שאלה בקשר לפסגות

FortuneFaded

New member
רצית להסב את תשומת ליבו לזה

שייתכן ואולי יתייחסו אליו כמועמד חריג. אם תראה את ההודעה שלי למטה, גם הצעתי לו מה לעשות בנידון - לבדוק עם מנהלת פסגות אם באמת יחשיבו אותו ככזה ולהקדים תרופה למכה. למה סתם לתת לו לחכות עד לרגע שבו *באמת* הוא ייחשב כמועמד חריג אבל לא נקט צעדים מיוחדים לקראת זה? אתה לא חושב שבמקרה הזה סיכויי הקבלה שלו יהיו נמוכים יותר מאשר אם הוא יתחיל לטפל בבעיה כשעוד יש זמן? (גם עצם הפניה לפסגות תעזור אם זה המצב, כי הם יידעו להתחשב בו מעבר לציונים ולסכם היבש).

treekiller

New member
במה הרחבתי:

פיסיקה, כימיה, מטמתיקה, מחשבים, אנגלית, רובוטיקה - 5 יח"ל כל השאר בהתאם לדרוש בבגרות.

treekiller

New member
אםם אולי זה יעזור??

באמת יורידו לי את הסכם בגלל זה ? :( כי הקטע שהייתי בחו"ל בשליחות איזה שנה לפני הפסיכו והעיברית שלי עדיין לא התדקלמה. לכן היו לי ציונים מאד גבוהיים במטמתיקה ובאנגלית (148 ו 150 בהתאמה) ואילו בעיברית היה לי ציון נמוך באופן קיצוני (משהו כמו 101) יכול להיות שיתחשבו בזה?

אתה יודע שיש פסיכומטרי באנגלית?

יש אצלנו בפסגות אמריקאי אחד. 5 שנים בארץ, אבל עדיין אמריקאי בכל מובן אפשרי - עשה פסיכומטרי באנגלית, וקיבל ציון מגניב בעליל. בכל מקרה, המקרה שלך באמת מאוד מיוחד, וזה יהיה פשוט עוול אם תידפק בגלל הסיפור של השפה. עצתי לך היא בשום פנים ואופן לא לסמוך על המערכת שתאתר את המקרה החריג שלך ותתחשב בו. תתקשר למנהלת פסגות, תשלח להם פקס, תפרט את הסיפור כולו, תבהיר שבשני הפרמטרים האחרים של המבחן הפסיכומטרי אתה נמצא במאיון העליון של אוכלוסיית הנבחנים, והציון בחלק המילולי נובע משהייה ממושכת בחו"ל - ואז יש סיכוי טוב שיתחשבו בך. העיקר: תנג'ס להם בעניין הזה ותוודא שהם *מודעים* לכך שמגיע לך יחס שונה. בהצלחה.

תיקון

אני מניח שפסיכומטרי באנגלית לא היה עוזר לך ממילא אם היית רק שנה בחו"ל. ג'יזס, מי היה מאמין שהיכולת המילולית מידרדרת כל כך מהר.

treekiller

New member
הייתי 4 שנים בחו"ל

מכיתה ו עד סוף כיתה י והרעיון שלך הוא טוב. נראה לי שאני אשלח להם פקס המסביר את בעיותי. אך אני עדיין חושש שמה האוניבסיטאות יורידו לי את ציון הסכם. האם זה אפשרי לשלוח להם גם פקס?

שלח לכל מי שאפשר

בהחלט מומלץ ליידע את האוניברסיטאות לכך שיש סיבה מוצדקת לפער בין הציוני בגרות שלך לפסיכומטרי. באופן אוטומטי האוניברסיטאות מתייחסות לפערים שכאלה בחשדנות, כי בפסיכומטרי יש מעט מאוד העתקות בזמן שבבחינות הבגרות יש מקרים שכאלה בשפע. אני לא יודע האם הפרוצדורה של את"א והטכניון כוללת ראיון עם החריגים במילא, או שאתה צריך לנג'ס להם כדי שישמעו מה שיש לך להגיד. אבל כך או כך מומלץ בחום לוודא: תיצור קשר עם אוניברסיטת תל אביב והטכניון (וכל מוסד אחר שאתה מגישה אליו מועמדות). תשאל איך מגיעים לוועדת חריגים, וועדת מיוחדים, או כל דבר בסגנון הזה (אני זוכר במידה גבוהה של וודאות שיש חיה כזו - לא זוכר היטב מה שמה המדויק). ואז תשטח בפניהם את הסיפור שלך. יש סיכוי טוב שיוציאו לך את הנשמה *לפני* שתוכל לדבר עם מישהו. וייתכן גם שאני סתם מקשקש ואתה לא צריך לתאם כלום עם אף אחד. אבל -- תוודא. עדיף.

treekiller

New member
חחח נראה לי אני הולך לנג'ס להם

כן אני חושב כבר מחר להתקשר לכולם. תודה רבה רבה רבה על העזרה!! יש לכם פורום נהדר פה והוא ראוי לפרסים :) תודה רבה ובהצלחה בלימודים לכולם

StasikD

New member
../images/Emo41.gif שיעול, תפוח הזהב, עיטוש ../images/Emo41.gif../images/Emo6.gif

ההודעה שלך הזכירה לי, פרס תפוח הזהב (ומה זה תפוח מזהב, זוכרים?), הצביעו לשלושת הפורומים הטובים בתפוז לדעתכם: http://www.tapuz.co.il/forums/mis/goldenapple.asp

שמש27

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif אפצ'י ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

חסר למי שלא מצביע! ושלוש פעמים אותו פורום! ולא לבחור "פאגאניזם בישראל" בטעות!!! (זה רק מקרה שאנחנו צמודים?
)

La Gamba

New member
טיפ קטן

מי שמצביע שלוש פעמים לאותו פורום, בעצם נחשב כאילו הצביע פעם אחת.

StasikD

New member
אוי, אל תהיה נודניק,

אז שיבחרו את "פאגאניזם בישראל", כולנו יודעים כמה הוא חשוב לך.

BMWE

New member
לא הקטע של פאגניזם

אני כבר הצבעתי - 3 פעים לאותו פורום (פורום סטודנטים של BGU
) אז מי בא לל"ג מחר (רק כ 60 איש)

FortuneFaded

New member
אפרופו פסגות

יכול להיות שבאמת גם הם לא יעשו משהו בשביל לעזור לך/ ינפו אותך בגלל זה. עצתי - כמו שבאמת רשם פה מי ששירשרתי אליו - שתשלח להם פקס (בתיאום איתם, בטלפון שלהם - לא ייאמן כמה מהר עונים) שבו תתאר את המצב שלך ותבקש מהם עזרה למי לפנות כדי שיתחשבו בך. באופן אישי לי הייתה בעיה עם הציון מתמטיקה שלי בי"א, וטרחתי ושלחתי מראש הסבר למה איך וכמה בתוספת הדגשים על פסיכו (אנגלית ומתמטיקה 150 ו147 בהתאמה
, עברת אותי בקטע הזה) - אני השתמשתי בזה ונראה שזה עבד כי העביר אותי שלב, אז אני לא רואה סיבה שלא תעזר בזה. הם ממש אנשים נחמדים! בטח יגידו לך מה לעשות וכו' בהצלחה!

למעלה