שאלה בקשר לפנלים

• פותח הנושא ed99
  • פורסם בתאריך

ed99

New member
שאלה בקשר לפנלים

אני רוצה להוציא (לעקור מהקיר) פנלים מכוערים שיש לי ולא רוצה לשים אחרים במקומם. השאלה שלי עם איזה חומר לאטום את החיבור בין הקיר לריצפה כדי שלא יחלחלו מים (רובה, סיליקון או משהו אחר?)

לא ברור לי: הריצוף קיים, רק את

הפנלים רוצה לפרק, או את לא אוהבת את הפנלים הבולטים, לכן, בריצוף חדש לא רוצה אותם...

ed99

New member
הריצוף קיים וכרגע לא מחליפה אותו

הפנלים מכוערים יש עליהם שאריות דבק מגע מאיזה הדבקה קודמת שהיתה עליהם וחלקם רופפים. אני פשוט רוצה שבשלב זה הקיר יהיה ללא פנלים. זהו חדר ילדים - כלומר לא חדר רטוב אבל בכל זאת אני רוצה למנוע חדירת מים (מנקיונות) ברווח שנוצר. בעתיד אני מקווה לעשות פרקט אבל עד אז...

נראה לך פשוט לפרק פנלים ? הרי תצטרכי לטייח את הקיר. רעיון אחר , פנלים מעץ (אבל עץ!)יפתרו לך את הבעיה עד הפרקט.

אלבה

New member
ומה לדעתך יתגלה מתחת לפנלים?

בלוקים! ובמקרה הטוב שכבה של מלט. יש פנל ממתכת, אבל זה יקר.

ed99

New member
לפרק לא בעייה מכיוון שהם רופפים

לעשות טיח או שפכטל בלאו הכי אני עושה (כבר מומחית בעניין!) וכן לקחתי בחשבון פנלים מעץ רק שזה ירה לא כל כך במקום על הריצוף הקיים. אז בכל זאת איך אוטמים? גם פיתרון של לצבוע את הפנלים לא בא בחשבון, ניסיתי וזה לא יפה.

התכוונתי לפנלים שתעשי בעצמך לאחר הפרוק וישור הקיר עד הריצפה הקיימת ,להתקין פסי עץ ברוחב של לפחות 10 סמ. לקנות לייסטים 10X2 מוקצים ,לבצע פזה דקורטיבית על אחת הפאות ,ויש לך פנל מוכן.להצמיד עם מסטיק אקרילי. אם תצבעי לפני כן את הפנל בצבע הקיר ,או דומה .או אחר .לדעתי יהיה יפה מאוד.

ed99

New member
רעיון טוב חובב

אשקול את זה אבל אין לי רוטר (?) לפזה הדקורטיבית אז זה מסבך את העניין. אבל אולי באמת אדביק פנל עץ בעובי הטיח כך שיתקבל משטח אחיד עם הקיר. ואם אחליט לצבוע אז ישנם גם את הפנלים מקלקל (או חומר דומה אחר) שמשמשים קקרניזים אז בטח יש גם לפנלים. אבל בכל זאת הייתי רוצה לדעת איזה חומר אוטם מספיק טוב בין הרצפה לקיר?

ד י ג ר

New member
מנסיון רב

הדבק שעל הפנלים יורד עם מדלל 21, או להרטיב טוב טוב עם מים חמים, להמתין קצת ולהוריד עם שפכטל. מנסיון, זה עובד והפנלים נראים כמו חדשים. בהצלחה.

rlb

New member
עצה

ישנו פנל מ- PVC, שמיועד במקור לרצפות PVC ולינולאום, ניתן להדביק ישירות על הפנלים הקיימים או לפרק ולהדביק לקיר בעזרת דבק מגע. (החלק התחתון של הפנל, ברוחב כ-1 ס"מ, מתקפל לכיוון הרצפה עמ"נ למנוע מעבר מים אל מתחת לריצוף) ניתן להשיג בקיבוץ העוגן, ובחנויות המשווקות שטיחים מקיר לקיר.

miromiro

New member
רחמנות-הרבה תגובות ואף תשובה לשאלה-

יש חומר אטימה של ביג'י בונד שמיועד לאטימה כזאת, הוא משמש בין היתר לאיטום במרפסות פתוחות מרוצפות , אני לא זוכר את שמו אבל אני מניח שבחנויות לחמרי בניין ידעו מיד מה את צריכה, ביי מאיר

ד י ג ר

New member
בטח שיש תשובה.

הפנלים עדיין לא הוסרו ממקומם והשאלה הייתה "באיזה חומר להשתמש אחרי הסרת הפנלים", כי הם נראים מלוכלכים ולא יפים. אם לא מסירים את הפנלים אז אין צורך בחומר אטימה, האטימות קיימת. בהצלחה.

ed99

New member
תודה לכולכם ../images/Emo24.gif

אתחיל ברעיון של דיגר ואם ילך, אז יופי חסכתי בלגנים (שהחשוב מכל להסביר לבעלי למה להוריד פנלים
) אם לא אחפש את החומר שהמצליץ מאיר. תודה לכם

למעלה