שאלה בקשר לפסגות

treekiller

New member
שאלה בקשר לפסגות

שלום.. אני יודע שאני קצת מאחר את הרכבת אבל התברר לי על הפורום הזה רק מאוחר מדי. אני מאד מתעניין בכל הנושא של הנדסת חשמל, במיוחד בפיסיקה. ונרשמתי להתמיין לפסגות שאלתי היא האם יש לי סיכוי? ממוצע הבגרות שלי הוא בערך 115 עד 116 (לפי הטכניון) אבל הפיסכומטרי שלי הוא רק 661 האם יש לי סיכוי לפסגות או שכדאי שאפסיק לפנטז?

חייסוס

New member
ברוך הבא!

קודם כל, קבל את ה-
המסורתי, לחדשים בפורום. באופן כללי, לפני שמתחילים לכתוב שאלות, מומלץ לקרוא את הקישור לחדשים בפורום: http://users.tapuz.co.il/atuda/new.asp לגבי השאלה הספציפית שלך... סיכויי קבלה לאוניברסיטאות אפשר לברר באתר מידעת, או באתרי האוניברסיטאות עצמן. מעל איזה ציון פסיכומטרי מדור עתודה מבצע את הסינון שלו לגבי פיסיקה-חשמל - אף אחד פה לא יודע. לדעתי, אם אתה יכול להתקבל לטכניון/את"א, עם רווח של כמה נקודות בין המינימום לפיסיקה-חשמל וציון ההתאמה (סכם) שלך, יש לך סיכוי. בהצלחה!

treekiller

New member
תודה רבה על התשובה הנחמדה

אני אקרא את הלינק ששלחת לי תודה על התשובה

misterdude

New member
הוא שאל לגבי פסגות

לדעתי אין לו סיכוי להתקבל לפסגות עם פסיכומטרי 661

qet1

New member
כדאי שתנמיך ציפיות

הסיכוי להתקבל עם הנתונים שהצגת בלתי סביר בעליל (במחזור האחרון עם פסיכו 661 היית צריך ממוצע של כ 119 לפי הטכניון כדי להתקבל לאת"א ושל מעל 120 כדי להתקבל טכניון).

treekiller

New member
טוב הלכתי למידעת

ובדקתי באוניברסיטאת תל אביב את סיכויי הקבלה שלי לקורס וזה רשם שם ששנה שעברה הייתי מתקבל הציון סכם שלי הוא 702 ורשמו בואניברסיטא שנה שעברה החתך היה ב665. עדיין אין לי ממש סיכוי?

חתכי האוניברסיטה לא רלוונטיים

הם קובעים מינימום תחתון שבמילא נמוך בהרבה מהסף של פסגות. קח את המילה של qet1, האיש יודע יותר טוב מהצבא מה היו הנתונים של המועמדים והמתקבלים במחזור הקודם. לא נראה לי שיש פסגותניק אחד עם ציון פסיכומטרי פחות מ-700, וגם אלה שנמצאים קרוב יותר לסף ה-700 מחזיקים בבגרויות מרשימות ביותר כדי לפצות. כלל אצבע: מתחת לסכם טכניוני של 92 (בדוק במחשבון באתר של הטכניון מה צריך בשביל זה) -- הסיכויים להתקבל הם קלושים. אלא אם לפתע פתאום יחליטו כל הפיזיקאים-ומהנדסי-חשמל-בפוטנציה לא להגיש מועמדותם לפסגות.

locker7

New member
דווקא יש../images/Emo11.gif

למיטב ידיעתי, יש פסגותניק במחזור האחרון עם פסיכומטרי נמוך מ-700, אך כפי שאמרת, יש לו ממוצע בגרויות גבוה מאוד. כל השאר, נכון.

treekiller

New member
אוקיי יש פה כמה דברים לא ברורים

בדקתי ממוצע בת"א והיה לי שם ממוצע בגרויות של 114.5 משהו כזה. הלכתי לטכניון ובדקתי שם ממוצע וקיבלתי ממוצע של 119.78 (!!!) איך זה ייתכן ויש לי סכם טכניוני של 93.5. חחחח היה שווה לעשות 37 יחידות :)

locker7

New member
באמת לא ברור...

בתחילת השרשור רשמת: "ממוצע הבגרות שלי הוא בערך 115 עד 116 (לפי הטכניון)" ועכשיו: "הלכתי לטכניון ובדקתי שם ממוצע וקיבלתי ממוצע של 119.78"
בכל מקרה, סכם 93.5 הספיק בשנה שעברה כדי להתקבל לפסגות לאת"א והיה גבולי לטכניון. דרך אגב, אתה לא צריך להיות מופתע מכך שממוצע הבגרויות בכל מוסד לימודים יוצא שונה. דרך חישוב הממוצע היא שונה במקצת ממוסד למוסד (למשל, בטכניון נותנים משקל כפול לבגרות במתמטיקה) וכפי שאתה רואה, ההבדלים יכולים להיות משמעותיים. ממוצע הבגרויות שרלוונטי בכל אחד מהמוסדות הוא (מן הסתם) זה שמחושב באותו המוסד. בהצלחה!

treekiller

New member
בטכניון נותנים משקל כפול לבגרות

במטמתיקה זה מסביר
טוב אז ישלי סיכוי... תודה רבה על התשובות

לא רוצה לבאס

אבל אני יודע שלפחות באת"א יש טבלאת סכם מתואמת שמתחילה להוריד מערכם של ציוני הבגרות אם הם גבוהים במידה פראית ביחס לפסיכומטרי. אני לא יודע האם זה גם תקף בקשר לטכניון, אבל שווה לברר. (למקרה שאתה תוהה - כן, 119.78 זה גבוה במידה קיצונית :)

qet1

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifחישובי סכם חריגים../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

כפי שניתן לראות פה - הנתונים שלך רחוקים מלהישב חריגים. מה שכן לא ברור איך הגעת עם 119.78 ו 661 ל 93.5...זה יוצא 92.9 (כלומר, לפי נתוני המחזור האחרון מספיק לאת"א אבל לא מספיק לטכניון). הדבר העיקרי שצריך להדאיג אותך כרגע(מלבד קינן-שפי), זה שעלולים לסנן אותך בשלב כלשהו על סמך הפסיכומטרי, עוד לפני שיודעים את הבגרויות שלך(כלומר את העובדה שיש לך סכם מספיק), אני לא באמת יודע מאיזה פיסכומטרי הם מסננים ומתי, אבל בהחלט שווה לבדוק את העניין מולם.

qet1

New member
ממש לא

אפשר גם להוציא 122+ אם מגבירים את מקצועות החובה(הסטוריה,ספרות,תנ"ך,אזרחות וכו'), ומקבלים 100 בהכל(וכמובן שככל שמגיברים יותר מקצועות הממוצא ממשיך לעלות).

La Gamba

New member
הפסיכו כיסח אותך

ואגב דברים שווים, עשיתי 5 יחידות חשמל, שסה"כ נחשב שתי יחידות בפיזיקה. נושא קל מאין כמוהו, 100 מתנה ב5 יח"ל טכנולוגיות.

FortuneFaded

New member
חרשן!!!!!!!!!!!!!!!!!

אהההההההההההה אני סתם ירוקקקקקק מקנאה איש אם היה לי רבע מהתחת שלך כבר היה לי איזה סכם טכניוני 94 בלעעעעעעעע, שיט בנאדם אתה בנוי לזה יותר ממני, נראה מה ינצח בסוף, הפסיכו שלי או הסכם שלך (לפי מה שרמזו לי - הסכם שלך
) פייי חשבתי שה119 שהיה רשום בטכניון זה רק פיקציה להראות לאנשים עם פסיכו נמוך מדי שאין מצב.
קיצור איש סחתיין על החרישה, אבל אני חושש שהתחזית שלך לסכם טכניוני של 93.5 זחוחה מדי, אתה נחשב מועמד חריג אם אני לא טועה כי יש חריגה של ממש בין הפסיכו שלך לבין הבגרויות ולכן מחשבים את הסכם שלך בדרך שונה (ולפי הטכניון "ולעולם הסכם המחושב יהיה נמוך יותר") למרות שעדיין נראה לי שבכיף אתה לוקח אותי בסיבוב

למעלה