבל אליהם. כמובן שאין נתונים קונקרטיים בנושא, וכל מקרה נשקל לגופו. אני לא אטען שאין שום השלכות כתוצאה מקבלת פרופיל 21 נפשי, אך חלק גדול מהשמועות בנושא עולות כתוצאה מפרופגנדה צבאית. אם, לפי דעתך, השירות הצבאי שלך הוא אכן בלתי נסבל, או לחלופין כתוצאה מסיבות אידיאולוגיות אתה מרגיש שאתה לא מסוגל לשרת בצבא, ואינך מעוניין לשבת בכלא חודשים ארוכים כתוצאה מכך, הייתי ממליץ לשקול את האפשרות של פרופיל 21 נפשי, ולו בגלל שהנזקים ממנו יהיו פחות חמורים משאר האפשרויות.

dreamt

New member
המון תודה!

המון תודה, בקשר למקום עבודה הנני פחות דואג, הננ כיום אומנם ר בן 17 אבל כבר מנכ"ל חברת אינטרנט. ככה שבעתיד מי ייתן והחברה תתפתח. חוץ מפרופיל 21 אילו אפשרויות נתונות לי? שמעתי על "אי תאימות" - מהי הכוונה? השלחות? תודה שוב.

H20

New member
"אי-התאמה"-הרבה הרבה יותר גרוע

מפרופיל 21 נפשי!!! וגם לא משיגים אותו בקלות: צריך לצבור הרבה ימי תב"ן שלילי (כלא), "המלצות" מהמפקד ולעלות לוועדה פיקודית.

למעלה